-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Arkadaşlar merhaba, öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.
Olay yaklaşık bir hafta önce cereyan etti. Annem abonesi olduğu operatörden başka bir operatöre geçmek istemiş. Bunun için de abonesi olmak istediği operatörün caddemizdeki bayiine gitmiş. Hattı değiştirmek için kimlik fotokopisi istendiği için bir kimlik fotokopisi de yanında götürmüş. Bayiideki adam pek bu işlerden anlayan birine benzemiyormuş. Annem işlemleri yapmış, fotokopiyi vermiş ama üzerine paraf atmayı unutmuş. Neyse bugün tam 1 hafta oldu hala hattı değişmedi, ben de bir çakallık sezdim. Yarın ilk iş bayiye gideceğim ama öncelikle size sorayım dedim. Kimlik fotokopisiyle en fazla ne yapılabilir? Oldu da bir çakallık yaptılar, kolay aklanabilir miyiz? Hukuken suçlu muyuz? Akşam akşam çok moralim bozuldu. Kafamda deli sorular...
BeTu
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam hiç duymadım ama aklıma direk televizyondaki banka reklamları geliyor telefon ile t.c kimlik numarasını mesaj olarak gönderiyorsun kredi alıyorsun. bankalar tek mesaja kredi verir mi bilmiyorum ama aklımdan geçen ilk bu oldu.
DeLi1SeY
1881 - 193∞, özlemle...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
kardeşim içine kurt düşürmek istemem ama A'dan Z'ye herşey yapılır, yapıyorlar..
Belki bir gün dünyadaki tüm kadınları anlayabilirim, ama Google'ı hiç bir zaman anlayamayacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
işci:)
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Hocam fevri davranmamak lazım kişiden kişiye değişir bu işleri iyi bilen biri TC numarasından bile istediğini yapar ama bilmeyen biri hiçbir şey yapamaz artık bankalarda kamera yüz tanıma sistemleri mevcut Allah göstermesin yinede fakat öyle bir durum olsa bile aklanır diye düşünüyorum
BigSEO
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Engineering
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
54, (%94)
Çok değil üzerine şirket açıp 1 ay sonra battı diye gösterirler. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Üzerine faturalı hat alınıp, borç çıkartılabilir. Operatör firmasında yıllar önce çalışan bir arkadaş, gelen kimlik fotokopilerinden hedef tamamlamak için hat açtıklarını söylüyordu. Ayrıca geçen ay bende kimliğin fotoğrafını tanıdık bir abiye göndererek internet hattı açtırdım. Doğrudan firmadan bağlantısı olmayan kişilerce pek bir şey yapılamaz gibi. Bağlantısı varsa en basitinden araç kiralanıp, hayal dünyanızın yeteceği işlemler yapılabilir.
iyi.
EThumb
www.emretas.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Facebook
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Benim eniştemin kimliği kaybolmuştu.İlerleyen zamanlarda üzerine telefon alındığını fark etti.Eğer tanıdığı varsa üzerine telefon alabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bizim SMS
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
114, (%99)
Bayiye gittiğiini söylüyorsunuz oranın böyle bir şeye yelyenebileceğini sanmıyorum. 1 hafta kadar sürebiliyor bazen işlemler. bazen evrakları biriktiriyorlar kota durumu olduğu için ve ya uç bir ihtimal ama unutulabiliyor ana bayide başıma geldiği için söylüyorum. Direk evham yapmayın.