-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Teknoloji ve Psikoloji
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Yazdıklarımı sonuna kadar okursanız çok sevinirim.
Arkadaşlar, bu foruma kaydolduğumdan beri elimden geldiğince blogum hakkında öneri aldım. Bu konularda deneyimli abilerimden, kardeşlerimden yeni bilgiler edindim. Her gün yeni şeyler kattım bilgilerimin arasına.
Güzel bir domain ile başladım blog yazmaya. Şık, hızlı ve göze hoş gelen bir tema satın aldım. Kaliteli makaleler yazmaya özen gösterdim. Daha iyi yazabilmek için önceki yazılarımda yaptığım yanlışları gördüm ve yeni yazılarımda bunları düzelttim.
Anlaşılır ve doyurucu içerikler paylaştım. Maddi imkânlarımın sınırlarını çok zorladım ve daha iyi bir blog olması için harcama yapmaktan kaçınmadım.
Hız, tasarım ve içerik derken iyi bir iş çıkardığımı düşünüyorum. Bu foruma kaydolmasaydım, asla bu kadar düzgün olmazdı. Burada çok şey öğrendim ve uyguladım.
Hiçbir içeriğim çalıntı değil. Ve hiçbir zaman çabuk, emek harcamadan para kazanma hayalleri kurmadım. Sahte beğeni ve hit kasmadım. Tek kuruş getirisi olmasa da sabırla çalıştım.
Ancak...
7. ayını doldurmasına rağmen blogum asla istediğim hitlere ulaşmadı. Yükselişe geçtiği oldu, 800 kere paylaşılan makale de oldu ama düzenli bir hite kavuşamadım.
SEO ayarları iyi durumda, bazı önemli kelimelerde ilk 5'teyiz. Birçok aramada ilk sayfadayız.
Peki artık bu durumun düzelmesi için ne yapayım artık? Haber sitesi değiliz ve olmayı da düşünmüyoruz. Zaten yüzlerce haber sitesi var. Biraz da haber sitesi olmayan iyi bloglar yazılsın.
Haber harici sitelerin kaderi bu mu?
Veya bizim kaderimiz bu mu oldu?
Sanki ufacık bir kıvılcım her şeyin daha iyi olmasını sağlayacak, ama olmuyor.
İlk amacım hiçbir zaman gelir olmadı. Şu emek verip yazdığım şeyleri daha fazla kişi okusun, değerli blogger arkadaşlarım olsun, yorum yazıp beğenisini gösteren okuyucular olsun. Bu bana yeter.
Bütün bunları para için istemiyorum. Bu istek blog yazarlarının ruhunda var.
Ne önerirsiniz, ne yapalım, yanlış yaptığım şeyler her neyse bunu söyleyin lütfen.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın :/
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hiçbir zaman emeklerinizin karşılığı alınmıyor hocam.Okurlara ulaşamıyorsunuz.Bunun için elimde piyoon adında proje var.Sizin gibi emeğinin karşılığını alamayan insanların hakkının verilmesi için uğraşıyorum.Bence tek sorun tüketiciye ulaşamamak, bunuda düzeltmeyi umuyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Devoloper
-
-
Ad Soyad
N** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam sitenizi inceledim 1 makalenizi de okuma fırsatım oldu gerçekten güzel bir tasarıma sahip içerikler güzel kısacası faydalı bir blog. Düzenli hitin olmayışına gelecek olursak bence bunun sebebi ülkemizde blog okuma alışkanlığının tıpkı kitap okuma alışkanlığı gibi çok düşük seviyede olması. Maalesef bir çoğumuz zamanımızın büyük bir kısmını boş ve gereksiz şeylere harcıyoruz en basit örnek olarak ben. Sabahtan plan yapıyorum bugün sitemin şu kısımlarını halledeyim şu projeye biraz ağırlık vereyim diyorum sonra netin başına geçip sosyal medyaya girince farkında olmadan zamanımın %60'ını bu sosyal medya illetinde hunharca harcıyorum. Umarım genel olarak zamanımızı kontrol altına alıp faydalı şeylere harcamayı öğreniriz.
4 kişi bu mesajı beğendi.
FULL STACK WEB DEVELOPER
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Belkide artık bloglarında evrim geçirmesi gerekiyordur hocam.Değişime ayak uydurmanız gerekiyordur ? Bakın sosyal ağlardaki sayfalara içeriğinin çoğu bloglardan forumlardan vb. yerlerden geliyor.Sevdiğin sayfayı takip et,sayfa zaten senin yerine okuyup ilgini çekicek yerleri seçip önüne sunucak.İnsanlar okuyor hocam,sadece sosyal ağlardaki gibi önlerine sunulmasını istiyorlar.Artık tembeliz.Bilginin önümüze koyulmasını istiyoruz.
Zaten bakarsanız facebook ülkemizde yaygınlaştıkdan sonra forum blog vb. oluşumlar git gide değer kaybetti.Ben PiyooN adlı projemin arkasındayım hocam.Azıcık sizin gibi insanların desteği ile her türlü webmasterleri kazançlı çıkarabilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Teknoloji ve Psikoloji
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bilbaz hocam zaten Facebook, Twitter, Google+ ve Tumblr kullanıyoruz. Güzel bir kapak fotoğrafı ve profil fotoğrafı kullanıyoruz. Blog gönderilerini buralarda paylaşıyoruz. Gerektiğinde reklam da verdik. Verebiliriz de. Ama sanırım çözüm bu değil. Yani sosyal medyayı kulanmak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sosyal medya hiçbir zaman webmaster odaklı çalışmadığı için size çözümü sunamıyor hocam.Sosyal ağlardaki insanların kendini öne çıkarma isteği yüzünden her zaman arka planda kalıyorsunuz.Ben ve benim gibi facebooku sırf sayfalar için kullanan bir sürü insan var.Çoğumuz zaten akraba fotoğrafları beğenmekten sıkıldı.Hatta bazıları sırf bu yüzden twitter bile kullanmaya başladı.
Sizin bir sürü sosyal medya aracı kullanmanızı önermiyorum.Şaşalı profil fotoğrafları ve kapak fotoğraflarından hiç bahsetmiyorum bile.Kullanıcıların sizi kolaylıkla takip edebileceği bir platformdan bahsediyorum.Üretici ve tüketici yönünden kolaylık sağlıycak birşey bu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Desinatör
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ulaşmak istediğiniz ziyaretçi sayısı kaç?