brba
Buraya Reklam Alınır
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Turkiye Yatirim
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba,
Bütçeli bir oyun sitesi kuruyorum. 12 yıldan daha eski bir alan adım var. Alan adım İngilizce, haliyle içerik de İngilizce olacak. Şuan her şey hazır fakat tüm bunlara ilaveten sitemin güvenli görünmesini istediğim için ssl üzerine kurmayı düşünüyorum. Şuan için her türlü sertifikayı almaya hazırım. Sizce ssl kurmalı mıyım? Flash oyun sitesi için ssl'e nasıl bakıyorsunuz?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
SSL kullanıcılarınızın bilgilerini korumak adına kullanılan bir sistemdir. Eğer sitenizde kullanıcı girişi/kaydı ve e-ticaret işlemleri yapılıyorsa ssl'yi tercih edebilirsiniz. Onun dışında ssl'ye gerek yok diyebilirim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
işci:)
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Sağlam yatırım yapıcam dersen kurmak seni ve siteni bir adım öne taşıyacaktırki çoğu insan kullanıcı artık ssl nin anlamını bilmesede güvenli olduğunu biliyor.
bu da siteni kaliteli site arasına sokacağından emin olabilirsin
film sitelerinde bile ssl kullanan arkadaşlar var zararı olmaz sitene
brba
Buraya Reklam Alınır
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Turkiye Yatirim
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
SSL kullanıcılarınızın bilgilerini korumak adına kullanılan bir sistemdir. Eğer sitenizde kullanıcı girişi/kaydı ve e-ticaret işlemleri yapılıyorsa ssl'yi tercih edebilirsiniz. Onun dışında ssl'ye gerek yok diyebilirim.
Evet kullanıcı kayıt ve giriş alanları olacak. Fakat aslına bakarsanız ssl benim hiçbir işime yaramayacak. Sadece kullanıcı nezdinde daha kaliteli bir profil çizmek istiyorum. Kafamı kurcalayan şey ise şuan piyasadaki büyük flash oyun sitelerinin ssl'e sahip olmayışı. Acaba sektör açısından bir zararı mı var diye düşünmeden edemedim.
Sağlam yatırım yapıcam dersen kurmak seni ve siteni bir adım öne taşıcaktırki çoğu insan kulanıcı artık ssl nin anlamını bilmesede güvenli olduğunu biliyor.
bu da siteni kaliteli site arasına sokacağından emin olabilirsin
film sitelerinde bile ssl kullanan arkadaşlar var zararı olmaz sitene
Flash oyun sitesi için bir zararı olmaz diyorsunuz değil mi hocam? Rakiplerimin hiçbirinin ssl'e sahip olmayışı beni tedirgin etti o yüzden sordum.
KralFx
WM Aracı
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
tasarımcı
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
105, (%100)
Seo konusunda soylendıgı gıbı bır etkısı olmadıgını rahatlıkla belırtebılırım
brba
Buraya Reklam Alınır
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Turkiye Yatirim
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Seo konusunda soylendıgı gıbı bır etkısı olmadıgını rahatlıkla belırtebılırım
Seo açısından hiçbir beklentim yok. Benim tek derdim prestij. Gerekirse ev ssl de alabilirim. Dediğim gibi "acaba rakiplerim ssl sıkıntı çıkardığı için mi tercih etmiyor" diye düşündüm sadece.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ssl sıkıntı çıkartmaz, neden sıkıntı çıkartsın ki. Marka oluşturmak istiyorum, güven sağlamak istiyorum diyorsanız çok fazla masraf yapmadan yıllık makul miktarda olan ssl alıp kullanabilirsiniz. Kısa zaman önce kendi sitemde kullandım seo için yararlı olduğunu düşündüğüm için ancak sonra farkettim ki çokta bir etkisi olmadı sitem için ssl.
SSl algoritmasını google yeni yaptığın için etkisini daha sonra ki dönemlerde gösterecektir ancak şuan için ssl seo bakımından sitene artı birşey katmıyor.
Sen prestijli olmak için ssl istiyorsanız çokta fazla masraf yapmadan yıllık 25-30 TL civarında olan en basit ssl bile işinizi görecektir.
Flash oyunlarınızı başka siteden çekip ekliyorsanız ve ssl kullanıyorsanız sıkıntı oluşturacaktır. SSL kullandığınızda sitenizde ki tüm veri bağlantıları https protokolünde olması lazım. Javascript, resim dosyalarınızın url adresleri https olması lazım ki sitenizde çalışsın onun dışında http li dosyalar çalışmayacaktır bununda bilgisini vermiş olayım.
Tercih yine sizindir, bana kalırsa almayın derim :)
İyi çalışmalar,kolay gelsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
brba
Buraya Reklam Alınır
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Turkiye Yatirim
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ssl sıkıntı çıkartmaz, neden sıkıntı çıkartsın ki. Marka oluşturmak istiyorum, güven sağlamak istiyorum diyorsanız çok fazla masraf yapmadan yıllık makul miktarda olan ssl alıp kullanabilirsiniz. Kısa zaman önce kendi sitemde kullandım seo için yararlı olduğunu düşündüğüm için ancak sonra farkettim ki çokta bir etkisi olmadı sitem için ssl.
SSl algoritmasını google yeni yaptığın için etkisini daha sonra ki dönemlerde gösterecektir ancak şuan için ssl seo bakımından sitene artı birşey katmıyor.
Sen prestijli olmak için ssl istiyorsanız çokta fazla masraf yapmadan yıllık 25-30 TL civarında olan en basit ssl bile işinizi görecektir.
Flash oyunlarınızı başka siteden çekip ekliyorsanız ve ssl kullanıyorsanız sıkıntı oluşturacaktır. SSL kullandığınızda sitenizde ki tüm veri bağlantıları https protokolünde olması lazım. Javascript, resim dosyalarınızın url adresleri https olması lazım ki sitenizde çalışsın onun dışında http li dosyalar çalışmayacaktır bununda bilgisini vermiş olayım.
Tercih yine sizindir, bana kalırsa almayın derim
İyi çalışmalar,kolay gelsin.
Çok açıklayıcı bir yazı oldu. Almamaya karar verdim. Teşekkür ederim.