lostyazilim

Kullanıcı girişi ile aklıma takılan soru?

9 Mesajlar 778 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
İyi günler arkadaşlar ben bi konuda sizin yardımızı bekliyorum bi Panelimiz var Üye panele girdi ben giriş yapan üyenin bilgilerini $_SESSION'la alıp kontrol ettiriyorum üye bilgilerini panelde yazdırırken Sessionla aldığım değeri bi değişkene atasam açık vermiş olurmuyum?
örnek
gir.php

session_start();
ob_start();
$kull=strip_tags($_POST["k_adi"]);
$sifre=strip_tags($_POST["sifre"]);
$kont=vt->prepare("select * from yonetim where kullanici=:kadi order by sira asc limit 1");
$kont->execute(array("kadi"=>$kull));
$uye_kont=FetchAll->(PDO::FETCH_ASSOC);
foreach($uye_kont as $uyeal){$uyeadi=$uyeal["kullanici"]; $uyesifre=$uyeal["sifre"];}
if(($kull==$uyeadi) and ($uyesifre==$sifre))
{
$_SESSION["kullanici"]=$uyeadi;
$_SESSION["k_sifre"]=md5($uyesifre);
$_SESSION["giriskont"]= md5("bensersiz_".md5($uyesifre)."_c07f67cdf52ccc45f97ae996ebd0ee43");
header("location:panel.php");
}
ob_end_flush();
?>

fonks.php

$kullaniciadial=$_SESSION["kullanici"];

?>

session_start();
include("fonks.php");
if(!isset($_SESSION["giriskont"]))
{
header("location:gir.php");
}
else
{
echo $kullaniciadial;
}

?>

sadece basitten anlatmaya çalıştım sizce bu ne kadar güvenli Php sınıfları öğrenemedim(kaynak sıkıntısı malum) öğrenmeye çabalıyorum :)
bu şekilde ben kullanicı adını aldığım üyenin bilgilerini yazdırmam güvenlik problemi oluşturur mu?

wmaraci
reklam

ahmetycom ahmetycom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 29 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Hayır Kesinlikle zaten SESSION ' yani oturum işlemleri oldukça güvenilirdir sadece işlem yapan local bilgisayar üzerinden sunucunuz arasında olan işlemdir bu tarz bir işlemde güvenlik sorunu olmaz :)

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
ahmetycom hocam o konuda bilgim var ama :) sorun bazı sitelerde session güvenli olmadığı yönünde okuduğum makaleler sonunda bu soruna takıldım asıl yapmak istediğim sira numarası (herkes buna id diyor :) ) alıp daha doğru bilgileri çekmek :) 1 kullanıcı adı bir kişi alabilir ama yinede dikkatlı olmalı
sizce id ve kullanıcı adını bi değişkene atasam açık oluşturur mu :) php sınıflar bu konuda çok iyi ama bilgi istiyo kaynak yok

• Üyelik 30.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 29 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
kullanıcının id değerini mysql sorgunuzdan değişkene atayabilirsiniz ve bunu sayfanızda gösterebilirsiniz session u kullanıcının sitede kalma süresi olarak ayarlarsınız. Session güvenlik sorunu çıkarır derken kullanıcı için olabilir fakat bunun süresinide hosting yöneticinizden yada .htaccess dan değişebiliyorsunuz sanırım ama ben tam ne demek istediğinizi anlayamadım açıkcası

wmaraci
wmaraci

Samurai Samurai Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Php Yazılımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 354
  • Beğeniler 84 / 86
  • Ticaret 13, (%92)
Bir sorun olmaz. Yıllardır aynı şekilde kullanıyorum. Daha bir sorununu görmedim.

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

ahmetycom adlı üyeden alıntı

kullanıcının id değerini mysql sorgunuzdan değişkene atayabilirsiniz ve bunu sayfanızda gösterebilirsiniz session u kullanıcının sitede kalma süresi olarak ayarlarsınız. Session güvenlik sorunu çıkarır derken kullanıcı için olabilir fakat bunun süresinide hosting yöneticinizden yada .htaccess dan değişebiliyorsunuz sanırım ama ben tam ne demek istediğinizi anlayamadım açıkcası

hocam sessionu şu şekilde kullanıyorum
$_SESSION["giristamam"] =md5("girispanel_".md5($v_sifreyial)."_c07f67cdf52ccc45f97ae996ebd0ee43");
Tüm panel dosyalarının en üsttüne
if (!isset($_SESSION["giristamam"])){header("location:index.php");} else{ echo "Bura Panel olcak ";}
Kullanıcı güvenliği için Cookie+$_SESSION ile hazırlamam gerekiyor ama cookie olayını denedim beceremedim
:) cookie zorladı
sizin dediğiniz kullanıcı 15dk aktif olmadığında otomatik çıkış yapsın hem kullanıcı güvende olsun hemde biz :)

Ek Olarak:

Samurai adlı üyeden alıntı

Bir sorun olmaz. Yıllardır aynı şekilde kullanıyorum. Daha bir sorununu görmedim.

içim rahatladı sağolun :)

• Üyelik 30.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 29 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam zaten ilk yorumumda dedimya bir sorun olmaz çoğu kişi zaten cookie işlemlerini böyle kullanıyo :)

ontedi ontedi www.ontedi.com Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı, Matematikçi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 325 / 324
  • Ticaret 2, (%100)

ahmetycom adlı üyeden alıntı

Hocam, sunucu üzerinde tutulan değer de güvenilir olmayacaksa bırakalım bu işi :)

www.ontedi.com
www.cizgi.site

• Üyelik 30.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Rize
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 29 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
[emoji4] [emoji4]

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al