Golsime
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Takılıyo
-
-
Ad Soyad
G** A**
-
-
-
Ticaret
26, (%96)
Selam arkadaşlar, mobil video sitesi yapıyorum fakat daha önce videoları hep başka sitelerden aldım (linkleri) bunun da tabi site tib den engel yiyince linklerin kullanılamaması veya site sahibinin dosya linki başka yerden paylaşılınca linkleri kendi sitesinin anasayfasına yönlendirmesi gibi çok kötü dezavantajları var...
Siteye boyutları 40-60 mb arası değişen mp4 formatlı videolar ekliyorum ve bu videolar hem izlenebilecek hemde indirilebilecek.
Benim isteğim şu:
Bir hostinge (vps falan da olabilir o konular hakkında bilgi sahibi değilim) videoları yükleyip ordan linkleri siteme ekleyeceğim böylece asıl siteme yük binmeyecek ve sitem tib den engel yediğinde aynı linkleri yeni açtığım sitemde kullanabileceğim.
Dosya alanı olarak da 10 gb yeterli olacaktır.
Bunu nasıl yapabilirim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Staff, Jr. Sysadmin
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Download kaynağı ile videoların yayımlanacağı site aynı sunucuda olursa trafik açısından sıkıntı olabilir...
Bu arada video içeriği nedir?
sospas
www.mustafasevinc.com.tr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Sales and Technical Manager
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
Şöyle bi örnek vereyim. Belkide örnekten yola çıkarak bir şeyler yapabilirsin. Benim mobil uygulamam var. Canlı TV izleme vs. Belki biliyosundur kanalların izlenmesi için .m3u8 adresleri var. Onlar sürekli değişiyor,yada bazen hata veriyor. Bende ne yaptım biliyomusun. URL kısaltma servisimi kendim oluşturdum. Mobil uygulamanın içine kendi url mi girdim.
Örnek : live.mustafasevinc.com.tr/trt1hd = kanaladresi.m3u8 ' e yönleniyor. Bu kanalın adresi değişti diyelim hemen site üzerinden güncellemesini yapıyorum. Yayınlar url üzerinden oraya yönleniyor. Kısaltma servisinin admin panelinden herşeyi güncelleyebiliyorum kaç kişi tıklamış takip edebiliyorum. Böyle bir şey tavsiye ederim. Bu mantıkla yola çıkabilirsin diye umuyorum. Sonradan link değişimi oldumu güncelleyebilmen için.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam sana Windows 7 uygun fiyatlı ve ABD lokasyonlu bir vps lazım. Linux da olur ama dosya işlemlerinde Windows daha uygun.
1 kişi bu mesajı beğendi.