wmaraci reklam
tr.link

Mssql'de Trigger ve İlişkilendirme

3 Mesajlar 828 Okunma
acebozum
tr.link

TekilCPM TekilCPM Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Y**
  • Mesajlar 178
  • Beğeniler 116 / 67
  • Ticaret 2, (%100)
Selamun Aleyküm WmAracı üyeleri,

MsSql'de ilişki mantığını anlamaya çalıştığımda aynı zamanda trigger'ada ihtiyacımın olduğunu fark ettim.

Aslında sizden istediğim ilk başta mantığını anlatmanız.

Benim anladığım sistem şu şekilde;
Ben Örneğin(YazarID,YazarAdi) şeklindeki "Adminler" tablom daki içeriklerin "Yetkiler" tablomdaki (YazarID,YazmaYetki,SilmeYetki) Adminlerden birinin silindiğin de otomatik o Adminin yetkilerinin de silinmesini istiyorsam ilişkilendirme yapmam gerek.

Ancak ekleme yapmak istediğim zaman örneğin Bir Yazar eklediğim zaman aynı zamanda ona yetki atarken onun "Adminler" tablosundaki "YazarID"sini "Yetkiler" tablosundaki "YazarID" ile aynı olarak eklenmesini istiyorum. Bunu sanırsam Triggerile yapacağız ancak ben burada örnek olarak 2adet tablo örneği verdim. Ama ben "Yazarlar" tablosuna eklediğim zaman birçok tablonun etkilenmesini istiyorum. Bunun için ayrı ayrımı yazmam gerekecek yoksa tek seferde yapabiliyor muyum?

Şimdiden teşekkürler ederim.

googleasistan
reklam

VoyL VoyL WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 133
  • Beğeniler 0 / 23
  • Ticaret 0, (%0)
bu işlem için stored procedure de kullanabilirsin hocam. adminler tablona girdiğin içeriğin primary key ini @@identity tanımıyla stored procedure içinde alabilirsin. örn: adminler e yeni kayıt insert ettin id si 6 oldu. aynı stored proceduree @@identity dersen prosedürden çıkmadan, sana 6 yı dönecek. bu şekilde diğer tablolara da ekleme yapabilisin. aynı şekli silmede de kullanabilirsin.

ontedi ontedi www.ontedi.com Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı, Matematikçi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 1118
  • Beğeniler 325 / 324
  • Ticaret 2, (%100)
http://www.ontedi.com/sql/mssql-uzerinde-stored-procedure-sakli-yordam-kullanimi

Hocam, prosedür ile halledebilirsin.

www.ontedi.com
www.cizgi.site
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al