-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Dış Ticaret
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Merhaba Arkadaşlar şuana kadar hazırlanmış bir kod yok sadece kafamda tasarlayıp tamam bu şekilde olur dedikten sonra kodlamaya başlamak istiyorum yapmak istediğim. bir sipariş formu olacak bu formda ürünler bölümü biraz beni yordu
birden fazla ürünü sipariş formuna eklemem gerekiyor jquery sayesinde ekle diyerek sayfa yenilemeden yeni bir satıra ürünü getiriyorum buraya kadar sıkıntı yok ama bunu nasıl mysql yazdıracağım ?
yani sayfaya yeni ürün ekle dedikten sonra gelen ürünleri database neye göre yazdıracağım sonuçta 1. ürün ve adetini yazdırdım ama 2. ve daha fazlasını nasıl yapabilirim
tag sistemi gibi düşündüm ama farklı bir önerisi olan varsa daha farklı şekilde yapmak isterim
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Json ve Ajax dı sanırım uzun zaman oldu bende unuttum bu ikisini araştırmanı tavsiye ederim
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Dış Ticaret
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
daha çok film sitelerindeki part sistemi gibi bir şey lazım aslında aklıma bu şekilde bir çözüm geliyor
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
mysql tarafında işini halletmen gerkecek.
ek ürün alanı açıcaksın
urun_id, siparis_id vs.. gibi ilişkisel olacak.
www.ontedi.com
www.cizgi.site
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Dış Ticaret
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
sipariş formu yapmak istiyorum ama forumda ürünler bölümünde takılıp kaldım.
forum kısaca şu başlıklarda olacak
firma
tel
fax
yetkili
konu
tarih
vs...
ürünler işte burada sorunum var. ürünler birden fazla olacak ve hepsini neye göre nasıl kayıt edeceğimi çözemedim
örneğin yukarıdaki bilgiler dahil olduktan sonra
sıra ürün adet fiyat
1 elma 10 5tl
2 armut 25 3tl
3 karpuz 2 7
en üste belirtiğim bilgiler birer sütun kaplıyor ve sorunsuz şekilde kayıt edeceğimi düşünüyorum fakat ürünler kısmı değişebilmekte kimi siparişler 3 adet farklı ürün iken kimisi 50 adet olabilmekte
bunu nasıl çözebilirim tek seferde hem ürünleri hem firma bigilerinden oluşan teklifi nasıl database kayıt edebilirim ?
şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
R** G**
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
2 ayrı tablo kullanacaksınız.
1. tablo;
siparisID
urunlerID
firma
tel
fax
yetkili
konu
tarih
vs...
2.tablo;
urunID
ad
adet
fiyat
vs...
daha sonrada bu 2 tabloyu bağlicaksınız. 1. tablo'deki urunlerID ile 2.tablo'deki urunID id'yi ilişkilendirceksiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Dış Ticaret
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
hepinize çok teşekkür ederim müşteri siparişinden çok teklif sistemi gibi olacak yani satiş departmanı müşteriye teklifi buradan hazırlayacak.
şöyle bir yol izleyeceğim satış temsilcisi önce teklif vereceği firmayı seçecek firma yetkilisi ve teklif konusunu seçtikten sonra ileri butonuna basacak ve diğer tüm bilgiler ile birlikte ikinci sayfa akti olacak artık müşteri ,tel, fax ,email vs.. tanımlanmış olacak.
tabi birde diğer sayfadan gelen bilgilerle birlikte otomatik oluşturulmuş sipariş kodu olacak bu benim referans kodum olacak böylece o teklifi ve müşteriyi tanıya bileceğim şöyle bir kodu sorunsuz şekilde oluşturup database eklemeyi başardım 08022016-215620
burada gün ay yıl saat dakika ve saniye var böylece benzersiz ve bir birine karışmayan bir kod sistemim oldu
bu kod ürün ekleme sayfasında teklifno olarak gözükecek ve ürünler eklendikten sonra yani ürünler tablosuna bu kodda gidecek
düşüncem bu sizce olumlumudur ?
Ek Olarak: ve JSON bir seçenek daha sunuyor sanırım birde onunla yapmaya çalışacağım