-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
C** U**
-
-
-
Ticaret
61, (%95)
Merhaba değerli arkadaşlar. Doğru olacağını tahmin ettiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. Ki bana çok mantıklı geliyor. Konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım herkes görsün diye.
Çoğu zaman sitelerimize yabancılar girerek backlink alma, ya da rakip sitelerine hacklink yapma çabası ile yorum yapar. Bu yorumlar tamamen farklı dillerdedir. Burada yorumu onaya vermeden yada silmeden önce, o kişinin mail adresini değiştirip, yazdıklarını da konu ile alakalı Türkçe bir yorumla düzenleyip yayınlarsak, faydalı olur düşüncesindeyim. Nihayetinde farklı ip adresi ile giriyorlar. Faydalı olacağını düşünerek öneri de bulundum. Sizce de mantıklı değil mi?
Teppz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafik Yazılım
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
:D 860 yorum var düzenlemekten korkuyorum :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
231, (%100)
Bir faydası olmaz sitenize SEO açısından, çünkü aynı anda binlerce siteye aynı IP'den yorum yapılıyor. Google'ın bunu farketmemesi imkansız. Ama yorum alan konulara kullanıcıların yorum yapma eğilimi gösterdiği kanıtlanmış bir gerçek. Belki her konuya 1-2 yorumu çevirip yayınlayabilirsiniz, abartmadan tabi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Medya
-
-
Ad Soyad
N** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Bu zaten senelerdir var olan bir şey.
Spam linklerden para kazanan bir grup insan var. Siz ip adresini tutarsanız o yorum hali hazırda sisteminize düşmüş sayılacağından spammer'a gelir kapısı oluyorsunuz. Eğer silerseniz geri bildirim alamaz.
Onun yerine TOR indirin. Günde 2-3 yorum ekleyin kendi sitenize.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
C** U**
-
-
-
Ticaret
61, (%95)
Mesele onların gelir kapısı olması değil ki hocam amaç onların ipinden o yorumun yapılmış gösterilip sitemize yarar sağlaması:)
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Hukuk
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben bi ara bir reklam firması ile çalışıyordum epey eskiden. Bir mail gelmişti ziyaretçi trafik akışınız çok tuhaf diye.
O zamanlar Joomla için bir tema yapıp siteme ziyaretçi çekmek için download linkini vermiştim. 2 hafta sonra uyarı gelmişti reklam firmasından. Adını unuttum şimdi firmanın meşhur bitane vardı.
Bu tür sıkıntılar olabilir.
Bir de seo açısından işe yarar mı bilmiyorum. Olumsuz mesajlar var ama adamlar bu tür backlink çalışması yaptıklarına göre onlara yarıyor. sana niye yaramasın?
Onun sana attığı backlinkin canı can da ipsi mi patlıcan? Bilenler açıklasın efenim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
C** U**
-
-
-
Ticaret
61, (%95)
zaten yorumları ve linkleri siliyoruz hocam. Kendimiz yorum yapıyoruz. Reklam firması karşı gelebilir cunku turkce siteye yabancı hit