lostyazilim
tr.link

İstenmeyen Yorumları Aslında İstiyorum!

10 Mesajlar 1.375 Okunma
lstbozum
tr.link

aDesigner aDesigner Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2010
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 18 / 129
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar :) Bloguma kısa bir süre önce yazmış olduğum bir yazıydı bu. Buradan da okuyup eğlenelim diye ekliyeyim dedim. İyi okumalar :)

--------

Merhaba sevgisiz günlog. Sanırım sana ilk defa böyle hitap ediyorum. Hep okuyuculara hitap ederdim. Dedim sonuçta bu bir günlük. İçimi dökmemi sağlıyor. Hakkını yememek lazım. Günlük ve Blog kelimelerini birleştirdim ve bundan sonra sana günlog demeye karar verdim. Evet. Bundan sonra senin adın günlog! :D

Düşümdüm de günlog, hani bize spam yani Türkçesini söylemek gerekirse istenmeyen yorumlar geliyor ya. Evet, evet! Bilmem mi, bunlardan sen de çok şikâyetçisin. Ooo sen bu konuda bayağı dolmuşsun. Hımmm Türklerin istenmeyen yorum atmasına çok üzülüyorsun demek. Haklısın gerçekten. Aynı milletteniz ama bencilliği uğruna kendi ülkesindeki düzgün blogları kirletenler var. Bunlardan ben de nefret ediyorum günlog. Seninle kafamız bayağı bi uyuştu.

Şu günlog.com alan adını senin için alabilirdim ama pislik godady.com almış. Ondan nefret ediyorum.

Her neyse. Konumuz istenmeyen yorumlar. Baktım da şöyle bir istenmeyen kutusuna. Yahu onlar ne güzel yorumlar öyle! “Harika bir blog!!” “Çok yararlı bir yazı!!” “Çok teşekkürler!” “Sizi takip edeceğim!” böyle güzel güzel insana şevk veren yorumlar gelmiş. Ama tabi bunlar birer ne? İstenmeyen yorum. Hepsinde bağlantı (link) var. Neden biz bunlara istenmeyen yorum demişiz ki? Vallaha ben bu istenmeyen yorumlardan istiyorum :P Tabi ki bağlantısız olanlarından :D

Akismet diye bir yorum süzgeci eklentisi var bilirsiniz. İstenmeyen yorumları çok iyi ayıklayabilir. Bazen şaşırsa da…

Onu ilk keşfettiğimde çok sevinmiştim biliyor musun günlog? Şimdi geriye dönüp bakınca gülme krizi geçiriyorum :D

Olay şu: WordPress hakkında pek bilgim yoktu. Ücretsiz bir blog açma sistemi kullanıyordum. (beni tanıyanlar bilirler.) “Bu ne yaa??” falan derken eklentileri buldum. Allah dedim bunlar güzel şeyler. Etkinleştiriliyormuş falan. Bir keşfetme çabası başladı. Sonra bir baktım Akismet. Hiiiii dedim. Bunu Türk yapmış aferin! Nereden anladım biliyor musunuz Türk yapımı olduğunu? Dedim bi tane İsmet var. Bu İsmet kötü yorumları anlayan bir aksakallı dedeye benzetildiğinden başına da Ak koymuşlar. Akismet olmuş :D

Sonradan öğrendim ki aslında bizim Akismet amca, bizim değilmiş. A-kĭz-mĭt derlermiş ona. Akismet diye de Latinceye uyarlamışlar. Ben gittim aksakallı dedelerle bağdaştırdım :D

Akismet’in ana sayfasından baktığımda şu ana kadar 21.121.605.876 yorumdan koruduğu söyleniyor ve bu sayı her dakika artıyor.

Güzel bir istenmeyen yorum botu çıkarsanıza. İsim kısmına düzgün bir insan ismi, e-posta kısmına Türkçe insan e-postası, web sitesi kısmını da boş bıraksanız olmaz mı? Yorum bölümüne de “gerçekten güzel bir yazı olmuş tebrikler :))))” yazıp moral verseniz olmaz mı??? Hııııııııııı?

Tabi ki bu işin gırgırı. Adı üstünde istenmeyen yorumları kim ister ki? (benden başka) :D Aslında en güzeli okuyup da yorum yapmak. “güssssseeeeeelll!!!” diye yapılan yorumlar hiç ilgilimi çekmez! Adı üstünde kardeşim yorum! YOOORUUMM! Yani kendi görüşünü belirteceksin. Tek kelimeyle biter mi görüş. Bitmesin be :D Ben uzun yorumları severim. Tabi gereksiz yere uzamamalı ama… Neyse ya… Ben neyi tartışıyorum ki? Öylesine başlığını keşfettiğim için yazıya döktüğüm gereksiz bir yazıdır belki de bu :D Bana göre tüm kelimeler gerekli ama ne demişler: Sakla samanı gelir zamanı! (ne alaka?) Hoşça kal sevgisiz günlog :D Şaka yaptım sen her zaman çok sevimlisin =) Tamam, tamam şımarma hemeeenn!

wmaraci
reklam

YusufKISA YusufKISA yusufkisa.com Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek YMM Hizmetleri
  • Konum Adana
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 81 / 104
  • Ticaret 16, (%100)
Sitenizde okumuştum. Keşke dediğiniz gibi olsa...

Nurcin Nurcin Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 04.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1635
  • Beğeniler 237 / 284
  • Ticaret 3, (%100)
Sonradan öğrendim ki aslında bizim Akismet amca, bizim değilmiş. A-kĭz-mĭt derlermiş ona. Akismet diye de Latinceye uyarlamışlar. Ben gittim aksakallı dedelerle bağdaştırdım :D
Ya senin şu yazılarını okurken bir kerede yüz ifadem ":(" şöyle olsun ya!

• Üyelik 26.10.2010
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 18 / 129
  • Ticaret 0, (%0)
Ne mutlu güldürebilmek :) Allah üzüntülü yazılar yazmayı ve üzdürmeyi nasip etmesin :)

wmaraci
wmaraci

seckinn seckinn baktım+gördüm Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / K
  • Meslek afilliate
  • Mesajlar 102
  • Beğeniler 2 / 1
  • Ticaret 2, (%100)
ben yazıyı şimdi gördüm, bir şey sorayım hemen: spamları engellerken site adresini de silebiliyoruz.bu o yorumu yazana backlink gitmesini engellemiyor mu?yorumuna tıklanınca sitesi açılmıyor o durumda.pek anlamadığım bir konu umarım saçma bir soru değildir.

ek: engellerken yazmışım hatalı olmuş.spam yorumu yeniden düzenlerken demek istemiştim.

• Üyelik 26.10.2010
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 18 / 129
  • Ticaret 0, (%0)
Eğer yorum metninde link yoksa sorun olmaz sanırım.

Gunceel Gunceel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 889
  • Beğeniler 111 / 71
  • Ticaret 1, (%100)
Wordpress'i kurduğum günden beri Akismet eklentisi devredışı... :D

kulpsuzfincan kulpsuzfincan Art Director Kullanıcı
  • Üyelik 27.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 18 / 34
  • Ticaret 4, (%100)
Ben sitede değil disqus'da kullanıyorum akismet key'i, şimdiye kadar hiç spam yorum almadım. Hiç düşmedi de. Henüz disqus'u aşacak kod geliştirememişler demekki.

eFSaNeTurk eFSaNeTurk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 241
  • Beğeniler 35 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
captcha en iyisi :D

meteturkdonmez meteturkdonmez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek PHP Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 439
  • Beğeniler 11 / 45
  • Ticaret 4, (%100)
ehehehe bu yazıyı ilk okduğumda çok acemiymişim sanırım "bu ne bee!" demiştim ama şimdi "bu yazıda çok güssssseeeeeelll!!!" diyorum.. :)

wordpressyapalim.com
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al