Arkadaşlar öncelikle selam. Ufak çaplı birşeyle ugrasıyorum tam olarak cözemedigim bazı noktalar var.
Mesela aşağıda bir deneme yapıyorum, "Kullanıcı Kayıt Formu" tarzında. Sormak istediğim birşey, kullanıcı boş karakter(space) girdiğinde bunu empty() fonksiyonu ile aratmış olmam doğru mu? aşşağıda yaptığım örnekte mevcut hatalarımı söylerseniz çok sevinirim gerçekten.
Bir diğer konu : Diyelim ki kullanıcı, kullanıcı adı kısmına "123456" falan gibi rakamlar yazdı. Bunların önüne nasıl geçebilirim ? Bunları nasıl sorgulamam gerekiyor?
Yani güzel kardeşim neresinden başlayayım bilemedim ki :)
Sana tavsiyem ezber yerine öncelikle olayın mantığını öğren. Web de php dersleri var. Onlarla başlayarak öncelikle işin temeline insen daha iyi edersin.
Yani php, php dir. Genelde başlangıç aşamasında hep aynı bilgiler verilir. Yani tüm siteler de örnekler bile aynıdır :D
Dediğim gibi burada önemli olan olayın mantığını kavramaktır.
Bu kullandığınız yöntemleri bir çok yazılımcı kullanmaktadır fakat hepsi düz mantıktır. Yani birşeyi ezberlemişlerdir onu uygularlar. Sorsan yazılımcıyım der ama içi boş tenekedir. Bunlardan olma :)
Mesela orada yaptığın 9-10 satırlık $_POST kontrollerini tek bir foreach() içerisinde 2 satırla halledebilirsin. Bunun gibi ;)
Yani php, php dir. Genelde başlangıç aşamasında hep aynı bilgiler verilir. Yani tüm siteler de örnekler bile aynıdır :D
Dediğim gibi burada önemli olan olayın mantığını kavramaktır.
Bu kullandığınız yöntemleri bir çok yazılımcı kullanmaktadır fakat hepsi düz mantıktır. Yani birşeyi ezberlemişlerdir onu uygularlar. Sorsan yazılımcıyım der ama içi boş tenekedir. Bunlardan olma :)
Mesela orada yaptığın 9-10 satırlık $_POST kontrollerini tek bir foreach() içerisinde 2 satırla halledebilirsin. Bunun gibi ;)
Her zaman bakış açın şu olsun.
Az kod, çok iş :D
Hocam o dediğini yapmak için oldukça pratik lazım :D Biz öğrenci adamız :))
Abi foreach falan dediniz de bi örnek gösterseniz şu yazdıgım kodu daha kısa nasıl yapabilirim gibisinden kafama biraz daha yatar :) Neleri sorgulamam lazım falan örnek bir yazım yapsanız harika olur :)
Hay Allah razı olsun hocam ya ayırdıgın vakit için çok teşekkürler. Ama varya Ben az çok php temelini ögrendim diyordum kendi kendime, anladım ki hiçbir şey ögrenmemişim :D Ben derslere devam edeyim :)))