Öncelikle merhabalar,

Son dönemlerde iyiden iyiye artış gösteren bir konuya değinmek istedim bugün yani hibrit mobil uygulama geliştirmeye. Bunun için ilk olarak neleri anlatmaya çalışacağım listeleyecek olursam


  • Cordova / PhoneGap

  • AngularJS

  • Ionic Framework



Aslında bunları bilerek basit bir mobil uygulama geliştirebiliriz. O zaman hadi başlayalım.


Cordova / PhoneGap


İlk olarak neden hem
ismi var hem Phonegap ismi var bunu şöyle açıklayabilirim ilk olarak bu servisi Apache Cordova olarak çıkarıyor daha sonra Adobe satın alıyor ve daha sonra adını PhoneGap olarak değiştiriyor. Ben cordova olarak telaffuz edeceğim siz canınız nasıl isterse o şekilde kullanabilirsiniz :)

Peki nedir bu Cordova?

Cordova HTML5, CSS3 ve Javascript dilleriyle yazdığımız web uygulamalarını build işlemiyle Native kodlamaya çevirebiliyor. Bu sayede biz uygulamamızı markete yükleceyecek hale getirebiliyoruz. Asıl işi bu olmakla beraber html ve css yazımları çok olmasa da değişiyor.

Android, iOS, WindowsPhone, Blackberry dahil neredeyse tüm uygulama marketlerine ürün geliştirebiliyoruz.

AngularJS

AngularJS Dersleri‘ni paylaşıyorum aslında yavaş yavaş ne olduğunu anlatacak olursam Google’ın desteklediği javascript MVC(model view controller) kütüphanesidir. Yani diyor ki; jquery gibi bir şeye ihtiyaç duymaz sonrasında görünümün verilerin ve kontrollerin ayrı tutulmasıdır. Tek sayfa uygulamaları için ve Cordova için bire-bir dir. Uyumlu ve hızlı çalışır.Kütüphanenin adresine: AngularJS.Org adresinden erişebilirsiniz.

Ionic Framework

Ionic Framework AngularJS kullanan HTML5, CSS3,JavaScript kütüphanesi. Aslında kullanılmasa da mobil uygulama yapılabilir fakat şöyle ki scroll sorun oluyor ve stil tanımlamalarını tek tek yapmak tat vermiyor bunun için Ionic Framework gerçekten güzel ve kullanılası bir kütüphane aşırı tavsiye ederim.

Video İçin Tıklayınız

Daha fazla mobil uygulama geliştirme eğitimi için websitemi ziyaret edebilirsiniz: e-yurtseven.net