-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ameliyathane Hemşiresi
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
İyi günler arkadaşlar ben bi konuda sizin yardımızı bekliyorum bi Panelimiz var Üye panele girdi ben giriş yapan üyenin bilgilerini $_SESSION'la alıp kontrol ettiriyorum üye bilgilerini panelde yazdırırken Sessionla aldığım değeri bi değişkene atasam açık vermiş olurmuyum?
örnek
gir.php
session_start();
ob_start();
$kull=strip_tags($_POST["k_adi"]);
$sifre=strip_tags($_POST["sifre"]);
$kont=vt->prepare("select * from yonetim where kullanici=:kadi order by sira asc limit 1");
$kont->execute(array("kadi"=>$kull));
$uye_kont=FetchAll->(PDO::FETCH_ASSOC);
foreach($uye_kont as $uyeal){$uyeadi=$uyeal["kullanici"]; $uyesifre=$uyeal["sifre"];}
if(($kull==$uyeadi) and ($uyesifre==$sifre))
{
$_SESSION["kullanici"]=$uyeadi;
$_SESSION["k_sifre"]=md5($uyesifre);
$_SESSION["giriskont"]= md5("bensersiz_".md5($uyesifre)."_c07f67cdf52ccc45f97ae996ebd0ee43");
header("location:panel.php");
}
ob_end_flush();
?>
fonks.php
$kullaniciadial=$_SESSION["kullanici"];
?>
session_start();
include("fonks.php");
if(!isset($_SESSION["giriskont"]))
{
header("location:gir.php");
}
else
{
echo $kullaniciadial;
}
?>
sadece basitten anlatmaya çalıştım sizce bu ne kadar güvenli Php sınıfları öğrenemedim(kaynak sıkıntısı malum) öğrenmeye çabalıyorum :)
bu şekilde ben kullanicı adını aldığım üyenin bilgilerini yazdırmam güvenlik problemi oluşturur mu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hayır Kesinlikle zaten SESSION ' yani oturum işlemleri oldukça güvenilirdir sadece işlem yapan local bilgisayar üzerinden sunucunuz arasında olan işlemdir bu tarz bir işlemde güvenlik sorunu olmaz :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kullanıcının id değerini mysql sorgunuzdan değişkene atayabilirsiniz ve bunu sayfanızda gösterebilirsiniz session u kullanıcının sitede kalma süresi olarak ayarlarsınız. Session güvenlik sorunu çıkarır derken kullanıcı için olabilir fakat bunun süresinide hosting yöneticinizden yada .htaccess dan değişebiliyorsunuz sanırım ama ben tam ne demek istediğinizi anlayamadım açıkcası
Samurai
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Php Yazılımcısı
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%92)
Bir sorun olmaz. Yıllardır aynı şekilde kullanıyorum. Daha bir sorununu görmedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam zaten ilk yorumumda dedimya bir sorun olmaz çoğu kişi zaten cookie işlemlerini böyle kullanıyo :)
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ahmetycom adlı üyeden alıntı
kullanıcının id değerini mysql sorgunuzdan değişkene atayabilirsiniz ve bunu sayfanızda gösterebilirsiniz session u kullanıcının sitede kalma süresi olarak ayarlarsınız. Session güvenlik sorunu çıkarır derken kullanıcı için olabilir fakat bunun süresinide hosting yöneticinizden yada .htaccess dan değişebiliyorsunuz sanırım ama ben tam ne demek istediğinizi anlayamadım açıkcası
Hocam, sunucu üzerinde tutulan değer de güvenilir olmayacaksa bırakalım bu işi :)
www.ontedi.com
www.cizgi.site