Merhaba arkadaşlar :) Bloguma kısa bir süre önce yazmış olduğum bir yazıydı bu. Buradan da okuyup eğlenelim diye ekliyeyim dedim. İyi okumalar :)
--------
Merhaba sevgisiz günlog. Sanırım sana ilk defa böyle hitap ediyorum. Hep okuyuculara hitap ederdim. Dedim sonuçta bu bir günlük. İçimi dökmemi sağlıyor. Hakkını yememek lazım. Günlük ve Blog kelimelerini birleştirdim ve bundan sonra sana günlog demeye karar verdim. Evet. Bundan sonra senin adın günlog! :D
Düşümdüm de günlog, hani bize spam yani Türkçesini söylemek gerekirse istenmeyen yorumlar geliyor ya. Evet, evet! Bilmem mi, bunlardan sen de çok şikâyetçisin. Ooo sen bu konuda bayağı dolmuşsun. Hımmm Türklerin istenmeyen yorum atmasına çok üzülüyorsun demek. Haklısın gerçekten. Aynı milletteniz ama bencilliği uğruna kendi ülkesindeki düzgün blogları kirletenler var. Bunlardan ben de nefret ediyorum günlog. Seninle kafamız bayağı bi uyuştu.
Şu günlog.com alan adını senin için alabilirdim ama pislik godady.com almış. Ondan nefret ediyorum.
Her neyse. Konumuz istenmeyen yorumlar. Baktım da şöyle bir istenmeyen kutusuna. Yahu onlar ne güzel yorumlar öyle! “Harika bir blog!!” “Çok yararlı bir yazı!!” “Çok teşekkürler!” “Sizi takip edeceğim!” böyle güzel güzel insana şevk veren yorumlar gelmiş. Ama tabi bunlar birer ne? İstenmeyen yorum. Hepsinde bağlantı (link) var. Neden biz bunlara istenmeyen yorum demişiz ki? Vallaha ben bu istenmeyen yorumlardan istiyorum :P Tabi ki bağlantısız olanlarından :D
Akismet diye bir yorum süzgeci eklentisi var bilirsiniz. İstenmeyen yorumları çok iyi ayıklayabilir. Bazen şaşırsa da…
Onu ilk keşfettiğimde çok sevinmiştim biliyor musun günlog? Şimdi geriye dönüp bakınca gülme krizi geçiriyorum :D
Olay şu: WordPress hakkında pek bilgim yoktu. Ücretsiz bir blog açma sistemi kullanıyordum. (beni tanıyanlar bilirler.) “Bu ne yaa??” falan derken eklentileri buldum. Allah dedim bunlar güzel şeyler. Etkinleştiriliyormuş falan. Bir keşfetme çabası başladı. Sonra bir baktım Akismet. Hiiiii dedim. Bunu Türk yapmış aferin! Nereden anladım biliyor musunuz Türk yapımı olduğunu? Dedim bi tane İsmet var. Bu İsmet kötü yorumları anlayan bir aksakallı dedeye benzetildiğinden başına da Ak koymuşlar. Akismet olmuş :D
Sonradan öğrendim ki aslında bizim Akismet amca, bizim değilmiş. A-kĭz-mĭt derlermiş ona. Akismet diye de Latinceye uyarlamışlar. Ben gittim aksakallı dedelerle bağdaştırdım :D
Akismet’in ana sayfasından baktığımda şu ana kadar 21.121.605.876 yorumdan koruduğu söyleniyor ve bu sayı her dakika artıyor.
Güzel bir istenmeyen yorum botu çıkarsanıza. İsim kısmına düzgün bir insan ismi, e-posta kısmına Türkçe insan e-postası, web sitesi kısmını da boş bıraksanız olmaz mı? Yorum bölümüne de “gerçekten güzel bir yazı olmuş tebrikler :))))” yazıp moral verseniz olmaz mı??? Hııııııııııı?
Tabi ki bu işin gırgırı. Adı üstünde istenmeyen yorumları kim ister ki? (benden başka) :D Aslında en güzeli okuyup da yorum yapmak. “güssssseeeeeelll!!!” diye yapılan yorumlar hiç ilgilimi çekmez! Adı üstünde kardeşim yorum! YOOORUUMM! Yani kendi görüşünü belirteceksin. Tek kelimeyle biter mi görüş. Bitmesin be :D Ben uzun yorumları severim. Tabi gereksiz yere uzamamalı ama… Neyse ya… Ben neyi tartışıyorum ki? Öylesine başlığını keşfettiğim için yazıya döktüğüm gereksiz bir yazıdır belki de bu :D Bana göre tüm kelimeler gerekli ama ne demişler: Sakla samanı gelir zamanı! (ne alaka?) Hoşça kal sevgisiz günlog :D Şaka yaptım sen her zaman çok sevimlisin =) Tamam, tamam şımarma hemeeenn!