-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Desinatör
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ziyaretçi sayısi benim 5 katım fazla olan bir kişi alexa sıralamasinda benden geride olabilir mi?
Alexa sıralaması merak ettiğim bir konu değil sadece reklam alan kişilerin ziyaretçi sayısını dogru soyleyip soylemediklerini merak ediyorum.
İsterseniz site içeriğini, günlük ziyaretçi sayimizi ve alexa sıramızı da paylaşıp bir karşılaştırma yapalım. Hem reklam alacak kişilerde kimin ne kadar ziyaretçi aldığını aşağı yukarı tahmin edebilir.
Benim site içeriğim genel olarak webmaster konuları, alexa tr 883 ve günlük ziyaretçi sayısı da 1200-1300 civari.
BCanKARA
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Olabilir. Alexa için çok fazla parametre var ve hit bunların en az etki edeni.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster, Blogger
-
-
Ad Soyad
G** İ**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Evet olabilir. Sitenin yaşı, içerik sayısı, yorumlar, güncellik, hemen çıkma oranı vs. gibi bir çok etken sıralamayı etkileyebiliyor.
Benim günlük ortalama tekil hitim 10k. Alexa tr sıralamam 4 ile 5k arası gidip geliyor. Site 6 aylık. 1200 civarı index sayısı, hemen çıkma oranı %30.
Ayrıca alexa sıralamasını reklam olayında etkili olmaması görüşündeyim. Her sitenin kendi dalındaki değeri farklıdır. Alexa bu değeri vermez. Misal bayanlara yönelik bir sitede traş bıçağı reklamı, istenildiği gibi geri dönüş almaz. Alexa değeri ne olursa olsun, reklam olayında hedef kitleye göre site seçilmesi gerekir.
1 kişi bu mesajı beğendi.