-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba
Yaptığımız SEO çalışmalarında hepimizin belirli kriterleri ve belirli standartlarıvar. Bu kapsamda sormak istediğim alan adı uzantılarının SEO açısından sıralanmasında gen.tr, web.tr, org ve net uzantılarının sıralanması.
Bu uzantıların SEO açısından önem önceliğine göre sıralanması?
Uzantılar
-gen.tr
-web.tr
-net
-org
İyi günler
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ticaret
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
4, (%75)
Merhabalar , .org kullandığım bir çok proje gayet iyi durumda , hatta
xxx.com.tr ve xxx.com başkalarına ait benimki xxx.org ve anahtar kelimelerde hepsinden öndeyim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Rehash
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Halı Yıkama
-
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%83)
Emreqrl, aynen size katılıyorum. Benim org domainim ticari bir sıralamada com.tr leride geçerek 1. sıraya yerleşti 2 senedir aynı sıramdayım. com veya net olan domainlerimle de 2,3 ve 4. sıralardayım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Gen.tr iş yapar mı ? Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Php Coder
-
-
Ad Soyad
S** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bence bir etkisi var fakat çok minimal... Yani .com uzantıya sahip alanadı sahibi sitesine copy paste içerik ile dolduruyor ve önüne gelen sitesini çöp edecek hertürlü seo(!) paketlerinden alıyor ise tabii özgün içerik paylaşan aynı alanadındaki .tk bile olsa uzantısı site onun önüne geçecektir.
Edit: Birde kullanıcı yargıları var ben 2 yıl önce Güzel hosting ile tanıştığımda bir şüphe duymadım diyemem yani "guzel.net.tr" net.tr uzantısı nedense bana bir garip gelmiştir. Fakat zamanla sektörde derinleştikçe bu önyargımda yok oldu..
Hermes
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Seo | Sosyal Medya | Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
90, (%98)
Boyle bir siralama yapmak yanlis olur.
Siteye ve yapilan calismaya gore, her uzantiya sahip site guzel yerlere gelebilir.
riko
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Seosunu bilmem de hocalarım, ctrl+enter'a basıp girmek var..
Heuristic
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Hacking, Exploits/Vuln.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
297, (%99)
Alan adının hiç bir önemi yoktur SEO işlemlerin de önemli olan alt yapısının optimize edilerek, kusursuz ve özgün bir tasarım dahilinde oluşturulacak link yapısı ve mümkün mertebe özenli bir şekilde sağlanacak çalışmanın spam ve çöp sitelerden oluşmaması dahilinde etki sağlar.
Sosyal medya, her zaman ön planda tutulması gereken bir teknik aracıdır. Oluşturacağınız paravan ve blogspot siteler ile belirli periyodlar da paylaşımlar yaparak paravanları besleyerek, paravanlar üzerinden ana sitenizi besleyerek iyi yerlere geleceğiniz kuşkusuzdur.
Alan Adı (Domain) Yaşı: Alan adının yaşı, Google’a site güvenilirliği konusunda bir işaret veriyor. Google, elbette 4 senelik bir alan adıyla birkaç aylık bir alan adını ayrı tutuyor. Ancak, Google Web Spam ekibinin şefi Matt Cutts, bu konunun çok da önemli olmadığını belirtti.
Alan Adı (Domain) İçinde Anahtar Kelime: Web sitenizin yoğunlaştığı anahtar kelimeye alan adınız içerisinde yer vermeniz, sizi bir adım öne taşıyor. Bu durum uzun yıllardır böyle. Son zamanlarda bu faktörün artık önemsenmeyeceği söylentisi olsa da, an itibariyle Google bu faktörü önemsemeye devam ediyor.
Yine de detaylı olarak araştırma yaparak alacağınız bilgileri toplayıp, kuşkusuz bir proje üretebileceğinizi unutmayın. Tek bir cümle üzerine yoğunlaşmayın, birden fazla kaynak üzerinden bilgi araştırması yaparak ona bir yol izleyin.
Başarılar dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Seo Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Alan adlarının önemi vardır.
.tk uzantısı ile başarı yakalamak çok zordur.
web.tr gen.tr TR uzantılı oldukları için yerel aramalarda önde çıkarlar. Google Webmaster Tools'da otomatik olarak Türkiye lokasyonunda gözükürler. Ve lokasyonları değiştirilemez.
SEO Açısından:
1: com.tr
2: gen.tr
3: web.tr
Kullanıcı açısından:
1: com
2: com.tr
3: net
4: gen.tr
Eğer ziyaretçilerinizin çoğu direct giriş yerine arama motorları üzerinden geliyorsa, SEO Açısından önemli olan uzantıları sahip keyword domainler seçmelisiniz.
Ciddi bir yatırım yapıp marka olmak istiyorsanız mizu.com n11.com gibi akılda kalıcı ve com uzantılı bir domain almalısınız.
Gen.tr , web.tr alan adına sahip, tüm anahtar kelimelerinde 1.sırada çıkan çok sitenin projesini üstlendim. Öğrenmek isteyen PM atabilir. Çoğu müşterime ait olduğu için burda alenen paylaşmayı uygun görmedim
EnesAy
Web Güvenlik Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilişim Uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Alan Adı Uzantısının hiçbir anlamı yoktur arkadaşlar tk ya veya xyz gibi uzantılara bile seo yapılarak com - net - org u geçer herşey seo da bıtıyor
1 kişi bu mesajı beğendi.