Merhaba arkadaşlar,

Projem için yeni bir Youtube hesabı açtım. Bir film müziğini bilgisayar programı olan FL Studio aracılığı ile yeniden çaldım. Programı bilmeyenler için programı özetleyeyim; program sayesinde kendiniz sıfırdan müzik oluşturabiliyorsunuz. İçerisinde bir müzik yapabilmek için gereken her özellik mevcut.

Projem gereği yeniden çaldığım film müziğinde özgün halindeki seslerden uzak sesler kullandım çünkü projem bunu gerektiriyor. Düşünün ki 'Game of Thrones' dizisinin giriş müziğini 80'ler müziği tarzında yeniden çalıp Youtube'a koymak gibi.

Videoyu yükledim Youtube'a ve bu videodan para kazanmak için gerekli işlemleri yaptıktan sonra şöyle bir seçenek ile karşılaştım:

"Videomdan para kazanmak istiyorum Bu videoda başkasının yazdığı bir şarkıyı yorumladım."

Şimdi ben bu yaptığım videodan bu seçeneği seçip para kazanabilir miyim?

Youtube'un destek sayfasında bu konuyla ilgili şöyle bir yazı var:
Videoların bu gelir paylaşımı fırsatına uygun olmadığı diğer bazı şartlar şunlardır:

Enstrümantal veya karaoke kaydı gibi ticari bir ses kaydı içeren videolar
Canlı konser performanslarının videoları


Kalın yerle işaretlediğim kısım kafamı karıştırdı. Video dediğim gibi bir film müziği. Fakat tamamen kendi başıma sıfırdan notalarını çaldığım ve özgün halindeki enstrümanlardan biraz uzak bir müzik. Mesela özgün halinde bir kısımda keman varsa ben orayı keman olarak değil trompet sesiyle çaldım.

Yani videoda çalan müzik internetten indirdiğim film müziğini direk koyduğum bir video değil yeniden çaldığım farklı seslerin bulunduğu bir video. Fakat yine de melodisi bakımından telif hakkı ile korunan bir video statüsüne girdi ama herhangi bir engel filan almadı.

Evet, çok uzattım farkındayım, sizlerden özür diliyorum fakat durumumu iyice anlatabilmek için uzattım. :) Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Cevaplarınızı bekliyorum.

Ek Olarak: +Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.