Golsime
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Takılıyo
-
-
Ad Soyad
G** A**
-
-
-
Ticaret
26, (%96)
Merhaba arkadaşlar bazıları saçma bulabilir fakat kendi kendime düşünürken aklıma şöyle birşey geldi;
Warez dosya sitelerinin çalışma mantığı parayla satılan bir dosyayı parayla satın alan bir kişinin daha sonra bu aldığı dosyayı diğer insanlara bedava dağıtıp onlarında faydalanmasını sağlamak.
Kütüphaneleride düşünürsek ondada tamamen aynı şey söz konusu, birisi bir kitabı parayla alıyor sonra gidip kütüphaneye veriyor ve binlerce kişi para ödemeden o kitabı okuyor yani faydalanmış oluyor.
O zaman kütüphanelerinde illegal olması gerekmiyormu ?
Valla kafam çok karıştı zeki biri bana bu düşüncemin saçma olduğunu kanıtlasın lütfen çünkü düşündükçe kafam karışıyor :D
Edit: Lütfen kırıcı olmayalım arkadaşlar sadece aklıma geldi ve beyin fırtınası yapalım istedim burda size warezi savunmuyorum.
likloknet
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
Lisanslı bir ürünü dağıtma hakkınız yoktur. Veya ticari olarak kullanma hakkınız yoktur.
BCanKARA
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Peki scripti kullanıp geri getiriyor mu? Yok. Kitabı alıyor ve geri getiriyor. Yok ömür boyu onda kalmasını isterse ne yapıyor gidip yeni kitap alıyor. Script böyle değil. Sen onu çoğaltmış oluyorsun.
Warezi kütüphaneye değil de korsan kitaba benzetebilirsin. Korsan kitap zaten yasak.
Kütüphaneyi de deneme sürümüne benzetebiliriz. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Kütüphane kavramı yüzler yıl öncesine dayanıyor , warez kavramı ise kaç yıllık bir sistem malum :D senin mantığına göre warez önceden var olmuş ve bu illegal olayı kütüphaneler kullanmış fakat durum bunun tam tersi hocam :D