-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Master & Grafiker
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Sitenizin hızlı açılması için öncellikle optimizasyon işlemi yapmanız gerekiyor
Css
Js
resim optimizasyonları ile sitenizi ciddi anlamda hızlandırabilirsiniz bunlara ek olarak
Sunucunuzun özelliklerinin iyi olması gerekir
Cache kullanmanız gerekir
ve Son olarak CDN hizmeti kullanırsanız sitenizin hızına diyecek olmaz :)
başarılar dilerim ama kullanacağınız CDN siteniz türkçe ise girişler Türkiye'den yapılıyorsa Türkiye'de lokasyonlu CDN almanız gerekir.
CDN ile ilgili daha fazla bilgiyi googleye CDN nedir diye yazarak bulabilirsiniz.
Wp Kurulum♥Wp Optimize♥Wp Seo Çalışması♥Wp Tema Kurulum♥Android Webview Uygulama♥Grafik Tasarım
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
imzamdaki sitenin açılış hızı nasıl sence? :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ben localhost'ta çalıştığım sitelerde 3-4 kat daha hızlı açıldığını hep fark ediyorum. bana kalırsa sunucuyla alakalı. bir de ek olarak öncelerden fark ettiğim bir şey var. başka sitelerden çektiğiniz .js'lere .css'lere dikkat edin. eğer çektiğiniz site geç açılıyorsa sizin siteye de çok etki ediyor. ben tasarladığım bir sayfada sosyal ağ hesaplarının beğeni sayılarını canlı göstermek için .php .js ve .css içeren bi kod iframe etmiştim. 2 saniyede açılan sayfa 10 saniyede açılır olmuştu.
tabi başka etkenlerde vardır, ben sadece bildiklerimi söyledim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Staff, Jr. Sysadmin
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bunun bir çok çözümü olmakla birlikte, en basitiyle load balancing bile yapmış olabilirler...
Bu ve benzeri büyük potansiyele ve kitleye sahip web siteleri, mail ve veritabanı sunucularını web sunucusuyla aynı sunucuda barındırmazlar.
Barındırsalar bile yukarıda da belirttiğim gibi yük dengeleme yaparak önlem alırlar. Tabii tek başına yük dengelemenin de yeterli olmadığı zamanlar olur.
Bu siteler genellikle CDN + load balancing + mail sunucusu + veritabanı sunucusu + web sunucusu kullanırlar. Ayrıca web sunucu olarakta sunucuyu fazla yormaması açısından Apache ve LiteSpeed yerine optimizasyonlu bir NGNIX web server'da kullanıyor olabilirler...