lostyazilim
tr.link

Arkadaşlar SadeceON sitesi Vergi Ödüyor Mu?

14 Mesajlar 2.873 Okunma
lstbozum
tr.link

TekilCPM TekilCPM Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 116 / 67
  • Ticaret 2, (%100)
bugracoker Hocam örneğiniz çok güzel. Peki Gittigidiyor satıcının faturasını denetliyor mu ? Yoksa hiç karışmıyor mu ? Diyelim ki ben topraktan vazo yaptım ve bunu gittigidiyora koydum. Ben vergiyi nasıl ödeyeceğim ? Ve benim şahsi bir banka hesabım var. Ödemediyiğim takdirde gittigidiyor için sorun teşkil eder mi ?

wmaraci
reklam

bugracoker bugracoker WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek MUHASEBE UZMANI
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Sistemleri konusunda kesin bilgim olmadığı için %100 doğrulukta bir cevap veremeyeceğim. Ancak kurumsal üyelerine fatura kestiklerini biliyorum. Yani bireysel olarak bir mal üretip bunu satarsanız Gelir İdaresinin belirlediği hadlerin altında kaldığı sürece vergi kaydınız oluşmaz gittigidiyor size fatura kesmez ancak gider pusulası kesebilir siz de fatura kesmez siniz dolayısıyla vergi ödemezsiniz.
TekilCPM

kişi bu mesajı beğendi.

TRomantik TRomantik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek EmpowerSP
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 392
  • Beğeniler 119 / 188
  • Ticaret 21, (%100)
Yasal olarak sitenize ürün koyup satan kişi vergi ödemiyor ama siz site sahibi olarak ürün satan kullanıcıdan "komisyon" adı altında verginizi ödemek için ücret kesiyosunuz. Yani sizin net kazancınız aldığınız komisyondan vergiyi çıkınca elinize kalandır. Eğer komisyon almak haricinde başka bir ücret almıyorsanız.

Ürün satıcısı 100 liralık bir ürün sattı,
Site sahibi satıcıdan %5 ücret kesti komisyon olarak yani eline 5TL geldi.
Burda site sahibinin kazandığı ücret 5TL, vermesi gereken vergi 5TL üzerinden %18'dir.
Eğer satıcı kendisi fatura kesmiyorsa, bunu site sahibi faturalandırıyor ise, site sahibi 100TL üzerinden kdv ödemek zorunda kalıyor. Yani aldığı 5TL, verdiği 18TL, Zarar 13TL oluyor.

Bu vergi tabii ki %18 olarak kalmıyor, gider ve masraflar işlendiği zaman düşüyor. Sonuçta kimse zararına hizmet vermez. Şirket adına aldığı bir A4 kağıdı 10krş ise onu bile gider göstererek vergi miktarı minimuma indirgenir.

EmpowerSP.Com | Ahrefs & SemRush & Moz & Majestic ve daha fazla araç TEK FİYATA: 120TL

TekilCPM TekilCPM Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 116 / 67
  • Ticaret 2, (%100)
TRomantik Hocam en iyi sizinle anlaşıyoruz sanırsam ama gelen bilgiler pek iç açıcı değil :)
Şimdi hocam ilk olarak şunu sorucağım eğer sorularımı sırayla cevaplarsanız çok memnun kalırım.

Hocam benim bahsettiğim sistem şu şekilde;

Satıcı(Makale Satıcısı), Alıcı ve Ben(Site sahibi,aracı)

Şimdi Satıcı hiç bir vergi ödemeden makaleyi siteme koydu. Ve fiyat olarak 10Tl dedi.

Ben bu 10TL'ye %18KDV ve %7 Komisyon koydum fiyat oldu 12,5TL

Alıcı Fiyatı 12,5TL gördü ve aldı. Para Benim Ticari Hesabıma Yattı.

Ben bu 12,5TL'nin 10TL'sini Satıcı'ya verip gider olarak gösterdim.

Elimde Kaldı 2,5TL bunun %18'ini KDV veye verdım. %72 si benim oldu.

Buraya kadar her şey yasal sanırsam. Sorun şurada çıkıyor.

Ben Satıcının fiyatına sadece komisyon eklesem. Ve vergimi sadece komisyondan versem.

Benim açımdan problem çıkar mı ?

Veya hiç komisyon kesmesem vergiye hiç bulaşmadan sistem yürür mü ? Yani yasal sorun çıkar mı ?
Son olarak ta vergi manuel olarak şahsımca bankadaki parama göre mi ödeniyor ? Yoksa otomatik olarak belirli bir sürede ticari hesabımdan mı çekiliyor ?

Hocam çok yordum k.bakmayın.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al