annebebekegitimi adlı üyeden alıntı
El elin eşeğini ninni söyleyerek arar.. Hangi iş olursa olsun işini tastamam kendin takip etmelisin. Ancak her işi de elbet kendin yapamasssın. İş yapmak değil maharet.. maharet insan çalıştırma sanatındadır... Hakkını verdikten sonra tabi ki....
Kesinlikle, kimse kimsenin işini, kendi işi gibi yapmaz. Ben de editördüm, sonrasında kendi sitelerime yazmaya başladım, editörlüğü tamamen bıraktım; ve geçtiğimiz haftalarda bir editör ile anlaşıp, bana sadece yazı yazmasını istedim, ekleme işini bile kendim yapacaktım, önde günde 2 yazı istedim, yapamadı, ayrıldık, sonra baktım başkasıyla anlaşamıyorum, 3 yazı gerekti günde, yine başla dedim, yaparım dedi; yine yapmadı, ben istiyorum haftada 15 yazı, o gönderiyor haftada 6-7 yazı...
Hadi kendim tamamlayayım gerisini derken, güvendim, kopya yapmaz dedim. Ama bir içeriği yayınlamadan önce, o şekilde teknik terimler kullanamayacağını düşündüm, bir baktım ki full kopya :) Baştan yazdırdım yazıyı.
Elbette işini iyi yapanlar da var... Ama bir de kendimden örnek vereyim:
Ben editörlük yaparken, günde 22-23 yazı yazıyordum, şimdi 13 yazı yazamıyorum... Aradaki fark ne sizce?
Kimse sizin sitenize sizin kadar özenmez, sizin en iyiniz editörün en kötüsüdür.
Bu yazdıklarım kimse tarafından eleştirilmesin, gerçek bu, direk yaşadıklarımı anlattım. Editörle çalışılmaz mı? Kesinlikle çalışılır, insan yetişemiyor, bu iş de tek siteyle yapılmıyor... Ammavelakin, kesinlikle takipte kalacaksın, başka türlü bu iş yürümüyor...