lostyazilim
tr.link

Webmaster Forum Sitesi Projesinde adım adım ilerleme

13 Mesajlar 2.119 Okunma
acebozum
tr.link

grey23 grey23 WebmasterTR Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Google Adsense
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** P**
  • Mesajlar 1037
  • Beğeniler 243 / 172
  • Ticaret 14, (%100)
Merhabalar bu işlere yeni başlayan bir kişi olarak bütün webmaster arkadaşlara selamlar hiçbir bilgiye sahip değilken 2 günde kendimce baya ilerleme kaydettim
Uzun zamandır aklımda olan webmaster forum sitesi düşüncesini gerçekleştirme kararı aldım ve adım adım ilerliyorum bu site nasıl bir site olacak ?

Diğer webmaster sitelerine göre büyük farklılıklar gösterecektir.
Yazılımı : Mybb olması düşüncesindeyim birçok eleştiri almasına rağmen geliştirmeye açık bir yazılım düşüncesindeyim bir amacımda Vbulletinden farksız olmadığını göstermektir.

alan adını daha dün aldım : www.wmforumda.com

kurulumlar tamamlandı mybb yazılımı test edildi. Yazılım ve host kullanmayı öğrenmek için hostinger kullandım ücretsiz bir host alarak siteyi örnek amaçlı oluşturdum ve mybb yönetim panelini kurcaladım kullanımı gayet kolay..

Tabiki ücretsiz hostingle bu işe girişilmez dediğim gibi daha çok yeniyim kurulumu öğrenmek için bunu kullandım.

WM aracı üyelerine danışmak ve sormak istediğim bazı sorular var

Hostu hangi siteden almalıyım ? Kullanım kolaylığı kalite ve güvenirlik açısından
Linux alıcam forum olduğu için.

Bana forum konusunda tasarım yönetim v.b yardımcı olabilecek ekib arkadaşlarıda lazım bu arada..

2. Sorum diyelim sponsor host bulduk site ilerleme kaydederken host çöktü veya host veren kişi hizmeti kesti bu durumda site ile ilgili bütün veriler çöpe gitmiş mi oluyor

3. Yedekleme yaparak kendimizi korumak mümkünmüdür yani elimizdeki yedeklerle baska host firmasına geçiş yapmak sıkıntı yaratıyor mu

Forum sitesindeki içerikleri garantiye almanın çözüm yöntemleri nelerdir. Bu konuda bilgilendirebilecek arkadaşlar

skyp: ferhatptk

eklerse çok sevinirim ..

Ayrıca konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi almaktan memnun olurum

saygılar.

wmaraci
reklam

ResitCicek ResitCicek chilicodes.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad R** Ç**
  • Mesajlar 1310
  • Beğeniler 139 / 307
  • Ticaret 18, (%100)
Hocam öncelikle şunu sorayım size, siz webmaster forumu kurarken wmaracı gibi bir webmaster forumunda soru sorup yardım isterken, neden insanlar forumunuzda vakit geçirsin?
NETEOR Rastena

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Google Adsense
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** P**
  • Mesajlar 1037
  • Beğeniler 243 / 172
  • Ticaret 14, (%100)
hocam böyle düşünürseniz hiçbirşey yapamazsınız site kurma konusunda hiçbir bilgim yokken şuan baya bişey öğrendim ayrıca düşüdüğüm farklı şeylerde var bunları yapamasamda yaptıracağım sormadan yada öğrenmeden zaten hiç kimse bir şey yapamaz kimse bu işleri anasının karnında öğrenmiyor maalesef bir şeyleri başarabilmek için denemek hatta başaramamanız lazım ki bir ilerleme kaydedebilirsiniz. Her kapı başka kapıyı açar ayrıca unutmayın kazanmak için ilk önce yenilmekten zevk almanız lazım yorumunuz için yinede teşekkürler.

Ahmet Ahmet ▪ illâ edep, illâ edep! Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Proje Yönetimi
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 1279
  • Beğeniler 386 / 731
  • Ticaret 29, (%100)
Webmaster / Genel Forum gibi alanlarda başarı imkanı %0'dır. Türkiye'de kalıplaşmış 3 tane büyük webmaster forum sitesi var. Bunlardan bir tanesi ticaret alanında lider, bir tanesi içerik ve destek anlamında, diğeri ise Sosyal medya ticaretinde. Bu forumların açılış yılı, geldikleri süreç gibi bir araştırma yaparsanız zaten projeye girmeden vazgeçersiniz. Yıllar önce ***'dan ayrılıp ortalama 5000 kullanıcıyı bir haftada toplayan labidu dahi şimdi yalnız kaldı.

İllede girecem bu alandan diyorsan, bu üç forumun yapamadığı birşey üretmen, arkanda 2xx.xxx gibi bir maddi bütçeyi alman gerekir. Bak zamanında Zone / İyinet gibi webmaster forumları vardı bugün hangi konumdalar. İyinet dedikleri yer ***'dan önce kurulmuş bir platformdur ama para, yatırım dahi onlara başarıyı getiremedi.

Bugün WMAracı destek, yardım gibi alanlarda Türkiye'nin öncü Webmaster forumu ise bunun nedeni yenilikleri, diğer forumların sunamadığı araçları ve yol haritasıdır.

Forumların geçmişine bak böyle projelere senede ortalama 200 kişi girer, tamamı bir sene içinde vazgeçer. Zamanına yazık, emeğine yazık, parana yazık.

Bu üç webmaster forumunu geçebilecek bir proje için Aydın DOĞAN olmak gerekir, Ali KOÇ olmak gerekir. Yani arkanda bir medya desteği veya devlet desteği olmadan başaramazsın. Bak yandex'e, devlet desteğini arkalarına almışlar bugün kaç kişi yandex'i kullanıyor? Milyar dolarlık yatırımlar yapıldı neye yaradı?
Heuristic BirinciTV

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

ResitCicek ResitCicek chilicodes.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Editör
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad R** Ç**
  • Mesajlar 1310
  • Beğeniler 139 / 307
  • Ticaret 18, (%100)
Hocam ben size öğrenemezsiniz demedim, ama siz direkt zirveden başlıyorsunuz. Siz bile uzman değilken nasıl bir hizmet sunacaksınız forumda? Önce bir blog açın o halde gerekli donanıma sahip olduktan sonra yine istiyorsanız açarsınız forumunuzu

• Üyelik 02.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Google Adsense
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** P**
  • Mesajlar 1037
  • Beğeniler 243 / 172
  • Ticaret 14, (%100)
Hocam kimsenin göremediği eksikleri görmek ve bu konuda ilerlemek yeterlidir. Sizler site kurup büyük hit ve paralar kazanmak derdindesiniz ben ise nitelikli kaliteli içeriği olan 100 kişi dahi olsa kaliteli üyeleri bulma ve farklı bir forum ortamı oluşturma derdindeyim. Bu işi ne para için yapıyorum ne de diğer sitelere rakip olmak veya üste geçmek için değil. Benim düşüncelerim çok farklı bu konuda kendimi geliştirmek .... v.b

Rastena Rastena WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 3775
  • Beğeniler 836 / 1380
  • Ticaret 190, (%100)
Merhaba , wmortami.com ben bir anlık heves ile açmıştım webarchive den bakabilirsiniz ağustos ayları zirvedeydi MyBB alt yapısı kurduk 1 günde +100 üye felan gelmişti. ilk hafta +500 üyeyi geçmiştik. Akın akın ticaret yağıyodu forumda bir ara wmaracından daha aktifdi. :) Daha sonra yavaştan azaldı çünkü reklamlara yönelmemiz gerekti. Facebook'dan gelen hitler yetmiyordu. Son çare olarak satmak zorunda kaldık. 300-400 tlye emeklerimiz boşa gitti.

Şimdi sitenizi inceleyim dedimde incelemez olaydım MyBB kurmak hayatınızdaki en kötü hata olur. (webmaster forumu olarak)

prestij

ZaMiR ZaMiR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Muş
  • Ad Soyad Z** E**
  • Mesajlar 55
  • Beğeniler 5 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
1 yıla kapanır

BySaNCeZ BySaNCeZ WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek ö.g.g
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 405 / 330
  • Ticaret 9, (%100)
Hocam sen kimseyi dinleme mybb kurma derler vbulletin derler yok 2x.xxx seklinde para derler onlar hikaye benimde webmaster forumum var vbulletinin aciklari yuzunden lisansli site hack yedi. Alexa degeri 1 ayda tr de 7.000 lere dusurduk dunyada 400k yaptik onemli olan o ise yogunlasmak herkes actigi siteye milyarlar gommuyo mybb de acik cok kendince guvenlik onlemi alarak belli kitleye ulasip daha sonra xenforo dan lisansini al para kazanmaya bak ben oyle yapiyorum ozgun icerik paylaş yeterli zamanla burda sana soyle boyle yap diyenlerde sitene baska nickle gelip uye olacaklardir emin ol basarilar dilerim

Her Kul Kendi Kaderini Yaşarmış..

oguzhan oguzhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 1201
  • Beğeniler 310 / 296
  • Ticaret 2, (%100)
konuyu takipteyim. ileride üye olup yardımcı olmak isterim ortam güzel olursa. şevkiniz kırılmasın hocam ben tek başıma ayda 400-500 konu açmıştım özene bözene forumuma. çoğu kişi kötü yorum yapsada baş koyduysanız vazgeçmeyeceksinizdir büyük ihtimal.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al