Merhabalar bu işlere yeni başlayan bir kişi olarak bütün webmaster arkadaşlara selamlar hiçbir bilgiye sahip değilken 2 günde kendimce baya ilerleme kaydettim
Uzun zamandır aklımda olan webmaster forum sitesi düşüncesini gerçekleştirme kararı aldım ve adım adım ilerliyorum bu site nasıl bir site olacak ?
Diğer webmaster sitelerine göre büyük farklılıklar gösterecektir.
Yazılımı : Mybb olması düşüncesindeyim birçok eleştiri almasına rağmen geliştirmeye açık bir yazılım düşüncesindeyim bir amacımda Vbulletinden farksız olmadığını göstermektir.
alan adını daha dün aldım : www.wmforumda.com
kurulumlar tamamlandı mybb yazılımı test edildi. Yazılım ve host kullanmayı öğrenmek için hostinger kullandım ücretsiz bir host alarak siteyi örnek amaçlı oluşturdum ve mybb yönetim panelini kurcaladım kullanımı gayet kolay..
Tabiki ücretsiz hostingle bu işe girişilmez dediğim gibi daha çok yeniyim kurulumu öğrenmek için bunu kullandım.
WM aracı üyelerine danışmak ve sormak istediğim bazı sorular var
Hostu hangi siteden almalıyım ? Kullanım kolaylığı kalite ve güvenirlik açısından
Linux alıcam forum olduğu için.
Bana forum konusunda tasarım yönetim v.b yardımcı olabilecek ekib arkadaşlarıda lazım bu arada..
2. Sorum diyelim sponsor host bulduk site ilerleme kaydederken host çöktü veya host veren kişi hizmeti kesti bu durumda site ile ilgili bütün veriler çöpe gitmiş mi oluyor
3. Yedekleme yaparak kendimizi korumak mümkünmüdür yani elimizdeki yedeklerle baska host firmasına geçiş yapmak sıkıntı yaratıyor mu
Forum sitesindeki içerikleri garantiye almanın çözüm yöntemleri nelerdir. Bu konuda bilgilendirebilecek arkadaşlar
skyp: ferhatptk
eklerse çok sevinirim ..
Ayrıca konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi almaktan memnun olurum
saygılar.