lostyazilim

Hangi durumlarda ssl alınır?

9 Mesajlar 1.162 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

brba brba Buraya Reklam Alınır Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Turkiye Yatirim
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 17 / 47
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba,

Bütçeli bir oyun sitesi kuruyorum. 12 yıldan daha eski bir alan adım var. Alan adım İngilizce, haliyle içerik de İngilizce olacak. Şuan her şey hazır fakat tüm bunlara ilaveten sitemin güvenli görünmesini istediğim için ssl üzerine kurmayı düşünüyorum. Şuan için her türlü sertifikayı almaya hazırım. Sizce ssl kurmalı mıyım? Flash oyun sitesi için ssl'e nasıl bakıyorsunuz?

wmaraci
reklam

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
SSL kullanıcılarınızın bilgilerini korumak adına kullanılan bir sistemdir. Eğer sitenizde kullanıcı girişi/kaydı ve e-ticaret işlemleri yapılıyorsa ssl'yi tercih edebilirsiniz. Onun dışında ssl'ye gerek yok diyebilirim.
Crewx

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro

sercanaksu sercanaksu Myatika Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek işci:)
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 43 / 98
  • Ticaret 36, (%100)
Sağlam yatırım yapıcam dersen kurmak seni ve siteni bir adım öne taşıyacaktırki çoğu insan kullanıcı artık ssl nin anlamını bilmesede güvenli olduğunu biliyor.
bu da siteni kaliteli site arasına sokacağından emin olabilirsin
film sitelerinde bile ssl kullanan arkadaşlar var zararı olmaz sitene

• Üyelik 30.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Turkiye Yatirim
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 17 / 47
  • Ticaret 3, (%100)
SSL kullanıcılarınızın bilgilerini korumak adına kullanılan bir sistemdir. Eğer sitenizde kullanıcı girişi/kaydı ve e-ticaret işlemleri yapılıyorsa ssl'yi tercih edebilirsiniz. Onun dışında ssl'ye gerek yok diyebilirim.

Evet kullanıcı kayıt ve giriş alanları olacak. Fakat aslına bakarsanız ssl benim hiçbir işime yaramayacak. Sadece kullanıcı nezdinde daha kaliteli bir profil çizmek istiyorum. Kafamı kurcalayan şey ise şuan piyasadaki büyük flash oyun sitelerinin ssl'e sahip olmayışı. Acaba sektör açısından bir zararı mı var diye düşünmeden edemedim.

Sağlam yatırım yapıcam dersen kurmak seni ve siteni bir adım öne taşıcaktırki çoğu insan kulanıcı artık ssl nin anlamını bilmesede güvenli olduğunu biliyor.
bu da siteni kaliteli site arasına sokacağından emin olabilirsin
film sitelerinde bile ssl kullanan arkadaşlar var zararı olmaz sitene

Flash oyun sitesi için bir zararı olmaz diyorsunuz değil mi hocam? Rakiplerimin hiçbirinin ssl'e sahip olmayışı beni tedirgin etti o yüzden sordum.

wmaraci
wmaraci

KralFx KralFx WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 02.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tasarımcı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 2408
  • Beğeniler 815 / 525
  • Ticaret 105, (%100)
Seo konusunda soylendıgı gıbı bır etkısı olmadıgını rahatlıkla belırtebılırım

• Üyelik 30.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Turkiye Yatirim
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 17 / 47
  • Ticaret 3, (%100)
Seo konusunda soylendıgı gıbı bır etkısı olmadıgını rahatlıkla belırtebılırım

Seo açısından hiçbir beklentim yok. Benim tek derdim prestij. Gerekirse ev ssl de alabilirim. Dediğim gibi "acaba rakiplerim ssl sıkıntı çıkardığı için mi tercih etmiyor" diye düşündüm sadece.

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
Ssl sıkıntı çıkartmaz, neden sıkıntı çıkartsın ki. Marka oluşturmak istiyorum, güven sağlamak istiyorum diyorsanız çok fazla masraf yapmadan yıllık makul miktarda olan ssl alıp kullanabilirsiniz. Kısa zaman önce kendi sitemde kullandım seo için yararlı olduğunu düşündüğüm için ancak sonra farkettim ki çokta bir etkisi olmadı sitem için ssl.

SSl algoritmasını google yeni yaptığın için etkisini daha sonra ki dönemlerde gösterecektir ancak şuan için ssl seo bakımından sitene artı birşey katmıyor.

Sen prestijli olmak için ssl istiyorsanız çokta fazla masraf yapmadan yıllık 25-30 TL civarında olan en basit ssl bile işinizi görecektir.

Flash oyunlarınızı başka siteden çekip ekliyorsanız ve ssl kullanıyorsanız sıkıntı oluşturacaktır. SSL kullandığınızda sitenizde ki tüm veri bağlantıları https protokolünde olması lazım. Javascript, resim dosyalarınızın url adresleri https olması lazım ki sitenizde çalışsın onun dışında http li dosyalar çalışmayacaktır bununda bilgisini vermiş olayım.

Tercih yine sizindir, bana kalırsa almayın derim :)

İyi çalışmalar,kolay gelsin.
brba

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro

• Üyelik 30.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Turkiye Yatirim
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 17 / 47
  • Ticaret 3, (%100)
Ssl sıkıntı çıkartmaz, neden sıkıntı çıkartsın ki. Marka oluşturmak istiyorum, güven sağlamak istiyorum diyorsanız çok fazla masraf yapmadan yıllık makul miktarda olan ssl alıp kullanabilirsiniz. Kısa zaman önce kendi sitemde kullandım seo için yararlı olduğunu düşündüğüm için ancak sonra farkettim ki çokta bir etkisi olmadı sitem için ssl.

SSl algoritmasını google yeni yaptığın için etkisini daha sonra ki dönemlerde gösterecektir ancak şuan için ssl seo bakımından sitene artı birşey katmıyor.

Sen prestijli olmak için ssl istiyorsanız çokta fazla masraf yapmadan yıllık 25-30 TL civarında olan en basit ssl bile işinizi görecektir.

Flash oyunlarınızı başka siteden çekip ekliyorsanız ve ssl kullanıyorsanız sıkıntı oluşturacaktır. SSL kullandığınızda sitenizde ki tüm veri bağlantıları https protokolünde olması lazım. Javascript, resim dosyalarınızın url adresleri https olması lazım ki sitenizde çalışsın onun dışında http li dosyalar çalışmayacaktır bununda bilgisini vermiş olayım.

Tercih yine sizindir, bana kalırsa almayın derim

İyi çalışmalar,kolay gelsin.

Çok açıklayıcı bir yazı oldu. Almamaya karar verdim. Teşekkür ederim.

rootyetkiliadam rootyetkiliadam WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 16.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek IT Staff, Jr. Sysadmin
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 407
  • Beğeniler 1 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba brba ,

Bu konuyla ilgili biraz teknik bir açıklama yapılacak olursa durumu şöyle açıklayabilirim;

SSL protokolü, temel olarak sunucu ile client arasındaki (web sitesi ve bilgisayar olarak düşünülebilir) veriyi şifreleyerek söz konusu web sitesine güvenli bir erişim olanağı sağlar.

Genel olarak tüm SSL sertifikaları (EV ve SAN özellikli sertifikalar dahil) x509 ve PKCS standartlarına uygundur ve 1024 bit anahtarlı asimetrik (RSA) ve istemcinin gücü oranında 256 bit'e kadar simetrik (RC4, AES vb.) anahtar kullanarak şifreleme yaparlar.

Sizin projenizden yola çıkarak durumu kısaca açıklamam gerekirse, SSL sertifikası projeniz için herhangi bir gereklilik arz etmez ancak SSL'i yine de kullanmak isterseniz giriş seviyesi RapidSSL ya da GeoTrust Quick SSL Premium SSL sertifikaları ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

Başarılar...

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al