lostyazilim
tr.link

Adil Kullanım Kotası Sizce Olmalı mıdır ?

22 Mesajlar 2.765 Okunma
acebozum
tr.link

cgrers cgrers WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 01.09.2015
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek Blog Yazarı
    • Konum Tekirdağ
    • Ad Soyad Ç** E**
    • Mesajlar 484
    • Beğeniler 39 / 152
    • Ticaret 5, (%100)

ramazankonur adlı üyeden alıntı

cgrers sinde dediği gibi akk olmalı.ama limitler yüksek olmalı.altyapıyıda iyileştirip bu sekilde sunmalılar.herkes akk olmasın diye istekte bulunuyor ama birde diğer taraftan düşünün.sen internet kullanırken download yapan biri yüzünden netin yavaslıyor.diğer taraf downloadı durdurmaıgı surece yavas net kullancaksın.akk olmalı ama dengeli tutulmalı limitler yükseltilmeli

Aynen 250 GB civarında olmalı 50 GB gülünç bir rakam ödediğim 79 liraya göre, Yarım saat youtube'da takılsam 20GB gidiyor zaten

RX 560 4 GB ekran kartı hediye ediyorum. Forum sitemiz: pchastalari.com
    elektronikssl
    webimgo

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 06.03.2015
    • Yaş/Cinsiyet 35 / E
    • Meslek ARGE
    • Konum Balıkesir
    • Ad Soyad F** Ç**
    • Mesajlar 2422
    • Beğeniler 995 / 744
    • Ticaret 17, (%100)

cgrers adlı üyeden alıntı

Öncelikle olması gerekiyor çünkü aynı apartmanda 2 kullanıcı olsa biri durmadan dosya indirse diğerinede yavaşlığı yansıyacak.

Ama kota çok az 50GB kota birinci günde bitiyor hız 3Mbit'e düşüyor 360p video izleme dönemine geçiyoruz 2. günden.

(Yazın uydu nete geçmeyi düşünüyorum hem kota yüksek hem hız yüksek hemde dosya indireceğim zamanlarda basarım 3 lirayı 24 saat boyunda 100Mbit hızla oyun indiririm)

Uydunet o kadar sağlam ve güvenilir mi hiç bilgim yok hocam. Varsa bilginiz paylaşır mısınız... Kullanan arkadaşlarınız tanıdıklarınız vs. var mı...

verido verido Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 19.11.2014
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek öğrenci
    • Konum Konya
    • Ad Soyad A** Ö**
    • Mesajlar 63
    • Beğeniler 5 / 8
    • Ticaret 3, (%100)
    Adil kullanım noktası değil, adi kullanım noktasıdır.

Müşteriyle dalga geçmektir. Olmamalıdır.

Parasıyla rezil olmak deyiminin diğer adıdır Adi Kullanım Noktası...

foximus foximus WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 08.09.2015
    • Yaş/Cinsiyet 33 / E
    • Meslek Yazılım Uzmanlığı
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad Ş** D**
    • Mesajlar 91
    • Beğeniler 10 / 33
    • Ticaret 0, (%0)
    Akk olmali ama adil olmali bence. Bu nedenle gunluk akk ya da tek seferde yapilan download tespit edilip anlik olarak dusurulebilir. Komple kalksa ulkece internete giremeyiz gibime geliyor :)

wmaraci
    wmaraci

SertacYANIK SertacYANIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 22.03.2015
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Nothing
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad S** Y**
    • Mesajlar 714
    • Beğeniler 21 / 157
    • Ticaret 2, (%100)
    Olmalı. Neden olmalı? Dünden beri indirilen torrent eş sayılarını kontrol ettim Türkiye 3 katına çıkmış. ;)

Olmalı fakat 100 TL altı fatura ödeyen herkes için mevcut kotalar esnetilmeli. 250 GB kota olması yeterli.

Skala Skala https://mekasosyal.com Kullanıcı
    • Üyelik 22.01.2014
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek İletişim Hizmetleri
    • Konum Antalya
    • Ad Soyad M** K**
    • Mesajlar 533
    • Beğeniler 32 / 52
    • Ticaret 9, (%100)
    Olmamalı. Açık ve net :)

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
    • Üyelik 16.10.2011
    • Yaş/Cinsiyet 28 / E
    • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad B** i**
    • Mesajlar 1897
    • Beğeniler 371 / 522
    • Ticaret 23, (%100)
    Olmalıdır, hem ülkede ki internet altyapısı bu yoğunluğu kaldırmaz hem de arkadaşlarında dediği gibi 80 dairelik bir bina da bir kişi öyle bir yüklenirse diğer dairelerde onun yavaşlığı hissedilebilir.

Bazen nelere tepki gösterdiğimizi bilmemiz lazım. Kişilere baktığım da kendim de dahil sorun genel olarak 50GB gibi komik bir kota olması ve sonrasında hızın da daha komik bir seviyeye düşmesi. Bana göre kota 150GB gibi bir seviyeye ve hız da en az iki katına çıkarsa akk benim için fazla sorun olmaz.

Son olarak da benim şöyle bir tavsiyem var. En başta yazdığım gibi oluşacak yoğunluğu ülkede ki altyapı kaldıramaz dedim, öyleyse gece 24.00-06.00 gibi saatler arası akk limitleri kaldırılsa ve insanlar bu saatler arasında indirmelerini akk geçmiş olsalar bile normal hızları üzerinden yapabilseler çok iyi olur. Saati örnek olarak verdim, günün yoğunluğu en düşük belli bir aralığı seçilse ve bu aralıkta akk limitleri kaldırılsa çok güzel olur bence :)

ChesterFiel ChesterFiel WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 24.11.2015
    • Yaş/Cinsiyet 29 / E
    • Meslek İnşaat Teknikeri
    • Konum Samsun
    • Ad Soyad S** A**
    • Mesajlar 801
    • Beğeniler 86 / 274
    • Ticaret 7, (%100)
    Bu ülke neleri kaldirdi, bi kablo mu kaldirmayacak alt yapiyi güldürmeyin. Ulkenin yaklasik %70i ***** kullanicisi, uyduneti bilmiyorum ancak oda *****in alt yapisini kullanan bir firmadir. Alt yapidaki telefon kablolarini ******* yapiyor cunku. Acsinlar limitleri, gerekirse alt yapiya kablo eklesinler. Millet marsdan arsa alacak, biz aman akk doluyor.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
    • Üyelik 06.09.2013
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Cyber Sec & Project Manager
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad M** G**
    • Mesajlar 3356
    • Beğeniler 481 / 1987
    • Ticaret 10, (%100)

UNKEF adlı üyeden alıntı

Uydunet o kadar sağlam ve güvenilir mi hiç bilgim yok hocam. Varsa bilginiz paylaşır mısınız... Kullanan arkadaşlarınız tanıdıklarınız vs. var mı...

Hocam Ben açıklayayım 2009 yılından beri Uydunet kullanıyorum + telefon hizmetindende faydalanmaktayım onca yıl boyunca internet 3 kez kesildi 2 si bakımdan dolayı 1 taneside modemin bozulmasından dolayı ki onun dışında ne yavaşlama nede kesilme yaşadım ankaradayım alt yapı vs sıkıntısız

Türk *******danda ayrılıp kendi yapısına geçince daha bi iyi oldu tabi çok sansürlü tor,DNS yada VPN kullanmıyorsanız çoğu siteyi açmaz ama sıkıntısız 50Mbit kullanıyorum eski abone olduğum içinde AKK iki kat fazla bende ücretde uygun sıkıntı çekmiyorum.

Türk *******un vermiş olduğu telefon hizmetinden de bıkmıştım sabit 19 gelirken uydunetde 2 TL ye çözdüm işi numara değişmedi taşıdım numarayı ucuz ucu konuşuyorum voip candır.

ChesterFiel adlı üyeden alıntı

Bu ülke neleri kaldirdi, bi kablo mu kaldirmayacak alt yapiyi güldürmeyin. Ulkenin yaklasik %70i ***** kullanicisi, uyduneti bilmiyorum ancak oda *****in alt yapisini kullanan bir firmadir. Alt yapidaki telefon kablolarini ******* yapiyor cunku. Acsinlar limitleri, gerekirse alt yapiya kablo eklesinler. Millet marsdan arsa alacak, biz aman akk doluyor.

Uydunet alt yapısını kendi çekmekte 2013 yılında Ayrıldılar TTnet den fiberleme ve diğer çalışmaları kendileri türütüyorlar zaten ip kayıtlarıda Turksat olarak çıkmakta eskiden turk ******* olarak gözükürdu.

Ayrıca akk olsun netimiz yavaşlıyo kafasını kim çıkarttı Ankarada 100mbit ile sen oyun çekiyon diye çorumdaki adamın neti yavaşlamaz komşunun neti hele hiç yavaşlamaz o sizin kuruntunuz zaten mahallelere gelen uplink ile size dağılanlar farklı gülünç duruma bari düşmeyin bunedir ya

DEPHT DEPHT Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
    • Üyelik 25.06.2015
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek Yazılım
    • Konum Manisa
    • Ad Soyad A** Ö**
    • Mesajlar 335
    • Beğeniler 0 / 53
    • Ticaret 23, (%96)
    50 GB kota var şuan bende. İnternetimi 2 komşum ile paylaşıyorum + wifi kullanan oluyor, her paket yenilendikten 3-5 gün sonra AKK doluyor ve 3 Mb oluyor internet.

Yani kalkmalı :)

wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al