lostyazilim
tr.link

Chrome Menü Sorunu..

3 Mesajlar 780 Okunma
acebozum
tr.link

ZagorCan ZagorCan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Sitemde bulunan menüde Chrome'dan girince üst tarafta boşluk oluşuyor. Fakat Firefox'ta böyle bir sorun mevcut değil.

Chromeda margin değerleri ile oynayıp oturtuyorum bu sefer Firefox'ta sorun çıkıyor. Bunu konuda bana yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim :)

Resimler :

Chrome ;

Firefox ;

Site adresim : csarenasi.com

googleasistan
webimgo

infstock infstock WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Frontend Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 75
  • Beğeniler 1 / 23
  • Ticaret 0, (%0)
dostum öncelikle kodların nasıl çalıştığını hangi kodların tek başına çalışmayacağını bilmek gerekir.
tgrpmainheader classında top:0 yazıyor fakat bu değer tek başına çalışmaz. top değerini değiştirerek çalışmadığını görebilirsin. çünkü top left right bottom kodları position değerleriyle birlikte çalışır. kodlar anlamlı yazılmadığı takdirde cross-browser problemleri çıkar şu an yaşadığın gibi. aslında kodların en baştan duzgun yazılması gerekir fakat şu an sorununu çözebilecek kadar yardımcı olmaya çalışayım. tgrpmainheader classına position:absolute değeri vermelisin. bunu verdiğinde tgrpheader classlı element altına girecektir. bunu duzeltmek için de tgrpheader classlı elemente margin-top:50px verdiğinde her iki browserda da duzgun bir goruntu elde edebilirsin. bana göre hem daha guzel bir görüntü hem de kullanıcı dostu ikinci bir yöntem daha söyleyeyim sana. tgrpmainheader classlı elemente position:fixed ve z-index:99999 değerlerini verirsin tgrpheader classlı elemente yine margin-top:50px verirsin. bu sefer menu scroll yapıldıkça aşağı doğru iner böylelikle kullanıcılar tekrar yukarı çıkmak zorunda kalmaz menu butonlarına tıklamak için.. iki yontemi de kullanabilirsin..

templates.informationstock.com
www.informationstock.com

ZagorCan ZagorCan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
[QUOTE=
infstock]
dostum öncelikle kodların nasıl çalıştığını hangi kodların tek başına çalışmayacağını bilmek gerekir.
tgrpmainheader classında top:0 yazıyor fakat bu değer tek başına çalışmaz. top değerini değiştirerek çalışmadığını görebilirsin. çünkü top left right bottom kodları position değerleriyle birlikte çalışır. kodlar anlamlı yazılmadığı takdirde cross-browser problemleri çıkar şu an yaşadığın gibi. aslında kodların en baştan duzgun yazılması gerekir fakat şu an sorununu çözebilecek kadar yardımcı olmaya çalışayım. tgrpmainheader classına position:absolute değeri vermelisin. bunu verdiğinde tgrpheader classlı element altına girecektir. bunu duzeltmek için de tgrpheader classlı elemente margin-top:50px verdiğinde her iki browserda da duzgun bir goruntu elde edebilirsin. bana göre hem daha guzel bir görüntü hem de kullanıcı dostu ikinci bir yöntem daha söyleyeyim sana. tgrpmainheader classlı elemente position:fixed ve z-index:99999 değerlerini verirsin tgrpheader classlı elemente yine margin-top:50px verirsin. bu sefer menu scroll yapıldıkça aşağı doğru iner böylelikle kullanıcılar tekrar yukarı çıkmak zorunda kalmaz menu butonlarına tıklamak için.. iki yontemi de kullanabilirsin..[/QUOTE]

Hocam çok teşekkür ederim. Chromeda inceledim bir sorun olmuyor böyle gereken değişiklikleri uygulayıp firefoxta kontrol edeyim bide :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al