netbozum
tr.link

Ciddi anlamda ilk içerik denemem - Yorumlarınızı bekliyorum

9 Mesajlar 827 Okunma
acebozum
tr.link

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar ciddi anlamda ilk defa kendim bir içerik oluşturdum elimden geldiğince özgün olmaya çalıştım. İçerik hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorumm.

Yazım dilim ve uslubum sizce nasıl?
İyi ve kötü eleştiri yaparsanız bende kendi adıma bir gelişme göstermiş olurum teşekkürler.
Ek olarak: Özgünlük aracında %98 çıkmıştı.

Anahtar kelime: Bilgisayar Mühendisliği
Aranma hacmi:45.000/ay
Kullanılan anahtar kelimeler: bilgisayar mühendisliği,bilgisayar mühendisi,yazılım mühendisi,bilgisayar mühendisleri,mühendislik

Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım

Bilgisayar mühendisliği alanı bir çok alt dallardan oluşan geniş bir sektöre sahip bir alandır. Bir bilgisayar mühendisi aynı zamanda bir yazılım mühendisi de sayılmaktadır. Kaldı ki bilgisayar mühendisleri eğitimlerini daha çok yazılım alanında almaktadırlar. Fakat aynı zamanda donanım konusunda da bilgi ve yetki sahibidirler.

Bilgisayar mühendisliği okuyan bir kişi şu niteliklere sahip olmaktadır;

Ağ güvenliği
Yazılım mühendisliği
Yazılım geliştirme ve uygulama
Uygulama tasarlama ve geliştirme
İnternet programcılığı
Yapay zekâ
Yapay sinir sistemleri
Donanım sistemleri uyumluluk ve analiz
Genel sistem analisti
Bilgisayar Mühendisliği İş İmkânları

Yukarıda belirtmiş olduğumuz mühendislik dallarında Endüstri, Sanayi, Kamu ve Özel Sektör gibi alanlarda çalışma imkânı bulmaktadırlar. Ülkemizde henüz birkaç sene öncesinden bu yana ön plana çıkan ve değer kazanmaya başlayan bu alan gelecekte çok daha ileri bir seviyede olacağı söylenebilir. En son yapılan tahminlerde 30.000 yüzerinde bilgisayar mühendisinin boşta olduğu düşünülüyor. Batılı ülkelerde bilgisayar mühendisliği alanı çok daha değer kazanmış bir alandır. Öyle ki yapılan bir araştırmaya göre 2009 dokuz yılında Amerika Birleşik Devletlerin(ABD) de bir bilgisayar mühendisinin aylık geliri 5000$ doların üzerine çıkmaktaydı.CNN Money 24 Tem 2009

Bilgisayar Mühendisliği Eğitim İmkânları

Ülkemizde neredeyse bütün üniversitelerde bilgisayar mühendisliği eğitimi verilmekte. Öyle ki her yıl binlerce bilgisayar mühendisi mezun olarak iş arayışına girmekte. Memurluk atamalarından ümidini kesen bilgisayar mühendisliği mezunu vatandaşlarımız , özel sektörün kapısını çalmaktadır. Teknolojik ve bilişim alanında ülkemizde faaliyet gösteren fabrika ve şirketlerin sayılı olması nedeni ile de bilgisayar mühendisliğini bitirmiş bir mühendisin farklı alan ve dallara da yönelmesi kaçınılmaz olmakta.

Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi Veren Üniversitelerden Birkaçı

KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)

Bu yazı bilgisayar mühendisliği,bilgisayar mühendisi,yazılım mühendisi,bilgisayar mühendisleri,mühendislik terimlerini içerisinde barındırmaktadır.

Not: Yukarıda yayınlanan içerik DMCA ile koruma altında olup izinsiz yayınlanması yasaktır.
batucarikci makaleci80

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

Crewx Crewx Mr.Whale Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Software Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 3706
  • Beğeniler 1310 / 1310
  • Ticaret 152, (%100)
Hocam ben içerik okurken bir kullanıcı olarak bana yakın yani kişisel olarak yakınlık ve içerisinde birden fazla bilgi veriyormu diye bakarım gayet güzel bir makale eline sağlık. Kendini günden güne geliştireceksin zaten kendi hatalarını kendin bulursan daha iyi olacak.
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

NK1864 NK1864 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 596
  • Ticaret 18, (%100)
Bilgisayar ve bilgisayar mühendisliği sözcükleri olması gerekenden fazla kullanılmış. Metnin genelinde bilgisayar sözcüğünü azaltman lazım.

Bilgisayar Mühendisliği Eğitim İmkânları başlığıyla devam eden paragrafta da neredeyse her cümlede Bilgisayar Mühendisliği sözcüğünü çok dar bir alanda ard arda tekrarlıyorsun.

Bu şekilde bir içerik, ne arama motoru açısından ne de ziyaretçi deneyimi açısından iyi bir makale örneği oluşturmuyor.

Zaten botlar siteni kategorize ediyor. Üstüne anahtar sözcük kullanım sıklığından hangi kelimelere ağırlık verdiğini biliyor. Bunun üstüne fazladan o sözcükleri kullanman artı değil eksi etki sağlar.

272 kelimede 17 defa bilgisayar ve dolaylı olarak 11 defa da bilgisayar mühendisliği sözcüklerini kullanmışsın. Bu kadar yoğunluğa luzum yok.
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

basymgroup basymgroup Parabol Kullanıcı
  • Üyelik 15.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 871
  • Beğeniler 70 / 257
  • Ticaret 10, (%100)
Birçok birleşik yazılır.

Cümle yapısına göre "bu alan gelecekte " değil "bu alanın gelecekte" olması gerekir.

Teknolojik alanı değil teknoloji alanı olmalı.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
NK1864 belirtmiş olduğunuz konuda çok haklısınız yazarken bende çok tereddüt etmiştim bu konuda fakat sanki o an o kelimeyi kullanmasam cümle eksik kalıyor gibi hissediyordum yoksa özellikle kelimenin çok fazla geçmesi için yaptığım birşey değildi. Bende rahatsızdım bu konudan ama dediğim gibi kullanmayınca sanki orada birşey eksik yazılmış gibi hissediyordum.

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 596
  • Ticaret 18, (%100)
cihaneken Belirli kelime gruplarnı sık kullanmanız gerektiğinde, gövde metninin kelime sayısını arttırmanız gerekir. Eğer 272 kelimede 17 defa bilgisayar geçmesi gerekiyorsa, atıyorum kelime sayınız +300'e çıkmalı ki tolare edebilsin. Yani her kullandığınız anahtar sözcük, metnin devamıyla doğru orantılı artmalı.
Makale yazmak bir bakıma matematik işidir. Eğer Wordpress altyapılı siteler kullanıyorsanız Squirrly Seo Eklentisini tercih edin. Bir süre kullandıktan sonra size nasıl Google dostu ve kullanıcı dostu makale yazılır bu konuda deneyim ve çabukluk kazandırır.
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
NK1864 Verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler. Şuan Yoast SEO eklentisini kullanıyorum ve bahsi geçen konuda hep kırmızı işaretliyor yazıları anahtar kelime oranı %2.43 geçtiği için. Bu konuda denemeler yapacağım, elimden geldiğince dil ve anlatım konularına çalışıyorum inşallah ilerleme kat edebilirim.

• Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Medya
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 101 / 596
  • Ticaret 18, (%100)
cihaneken O konuda da şöyle bir yanlış anlaşılma var. Keyword Density denen ve Kelime Yoğunluğu diye çevrilen şeyden ziyade, Keyword Presence, yani Anahtar Kelime Varlığı SEO için önem taşır.

Siz %3 anahtar kelime yoğunluğunu aynı paragrafta arka arkaya kullanırsanız içerik Google için de kullanıcı için de sıkıntı yaratır.

İçerikler için iki farklı durum vardır. Biri Google Friendly, diğeri Human Friendly. Bir makalenin sadece Google'a ya da sadece Kullanıcıya uygun olması yeterli değil. Her ikisine de uygun hale getirmelisiniz.

Bu yüzden siz kelime yoğunluğu kısmından ziyade, anahtar sözcüğün en doğal görüneceği, içerikte akıcı şekilde yer almasını sağlarsanız hem makale yeteneğiniz artar, hem de yazdığınız kelimeler sıralamaya daha çabuk girer.

Kolay gelsin.
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

BiELOF BiELOF Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Makine Modelcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 85 / 359
  • Ticaret 2, (%50)
cihaneken özel mesajla ilgili sayfaya bakma imkanım var mı?

Bugüne kadar aldığım makalelere çok küçükte olsa dokunmadan yayımlamam.

Makale yazmaktan anlamam, Hem site kullanıcılarına yönelik hemde Arama motorlarının sevdiği şekliyle düzenlemenin oldukça güzel getirileri olmaktadır.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al