-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Arkadaşlar Merhaba.
Yeni Projemizin Tanıtımına ek olarak belirlediğimiz sektördeki firmaları bir araya toplayabilmek adına,
google, yandex, bing tarzında bir site yapalım diyoruz. yani firmaları böyle bir arada toplayalım diyoruz. Nasıl yapılabilir.
bilgisi olan arkadaşların detay vermelerini rica ederim. çok fazla detay olmayacak. sadece mantık olarak aynı işlemi görse yeterlidir.
Saygılarımla
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Software Developer
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
152, (%100)
Güzel ama bir o kadarda zor olan bir proje eğer bunu yaparsanız gerçekten google yandex arkanızda durma ihtimali bile olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
buna benzer bişey yapmaya çalışıyoruz ama bu destekleyici olacak. yani ana projemiz bu değil aslında. Teşekkür ederim ilginiz için.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Pekala,veritabanına bir tablo oluşturulacak ardından tablo içerisinde id(int,11),link(varchar,255),refdeger(int,11) adında sütunlar oluşturulacak.
"id" kısmı AUTO_INCREMENT olup birincil özellikte olmalı.
"link" sütununa link,siteadi artık ne eklemek istiyorsanız,onları ekliyceksiniz.
"refdeger" varsayılan değeri 0 olucak şekilde tabloyu bitiriyorsunuz.
Ardından mysql ve php yardımıyla "SELECT * FROM tablomuz Order By refdeger DESC"
sorgusuyla bütün linkleri tıklanma sayısına göre sıralayabiliriz.Ekstra olarak linklere tıklandığında veritabanındaki aynı linkdeki verinin refdeger'ini +1 yükseltmesi lazım yoksa refdeger sütunu anlamsız olur.+1 ekleme olayı GET metoduyla çok kolay yapılıyor merak etmeyin.
Üstte kısaca yazdıklarım bittikden sonra "where link like '%".$degisken."%'" sorgunuza ekliyerek çok kolay arama sistemi yapabiliyorsunuz zaten.Ayrıca anahtar kelime gibi şeyler de istiyorsanız,ekstradan sütun eklersiniz.
Not:Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır,ben arama motorlarının sistemini özetle size burada anlatmaya çalıştım.Kaldı ki arama motorlarındaki tek zorluk,sitenin kaydedilmesidir.Gerisi koda bakıyor.
Not2:Refdeger sütunu olmıyacak ise,dolayısıyla yahoo tarzı arama motoru değil de listeleme yapmış olursunuz.Arama motorunun en belirgin özelliği en çok tıklananların en üst sırada olmasıdır.
Not3:Çok uzun yazmışım,şimdi bunu kim okuyacak lan o.O
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Mesajiniz icin tesekkur ederim. Ben yazdiklarinizi yapabilecek beceri ve bilgiye sahip degilim. Ama yaptirmak ksterim bu sekilde bir sistem. O yuzden fikirleriniz benim icin onemli.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Size tavsiyem,bundan çok çok gelişmiş birşey istemedikçe şunu kodlıyan elemana çok para bayılmayın.İnsanların gözlerini korkutup,arzı azaltıyorlar.Dolayısıyla insanlar kodlamaya para vermekten kaçınıp bozuk kırık siteler yapıyorlar.
Geliştirici arkadaşlar beni sapanla vurucak :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Aslinda buradan gelecek turetilecek fikirler ile cok guclu olusumlar olur ama bizde maalesef cikmaz diye dusunuyorum.