52282
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Öncelikle merhaba. Ben kendim başlamak istiyorum. Windows 7 kullanıcısıyım, bilgisayarımda olan orjinal vista çok hantal olduğu için korsan windows 7 ye geçtim. Ama daha önce bilgisayarıma anti virüs sayesinde virüs girmedi. Anti virüssüz bir kaç kez kullandım, o zaman da az kayıpla bilgisayarım hacklendi. Sonrasında 2-3 sene geçti. Şuan Windows 7 kullanıyorum fakat bazı yerlerde okuyorum saldırılar oluyor. Bu bizi nasıl etkiler? Şuanda güvenlik duvarı etkin, virüs programı çalışır vaziyette fakat ek olarak nasıl korumam gerekir? Durduk yere bilgisayar hacklenir mi? Hem sizlere soruyor hemde sizin nasıl koruduğunuzu merak ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
21 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
31, (%100)
Hacklenme olayı çok açık bellidir hocam ilk önce dosyayı kurar içine gerekli uzantılı dosyaları atar ve bir upload sitesine upload eder siz onu indirirseniz hacklenir..
Ticarette hızlı olan değil, fırsatı erken gören yol alır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ben 17 yıldır hiç antivirüs uygulaması kullanmadım. Hiçbir zaman da hacklenmedim. Bir iki worm vakası hariç tabı. Bu durum biraz kullanıcıya kalıyor aslında. Şüphelendiğin bir dosya var ise indirme. Bırak orada kalsın. Bir webmaster portalında olduğunuzdan söylüyorum. Özellikle web sitelerinin, indirme bağlantılarının nasıl çalıştığına dikkat et. Baktın hiç neden yok iken internet yavaşlamaya başladı. Çekiver LAN kablosunu veya kapatma tuşuna uzunca bas. Sorun kalmıyor. (Yavaşlamayı anlamak için muhakkak yavaş bir pc lazım. Hızlı pc'lerde bunu zor anlarsınız) İlginç fakat yaşadığım durum bu. Kimse inanmıyor. Okuyunca buraya da yazayım dedim.
Durgun sular derin akar.
52282
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Sağolun. Bende şuana kadar 1 kez çalındı bilgilerim o da, 3-4 sene önce kadar. İnternette yazıyor Windows 7'ye saldırı var. Bize zarar gelmeyecekse neden böyle yazıyorlar? Firewall programları havada uçuyor. Yani neden büyütüyorlar bu kadar anlamıyorum. Panda diye bir anti virüs var, full sürümü 5 bin dolar.
Windows 8 kullandım çok kötü geldi. 10 ise her programla uyumlu değil. Windows 7'ye döndüm. Bazı işlerim nedeniyle win 7'deyim. Ubuntu yüklemeyi düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Warez programlar kullanmadığın sürece bir şey olmaz hocam
3525
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle bilinen dosya uzantılarını gösterin, bakın oldukça çok fazla yarar sağlayacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnşaat Teknikeri
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Korumuyorum, olasi tehlikeli durumlarda format atiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Webdeveloper
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben önce antivirüs'e bakmadan başındaki kişiye bakarım :) Yani önce kendime bakarım. Gezdiğim sitelere, indirdiğim programlara, oyunlara dikkat ettikten sonra antivürs'e karar veririm :)
Not: Hiç bir antivirüs %100 koruma sağlamaz!
52282
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Anladım. Benim merak ettiğim, format atıyoruz. Sonra bilgisayar saldırılara açık olmuyor mu? Sonuçta sıfır Windows. Onu nasıl korurum yada gerek var mı?