-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
profesyonel Oyuncu
-
-
Ad Soyad
C** M**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
merhabalar forum sakinleri bundan bi 3 ay önce site açacaktım fakat tüm sorunlar art arda gelince ertelemeye karar verdim şimdi ben 4 yıla yaklasık blogger kullanıyorum bu emeklerimi bir yandanda forum açıp oraya harcamak istiyorum... Şimdi sizlere şu sorularım olacak :
1-) Wordpress dan site açıcam fakat domain+host muhabbetinden bahsediyorlar bana tam anlamadım onu wordpress dan alınca bunlar içinde geliyormu ? yoksa bunlarıda ayrı ayrı mı almam lazım
2-) Forum minecraft oyunu baz alınarak foruma öyle bir tema yapmayı planlıyorum böyle bir temayı nerden bulabilirim ? ücretli veya ücretsiz
3-) DDos gibi saldırılar yeme gibi riskim burdada olurmu ?
4-) Wordpress siteme nasıl tema yüklerim ? 2 de bahsettiğim temayı buldum diyelim kurulumu nasıl olacak
5-) Seo forum içinde geçerlimidir ?
6-) İlerde forum gelişme gösterirse nasıl reklamları sitemde barındırmalıyım ?
bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim arkadaşlar :) teşekkür ederim şimdiden kolay gelsin sizlere
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Esnaf
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Bana kalırsa wordpress ile forum açmak zor olur hatta yok bile öyle bir örnek sanırm.
Forum açacaksanız vBulletin yada mybb açacaksınız (SMF de olabilir)
Para problem değilse vBulletin öneririm , eğer sıkıntıysa MyBB.
Hosting konusunda şöyle söyliyim hosting farklı birşeydir. Domaini araba olarak örnek verelim arabanın deposunuda hosting. Arabanın deposuna benzin koymazsanız araba gitmez değilmi?
Bir firmadan bir adet hosting satın alıp alan adınıza bağlayacaksınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hocam bütçen varsa tıpkı wm aracının kullandığı gibi vBulletin kullan derim.Diğer sorularınıza gelecek olursak.
1-) Domain ve host u ayrı yerlerden almanız lazım
2-) Bir çok yabancı tema sitesi mevcut oralarda aratın 100-150 tl maliyeti olur size
3-) Sunucu aldığınız firmaların özel DDos koruma paketleri var.
4-) Wordpress'in orjinal sitesinden en gücel Wp kurulum dosyasını indirip.Ftp ile bağlanıp Dosyayı oraya atacaksınız.
5-) Seo tartışmalı bir konu hiç girmeyelim :)
6-)Adsense dahil olmak üzere özel olarak şahıs firma reklamlarıda barındırabilirsin
Kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
e-ticaret
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
hostinge para vermene bile gerek yok istersen ücretsiz sağlayabilirim resellerimda boş yer var
FSezikli
Türkiye'nin İnşaat Bloğu
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
1-) Öncelikle domain ve hostu bu hizmeti veren firmalardan sağlamalısınız. Sonrasında Wordpress konusunu düşünebilirsiniz fakat genelde forum için kullanılmaz.
2-) İnternetten araştırıp bulabilirsiniz, o kadar da sıkıntı olacak bir konu değil.
3-) Her sitede olabilir.
4-) Eğer ki wordpress kullanacaksanız, paneline geçtiğinizde karşınıza çıkacaktır.
5-) Evet geçerlidir.
6-) Bunu ilerde düşünün, önünüzde uzun bir süreç var gerçekten.
Ekstra olarak; domain+host önerisi istemişsiniz. Ben natro'yu kullanıyorum. Tavsiye ederim. Bir öneri olarakta site açma konusunda ücretsiz domain ve ücretsiz küçük çaplı host sağlayan firmalarla bir site açıp, üzerinde denemeler yapmanız. Sorularınıza daha detaylı cevap alacağınıza emin olabilirsiniz. :rolleyes:
Meko
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Sistem Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wordpress ayrı olur forum ayrı olur, entegre yaparsınız. Wordpress için forum eklentileri var ama tavsiye etmem.