lostyazilim

Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi. ( Mühendisler - Anlayanlar konuya Lütfen)

14 Mesajlar 1.898 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Hakaco01 Hakaco01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Müteahhit
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad H** N**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 55 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir elektrik mühendisi arkadaşım ile otururken muhabbet güneş enerjisi ile elektrik üretimi konusuna geldi.

Lafı uzatmadan direk konuya gireyim. Arkadaşın söylediği söz;

"10 Dönüm arsan olsun, nakit 300 bin lira paran olsun. Santrali kuralım devlete elektrik satalım. Ayda 20-25 Bin TL net kârın olacak. " şeklinde oldu.

Bunun asıl meselesi ise; devlet teşviki varmış bu konuda. Yani 10 Dönüm arsa için ortalama olarak devletten 600-700 bin lira hibe alıyorsun, 200-300 bin lirada cebinde olması gerekiyor.

Sistemi kurduktan sonra, kendi kendisine ilerleyen bir sistemmiş. Yani santraller falan 25 sene garantili çalışıyormuş. Herhangi bir akarı kokarı yokmuş. Yani kuruyorsun yan gelip yatıyorsun.

Konu hakkında daha derin bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba ?

wmaraci
reklam

zekican09 zekican09 Gelirli Siteler Alınır PM Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Designer
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad Z** C**
  • Mesajlar 513
  • Beğeniler 4 / 68
  • Ticaret 0, (%0)
sistemi kuracağın yer neresi ?
Hakaco01

kişi bu mesajı beğendi.

PC: Sony Vaio
Konsol: Playstation 4 Pro
Telefon: Samsung J7 Prime
Blog: ...

BCanKARA BCanKARA Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum -
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 168 / 255
  • Ticaret 2, (%100)
Derin bilgim yok lakin yap işlet devret gibi bir durum var diye biliyorum. Bankaya yönlendiriliyorsunuz. Arazinizin de tarım alanlarından uzakta ve ana hatlara yakın olan yerlerde olması gerekiyor. Ayrıca projeye uygunluğunu bilir kişi gelip kontrol ediyor. Onaylanırsa eğer zaten sistemi falan her şeyi kuruyorlar fakat dediğiniz rakamların üstünde(3-4 kat) bir rakam biliyorum ben. O rakamı ödeyene kadar onlara çalışıyor daha sonra size çalışmaya başlıyor. Destekli olarak yapılanı bu şekilde işliyor diye biliyorum. Ayrıca bu rakamlara karşı sizden ipotek edecek taşınmazlar da istiyorlar doğal olarak. Aynı şeyden bahsediyorsak eğer bir tanıdığımın araştırmaları sonucunda duyduğum bilgiler bunlar...
Hakaco01

kişi bu mesajı beğendi.

Sirius Sirius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Youtube
  • Konum ABD
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 1332
  • Beğeniler 0 / 468
  • Ticaret 17, (%100)
Hocam öyle kolay değil geçen sene çok kafa yorduk prosidür işine hiç girmeyin ayrıca 200-300 e olacak bir fiyat değil ortalama 800 bin tl olması lazım ki ayda 20k bıraksın o fiyata bırakması imkansız. + öyle aa 10 dönüm arazi buldum olmuyor mühendis getirttirip 1 hafta ölcüm yaptırman lazım arazi yapısını kadar incelettirmen lazım. + kısın ne halt etcez derdi için kaliteli vericiler buldurman lazım ki bulutlu havalarda yerden yansıyan güneşleride toplayıp elektirik üretsin.
Hakaco01

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

eylmz3450 eylmz3450 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek serbest çalışan
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
25 bin tl kazanman için en azından 700 bin tl paran olacak 700 bin tl de devlet verecek o kadar parayı anca 1,5 milyonluk tesis verir
Hakaco01

kişi bu mesajı beğendi.

hosunn hosunn Kendin Ol Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek IT Administrator
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 476
  • Beğeniler 33 / 67
  • Ticaret 13, (%100)
2 yıldır çalışan tesisimiz var (Güneydoğu) herşeyden önce bölge çok önemli gidipde bu işi sivasda yapamazsınız düzlük olması ve yakınında akarsu olması lazım ayrıca 10 dönüm arsa için o ücret yetmez bile tesis için maliyet ise (arsa hariç) 500-650 bin TL arası tutmakta.
Hakaco01 kesintisizhost

kişi bu mesajı beğendi.

turkojen34 turkojen34 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 459 / 444
  • Ticaret 53, (%100)
Yorum yapanlar haklı hocam zaten arazisi dünyanın parası.Arazi ucuz olsun diye bu işi köyde yapsanız bile elektriği taşımak için onlarca km hat çekmeniz lazım. Bana kalırsa cebine 100 bin tl al çinden mal getir ayda 50 bin tl net karın olur.
Hakaco01

kişi bu mesajı beğendi.

Sirius Sirius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Youtube
  • Konum ABD
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 1332
  • Beğeniler 0 / 468
  • Ticaret 17, (%100)

hosunn adlı üyeden alıntı

2 yıldır çalışan tesisimiz var (Güneydoğu) herşeyden önce bölge çok önemli gidipde bu işi sivasda yapamazsınız düzlük olması ve yakınında akarsu olması lazım ayrıca 10 dönüm arsa için o ücret yetmez bile tesis için maliyet ise (arsa hariç) 500-650 bin TL arası tutmakta.

Aylık ne kadar bırakıyor hocam. Aracı kurum falan varmı. Toplam maliyeti ne oldu size tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Hakaco01

kişi bu mesajı beğendi.

Hakaco01 Hakaco01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Müteahhit
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad H** N**
  • Mesajlar 74
  • Beğeniler 55 / 22
  • Ticaret 1, (%100)

zekican09 adlı üyeden alıntı

sistemi kuracağın yer neresi ?

Şanlıurfa Hocam.

BCanKARA adlı üyeden alıntı

Derin bilgim yok lakin yap işlet devret gibi bir durum var diye biliyorum. Bankaya yönlendiriliyorsunuz. Arazinizin de tarım alanlarından uzakta ve ana hatlara yakın olan yerlerde olması gerekiyor. Ayrıca projeye uygunluğunu bilir kişi gelip kontrol ediyor. Onaylanırsa eğer zaten sistemi falan her şeyi kuruyorlar fakat dediğiniz rakamların üstünde(3-4 kat) bir rakam biliyorum ben. O rakamı ödeyene kadar onlara çalışıyor daha sonra size çalışmaya başlıyor. Destekli olarak yapılanı bu şekilde işliyor diye biliyorum. Ayrıca bu rakamlara karşı sizden ipotek edecek taşınmazlar da istiyorlar doğal olarak. Aynı şeyden bahsediyorsak eğer bir tanıdığımın araştırmaları sonucunda duyduğum bilgiler bunlar...

underworld adlı üyeden alıntı

Hocam öyle kolay değil geçen sene çok kafa yorduk prosidür işine hiç girmeyin ayrıca 200-300 e olacak bir fiyat değil ortalama 800 bin tl olması lazım ki ayda 20k bıraksın o fiyata bırakması imkansız. + öyle aa 10 dönüm arazi buldum olmuyor mühendis getirttirip 1 hafta ölcüm yaptırman lazım arazi yapısını kadar incelettirmen lazım. + kısın ne halt etcez derdi için kaliteli vericiler buldurman lazım ki bulutlu havalarda yerden yansıyan güneşleride toplayıp elektirik üretsin.

eylmz3450 adlı üyeden alıntı

25 bin tl kazanman için en azından 700 bin tl paran olacak 700 bin tl de devlet verecek o kadar parayı anca 1,5 milyonluk tesis verir

Aslında arkadaşımın bahsettiği durum şu. Trafoları, direkleri, panelleri vs. anlaşmalı olarak alacağız. Yani projeyi hazırlayıp devlete sunduktan sonra onay alındığı taktirde, ekipmanları alacağımız yerlerle anlaşarak (Devlet desteği alacağımızı bildirip) sözleşme veya senetle vs. ürüleri alacağız. Ardından ödemeleri teşvikle yapacağız. Ayrıca 300 olmaz 500 koyarız onda sıkıntı yok. Benim şuan işi iyice kavramam gerekiyor. Yani 500'e kadar limitim var. Devlette 600-700 verirse çok güzel bir sermaye çıkıyor zaten.

Arsa kurak arsa olacağı için 10 dönümü 50 bin TL gibi bir rakama kapatabilecek durumdayım. Bir iki arsa var alabileceğim. Ayrıca ana hatlara yakın yerlerde.

hosunn adlı üyeden alıntı

Şanlıurfa da ana hatlara yakın bir noktada arsa düşünüyoruz hocam. Şuan en fazla 70 bin liraya alınabilecek bir arsa var.

turkojen34 adlı üyeden alıntı

Yorum yapanlar haklı hocam zaten arazisi dünyanın parası.Arazi ucuz olsun diye bu işi köyde yapsanız bile elektriği taşımak için onlarca km hat çekmeniz lazım. Bana kalırsa cebine 100 bin tl al çinden mal getir ayda 50 bin tl net karın olur.

Arazide şuan sorun yaşamıyorum hocam. Yukarıda da yazdığım gibi çok aşırı büyük meblağlar olmadan alınacak yerler var.

Ayrıca çincen mal getirme işi hakkında hiçbir fikrim yok. :)

NETEOR NETEOR neteor.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 1103
  • Beğeniler 630 / 380
  • Ticaret 14, (%100)
Önceden çalıştığım firma HES ile uğraşıyordu, ordan bildiğim kadarıyla bu işi yapabilmeniz için lisans almanız gerekiyor buda MW oranına göre değişiyor. O kadar parayla bu işe girebilir misiniz orası meçhul.
Hakaco01

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al