Reyiz
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar aklıma bi soru takıldı hiçbir yerde de doğru düzgün bilgi bulamadım. Şimdi ben ubuntu kullanıyorum terminalde kullandıgım kodlar diğer linux çeşitlerinde de aynımıdır. Terminal kodları bakımından bir farklılır mevcut mu ? ubuntu backtrack vs.. bide her yerde linux dağıtımları sadece görsel olarak mı farklılık gösteriyor
XnCN
Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hepsinde farklımıdır tam bilmiyorum birçogunda aynıları çalısıyor , örneğin ubuntu , elementary , linux mint de aynı kodlar çalısıyordu
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
EEM Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bu altyapıya göre değişir. Ubuntu sudo apt-get install diyerek paket kurarsın ama Arch Linux'de pacman -S diyerek bu komutla da paket kurarsın. Shell kodları aynıdır o ayrı bir konu ama özellikle paket yönetim komutları dağıtımdan dağıtıma değişiyor
http://onurkinay.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Pazarlama ve iletişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dağıtımların adı değişse de çekirdekleri aynı olabiliyor. Mesela Red Hat ve CentOS'larda aynı kodlar çalışır. Debian'ın çekirdeği daha farklı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Makina Mühendisi
-
-
Ad Soyad
R** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bash kabuğu ile çalışanların hepsi aynıdır. Shell değiştirdiğin zaman komutlar değişir. Dağıtımla alakalı değildir. Fakat dağıtımların kendine özgü paket yükleme komutları farklıdır sadece. Redhat sistemler Yum, rpm iken Debian sistemler apt-get olarak çalışır ama örnek listeleme komutu LS ikisinde de aynıdır.