Android cihazınızın pil süresi ne kadar gidiyor desem ? Benimki kurcaladığım halde 1 günü geçmiyor.Bir gün tabikide az (Android cihazım samsung galaxy ace s5830) bir telefonda bir çok özellik üstün performans olursa sarj 1 gün gider.Yok benim telefonumun şarjı 4-5 gün gitsin diyorsanız Android almayın gidin Nokıa alın bilinki üstün performasn bir telefondan uzun süre şarj beklemeyiz.Ama yinede bu süreyi uzatabiliriz.
Ben madde madde yazmadan önce şunu söyleyeyim telefonunuzun bataryasını açıp arkadasındaki yazıları okuyun piliniz Li-on pil değilse sarj bitmeden doldurmayın Li-on sa sorun yok.İkinci ek olarak bataryanızın üzerinde 1400 mHa vs. yazar bu ve buna benzer.Bende 1350 mha bu bataryanın kapasitesini gösterir bu rakam ne kadar yüksekse o kadar uzun süre ve o kadar uzun sürede sarj olur.Neyse ben maddelere başlayalım.
Bataryanızı bilgisayar,leptop…vs USB yolu ile şarj etmeyin bu tür şarjlar kısa olur ne kadar kısa süreli şarj o kadar kısa sürede bitmek demek.
Bataryanızı bittikten sonra doldurmak pil ömrünüzü uzatır.
Bataryanızı şarj dolu oldugu halde prizde bırakmayın hem enerji boşa gider hemde batarya ömrünü kısaltır.
Telefonuzun Wifi,3G,2G,GPRS,BT….kablosuz bağlantıları kapatın sadece gerek kaldıgında açın.
Ekran ışık parlaklıgını sonuna kadar kısın.
Ayrıca Bada telefonlar en çok şarjı mesaj atarken yer.
Hareketli duvar kağıtı kullanmayın.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar ben bu yukarda saydıklarımı uyguladıgım halde fazla gtmiyor ama fazla kullanmassam sadece konuşmak veya sms atmak için kullanırsam çok uzun süre gider 2-3 gün…..
Başka bir yazıda görüşmek üzere Esen Kalın…
kaynak http://www.tsahin.com