lostyazilim
tr.link

Asus Zenfone Max Yazılı İnceleme

7 Mesajlar 1.089 Okunma
acebozum
tr.link

fyurdakulblog fyurdakulblog Codlio Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 98 / 48
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba sevgili technosfer.com okuyucuları bugün sizin için Asus'un gün içerisinde çok fazla bataryaya ihtiyacı olanlar için üretmiş olduğu yeni nesil akıllı telefonunu inceleyeceğiz.

Tayvan'lı üretici Asus'un 5000 mAh gibi bir güçlü batarya ile karşımıza çıkarmış olduğu telefonu 38 saatte kadar batarya ömrü sunabiliyor. Akıllı telefonların günü tamamlayamamasından şikayet eden bizler için bulunmaz bir ürün olarak gösterilebilecek olan Asus Zenfone Max, OTG kablo aracılığıyla diğer akıllı telefonları da şarj edebilme özelliği ile dünyada bir ilk denilecek bir akıllı telefon. Şimdi sizlerle birlikte ürünün teknik özelliklerine kısaca bakalım ve ardından ürünün bol görselli detaylı incelemesi ile devam edelim.



EKRAN ÖZELLİKLERİ
Ekran Boyutu 5.5 İnç
Ekran Çözünürlüğü 720x1280 (HD)
Piksel Yoğunluğu 267 PPI
Ekran Teknolojisi IPS LCD
Ekran Türü Corning Gorilla Glass 4
Dokunmatik Türü Kapasitif Ekran
Kullanıcı Arayüzü ZenUI
Kullanıcı Arayüz Versiyonu ZenUI 2.0
Renk Sayısı 16 Milyon
Ekran / Gövde Oranı 68.98 %
DONANIM ÖZELLİKLERİ
Yonga Seti (Chipset) Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916
Ana İşlemci (CPU) Quad-core 1.2 GHz ARM Cortex-A53
CPU Frekansı 1.2 GHz
CPU Çekirdeği 4 Çekirdek
İşlemci Mimarisi ARMv8 (64-bit)
GPU İşlemci Adreno 306 450 MHz
RAM 2 GB LPDDR3
Hafıza Kartı Maks. Kapasitesi 64
BAĞLANTI ÖZELLİKLERİ
Wi-Fi Kanalları 802.11 b/g/n
Bluetooth Versiyonu 4.0
Bluetooth Özellikleri A2DP EDR
Navigasyon Özellikleri A-GPS
BDS
GLONASS
İŞLETİM SİSTEMİ
İşletim Sistemi Android
İşletim Sistemi Versiyonu Android 5.0.2 (Lollipop)
BATARYA ÖZELLİKLERİ
Batarya Kapasitesi 5000 mAh
Konuşma Süresi (3G) 37.1 Saat
Bekleme Süresi (3G) 914 Saat
İnternet Kullanımı (WiFi) 32.5 Saat
Video Oynatma 22.6 Saat
Müzik Oynatma 79.7 Saat
Şarj Micro-USB
Batarya Teknolojisi Lithium Polymer (Li-Po)
Çıkarılabilir Batarya Yok
KAMERA ÖZELLİKLERİ
Kamera Çözünürlüğü 13 MP
Kamera Özellikleri Coğrafi konum etiketleme
Elle Odaklama
HDR
Hızlı Odaklama
Hızlı Odaklama (0.2 sn)
Lazer Otomatik Odaklama (Laser Auto-Focus)
Otomatik odaklama
Panorama
Tam Manuel Kontrol
Time-Lapse
Fotoğraf (Düşük Perde Hızı)
5 Elementli Lens
Flaş Dual-LED
Diyafram Açıklığı F2.0
Video Kayıt Çözünürlüğü 1080p (Full HD)
Video FPS Değeri 30fps
Video Kayıt Seçenekleri 720p @ 60fps
Ön Kamera Çözünürlüğü 5 MP
Ön Kamera Video Çözünürlüğü 1080p
Ön Kamera FPS Değeri 30 fps
Ön Kamera Diyafram Açıklığı F2.0
Ön Kamera Özellikleri Geniş Açılı
HDR
Otomatik Odaklama
Panorama Selfi
88 Derece Açılı
140 Derece Açılı (Panorama Selfi)
DİĞER ÖZELLİKLER
Sensörler Hall Sensörü
İvme ölçer
Ortam Işığı Sensörü
Pusula
Yakınlık Sensörü
Dahili Uygulamalar ve Ekstra Özellikler Asus PixelMaster
Asus SnapView
Asus Time Rewind
ASUS TruVivid Ekran
Asus WebStorage (5GB)
Asus Zen Link
Asus ZenMotion
Aydınlatmasız Kapasitif Tuşlar
Çocuk Modu
Değiştirilebilir Temalar
Ekrana Çift Dokunarak Kilit Açma
Gürültü Önleyici İkinci Mikrofon
QuickMemo
Tek Elde Kullanım Modu
USB OTG ile Başka cihazları Şarj Edebilme
Çift Hat Özelliği Var




Ürün hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için aşağıdaki sayfaları kullanabilirsiniz.

Fotoğraf galerisi için tıklayınız





Kutu tasarımı:

SAM_4071 (Copy)

Asus Zenfone Max şık bir kutu ile karşımıza geliyor. Asus'un Zenfone serisindeki tüm ürünleri ile aynı tasarıma sahip olarak karşımıza gelen akıllı telefonun kutusunun üzerinde büyük bir Zenfone Max yazısı bulunuyor. Bizim ürünümüz tanıtım amaçlı yurt dışından geldiği için kutu üzerinde bazı yapıştırmalar da bulunuyordu. Kutunun sol yan kısımında Asus Zenfone Max'e ait teknik bilgiler yazıyor. Bu yazıların büyük bir çoğunluğu bizim anlamadığımız bir dilde yazıldığı için oradaki yazıların hepsini size tercüme edemiyoruz.



SAM_4074 (Copy)

Ürünün kutusunun üst yüzeyinde ise yarım olarak eklenmiş olan Zenfone Max'in bir adet görseli bulunuyor. Bu görsel bazı Zenfone serisi ürünlerde tam olarak konumlandırılmış olarak karşımıza gelse de bu üründe tam bir şekilde karşımıza gelmiyor. Kutunun sol tarafında ise Zenfone Max yazısı bulunuyor. Bu yazı tüm Asus Zenfone serisi ürünlerden alışmış olduğumuz bir yazı olduğu için pek fazla kutunun üst yüzeyinde değişiklik olduğu söyleyemeyeceğiz.

Not: Kutunun üzerinde bulunan EU yazısı Packing Code yazısı ülkemizde satışa çıkacak ürünlerde bulunmayacak.

SAM_4075 (Copy)

Ürünün kutusunun sağ yan kısımında 6 adet yuvarlak boşluk bulunuyor. Bu boşluklar tüm serinin ürünlerinden alışmış olduğumuz gibi ürünün öne çıkan özelliklerini tanıtmak amacı ile kullanılıyor. Kutunun dışarısına değil de içindeki kutuya yazılan bu yazılar aynı zamanda kutunun doğru kapatılış yönünün belirlenmesinde de çok büyük rol üstleniyor.

SAM_4083 (Copy)

Kutunun üzerinde bulunan bu yuvarlak boşlukların içerisinde yazan Asus Zenfone Max'in özellikleri ise, kamera, bluetooth 4.0, Wi-fi, 4G, HD ekran, hızlı şarj olarak seçilmiş. Bu özelliklerin dışında ürünün bizce daha önemli bir çok özelliği bulunuyor ancak bu özellikler de ürün için gerçekten önemli özellikler.

SAM_4077 (Copy)

Asus Zenfone Max'in kutusunun üst kısımında siyah kullanılmış bu siyahlık üzerine beyaz renkte Asus logosu yerleştirilmiş. Ürünün çok fazla renk seçeneğinin olmaması nedeni ile kutu renk seçeneği de bulunmuyor. Tek bir kutu ile ürünün siyah ve beyaz modelleri için kutu tasarımını ortadan kaldırmış gibi duruyorlar.



Kutu İçeriği:

Ürünün kutusunun dışına baktık şimdi de sizinle birlikte ürünün kutu içeriğine ve iç yapısına bakalım.

SAM_4088 (Copy)

Ürünün kutusunu diğer Asus ürünlerinde olduğu gibi kendimize doğru çekerek açıyoruz. Kutuyu açtığımız da ilk olarak Asus Zenfone Max karşımıza çıkıyor. Karşımıza çıkan Asus Zenfone Max bizlere kapalı kutuda gelmediği için üzerinde her hangi bir koruyucu yok ancak sizlerin alacağı modelde ürünün üzerinde tüm ürünü saran bir koruyucu gelecek.

İlk olarak dikkatimizi çeken ürünün ön yüz tasarımının diğer Zenfone modelleri ile aynı olması oldu. Ürünün ön yüzünde diğer Zenfone modellerinden her hangi bir fark bulunmuyor.

SAM_4090 (Copy)

Ürünü kutusundan çıkardığımızda şuanda tüm akıllı telefon üreticilerinin yapmış olduğu gibi alt bir bölme olduğunu görüyoruz. Bu bölme sayesinde akıllı telefon üreticileri ürünlerinin kutularını küçülterek daha fazla ürünü kısıtlı bölmelere yerleştire biliyorlar.



SAM_4092 (Copy)

Bu bölmeyi açtığımızda ürünün kutu içeriğini rahatlıkla görebiliyoruz. Ürünün kutu içeriği olarak da diğer Asus ürünlerinden bir farklılığı bulunmuyor. Alt kısımda açılan bölme içerisinde Zenfone Max ile birlikte gelenler şu şekilde;

Bir adet adaptör,

Bir adet kulakici kulaklık

Bir adet Usb 2.0 data transfer kablosu

Ürünün içerisinden çıkanlar da ekstra olarak bazı modellerde OTG kablosu ve kısa bir microUSB destekli kablo da geliyor.





SAM_4123 (Copy)

Asus Zenfone Max diğer Asus ürünlerinden tasarım olarak kolaylıkla sıyrılıyor. Zenfone 2'de alışmış olduğumuz güç düğmesinin yukarıda olma durumu bu üründe yok ayrıca ürünün yan kısımında kullanılan altın sarısı renk ve ovallik ürüne çok farklı bir hava katmış durumda.

SAM_4136.1 (Copy)



Ürünün üst kısımında bir adet 3.5 mm jack girişi bulunuyor. Ayrıca arkasında 13 MP Auto Focus ve hızlı odaklama özelliğine sahip, diyafram açıklığı F2.0 olan 30 fps 1080p (Full HD) video çekim yapabilen bir kamera bulunuyor. Bu kameranın hemen son tarafına ise Dual-LED flaş konumlandırılmış durumda. Kameranın sağ tarafında ise kızılötesi sensörü bulunuyor. Bu sensör yardımı ile akıllı cihazlarınızı, televizyonlarınızı kontrol edebilirsiniz.







SAM_4147 (Copy)

Asus Zenfone Max'in arka alt kısımında diğer ürünlerde olduğu gibi bir adet hoparlör çıkısı ve Zenfone yazısı bulunuyor. Yazı sanki deri bir yüzey üzerine yazılmışa benziyor ve bu tasarım tabii ki sizlerinde aklına LG'nin geçtiğimiz sene içerisinde çıkarmış olduğu akıllı telefon modeli olan LG G4'ü getirdi ancak bu üründe sadece dış yüzey LG'nin akıllı telefonuna benziyor. Gerçek bir deri kullanmak yerine daha zekice hareket ederek plastik üzerine deri motifi işlenmiş.

LG'nin akıllı telefonu olan G4'de deri üzerine yazılan yazılardan ve yan kısımlardan başlayarak günlük kullanımda aşınan deri insanlara çok zor durumlar yaşatabiliyordu. Bu üründe ise buna benzer durumlar yaşanması zor gibi duruyor.



SAM_4143 (Copy)

Ürünün bütün kontrol tuşları ürünün sağ tarafında toplanmış durumda. Asus ürünlerinde sıklıkla görmeye alıştığımız üst kısımda bulunan güç düğmesi ve arka kapak üzerine konumlandırılmış olan ses kontrol tuşlarına bu üründe yer verilmemiş. İnsanların ellerine daha iyi oturabilmesi ve kullanabilmesi açısından bizler güç düğmelerinin bu üründe olduğu gibi 5 inç üzeri ekran boyutuna sahip telefonlarda yan kısımda olmasından yanayız.

SAM_4140 (Copy)

Asus Zenfone Max'in alt kısımında bir adet Micro USB girişi bulunuyor. Bu micro Usb girişi sayesinde cihazınızı hem şarj edebilir hemde USB kablosu ile yapmış olduğunuz tüm işlemleri yapabilirsiniz. Bu özellikler bir çok akıllı telefonda bulunuyor ancak şuanda piyasa da bulunan akıllı telefonların çoğunda olmayan bir özellik Asus Zenfone Max'de bulunuyor, kendisinden başka bir cihazı Asus Zenfone Max ile şarj edebilirsiniz. Örneğin arkadaşınızın cihazının bataryası tükendi ve sizin yanınızda OTG kablonuz var ise arkadaşınız ile kendi bataryanızı paylaşmanız mümkün.



SAM_4130 (Copy)

Asus Zenfone Max'in sol yan kısımında her hangi bir giriş ya da çıkış birimi bulunmuyor. Zenfone serisi ürünlerin tümünde olduğu gibi bu cihazda da ürünün sol yan kısımı kullanılmamış. Bu sayede ürünün tek ile kullanımı da sağlanabiliyor. Elinizde tuttuğunuz zaman ekran ve ses tuşlarına baş parmağınız ile ulaşabiliyorsunuz.

SAM_4145 (Copy)

Ürünün sol alt kısımında arka kapağını açmak için bir girinti bulunuyor. Bu girinti sayesinde ürünün arka kapağını açabiliyorsunuz. Piyasada bulunan akıllı telefonların büyük bir çoğunluğunda arka kapağın açılması engelleniyor. Kullanıcıların sadece cihazın belirli kısımlarına erişebilmesi sağlanıyor. Bu duruma karşı olan firmalardan birisi olan Asus tüm Zenfone serisi ürünlerde arka kapağını değiştirilebilir yaparak kullanıcının cihazında kişileştirmeler yapmasına izin veriyor.

SAM_4148 (Copy)

Ürünün arka kapağını çıkardığımız zaman yukarıda görmüş olduğumuz gibi arka kapağın plastik olduğunu rahatlıkla anlayabiliyoruz. Dış görünüş olarak her ne kadar deri görünümü verilmiş olsa da cihazın arka kısımı sadece plastik. Arka kapak esnek bir yapıya sahip ve orta kısımında ürünün bataryasını korumak amacı ile bir sünger konumlandırılmış durumda.

Batarya'nın arkasında neden bir sünger var diyecek olursanız:

Akıllı telefonların kullanmış oldukları bataryalar belirli bir sıcaklıktan sonra patlama yapabilmekte ancak bu patlama eski bataryalarda olduğu gibi bomba şeklinde gerçekleşmiyor. Sadece içerisinde bulunan kimyasalların bazıları gaz ile birlikte dışarıya çıkıyorlar. Bunun dışında akıllı telefonların bataryaları çok yüksek ya da çok düşük sıcaklıklarda daha hızlı tükenebilmekde. Arka kısımda bulunan bu sünger ise cihazı belirli oranda dışarı ile izole ediyor. Bu sayede cihazın bataryasının fazla ısınmasını veya fazla soğumasını engelleyerek sizlere maksimum performans sunmasını sağlıyor.

SAM_4158 (Copy)

Cihazın arka kapağını açtığımızda karşımıza ürünün 5000 mAh gücündeki bataryası çıkıyor. Telefonun ağırlığının büyük bir kısımını oluşturduğunu rahatlıkla söyleyebileceğimiz batarya maalesef üründen çıkarılamıyor. Peki bu batarya üründen çıkarılamıyorsa neden ürünün arka kapağı açılıyor diye düşünüyor olabilirsiniz ürünü telefon olarak kullanmak amacı ile takmış olduğunuz simkart ve sdkart gibi girişleri ürünün içerisin de konumlandırılmış durumda.

SAM_4159 (Copy)

Ürünün iç kısımını açtığımızda sim kart girişlerin ürünün sağ yan kısımında konumlandırılmış olduğunu görebiliyoruz. Çıkarması ve takması açısından orta kısımda bulunan girişlere istinaden bu üründe bu tür girişlerin açıkta olması daha iyi olmuş diyebiliriz. Asus'un Zenfone 2 ve Zenfone 4,5,6 modellerinde orta kısımda konumlandırılmış olan bu girişler maalesef belirli bir süreden sonra teknik sıkıntılar çıkarabiliyordu bu üründe ise bunların önüne geçilmiş gibi duruyor.

SAM_4173 (Copy)

Ürünün kamerasının hemen alt kısımına konumlandırılmış olan microSD kart girişi sayesinde ürünün dahili olarak bulunan hafızasını arttırmak mümkün. Giriş konusunda simkartı çok beğenmiştik ancak keşke SD kart girişi de daha kolay bir noktaya konumlandırılmış olsaydı.

SAM_4170 (Copy)

Cihazın arka kısımında bulunan hoparlör delikleri aslında tam anlamıyla hoparlörü sarmıyor sadece görsel yönden ürüne bir şıklık katıyor. Cihazın kapağını kaldırdığımızda ürünün sağ kısımında arkasında bulunan deliklere istinaden çok daha küçük bir hoparlör ile karşılaşıyoruz.



Performans:



Asus'un kendi arayüzü ve kendi yazılımları ile diğer Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlardan ayrılan Asus Zenfone Max'in dış görünüşüne kısaca baktık şimdi de sizinle birlikte ürünün performansına bakalım:

Genel olarak Snapdragon 410 işlemcili Zenfone 2 Laser ile benzer özellikler sunduğu görülen Asus Zenfone Max, 5.5 inç HD IPS LCDekran, 267 ppi piksel yoğunluğu, Corning Gorilla Glass 4, Asus ZenUIarayüz, Android 5.0 Lollipop işletim sistemi, Qualcomm Snapdragon 410MSM8916 işlemci, 8 GB ve 16 GB depolama seçenekleri, 2 GB RAM, 13 Megapiksel çift LED flaş ve laser autofocus özellikli arka kamera, 5 Megapiksel ön kamera ve 5000 mAh batarya ile rakiplerinden ayrılır bir durumda. Bunun yanında ürüne performans olarak baktığımızda günlük kullanım ve sentetik test sonuçlarına göre ürünü değerlendirebiliriz. Biz yazımızda ürünün tüm fonksiyonlarına elimizden geldiğince değinmeye çalışacağız.



asus zenfone max benchmark

Asus Zenfone Max sentetik performans testlerinde bizi çok fazla şaşırtmadı. Günlük kullanımda sunmuş olduğu performans ile çıkan sonuçlar arasında çok büyük bir farkındalık bulunmuyor. Vellamo gibi şuanda Google Play üzerinde en tarafsız olarak çalışan bencmark testinden beklediğimizin biraz daha altında almış durumda ancak almış olduğu bu skor çok da kötü bir skor değil. Çünkü üst segment cihazlar arasında neredeyse bulunma imkanı olabilecek bir skora sahip.

Asus uygulamaları

Cihazın kendi içerisinde Asus'a ait bir çok uygulama geliyor bunlardan bazıları Asus Mobile Manager, Splendid, ses kaydedici ve Zen arayüzü ile tam uyumlu çalışan tema seçme yazılımı gibi. Asus'un Zen arayüzü üzerinde bulunan tüm iconlar Asus tarafından sunulan tema mağazası üzerinden alacağınız temalar ile değiştirilebiliyor.

pil

Asus Zenfone Max'in pil süresi sentetik testlere göre sürekli kullanımda 20 saat 6 dakika gibi bir süre dayanabiliyor. Bu da şuandaki akıllı telefonları göz önünde bulunduracak olursak çok iyi bir zaman diyebiliriz.

Kamera Performansı:

Asus Zenfone Max'in kamerası diğer Asus ürünlerinde olduğu gibi bir çok özelliğe sahip. Farklı çekim modları sayesinde hızlı bir biçimde çekim yapma imkanınız bulunuyor. Aşağıda size ürün ile çekmiş olduğumuz bazı fotoğrafları paylaşıyoruz.

Görsellerin üzerlerine tıklayarak orjinal boyutlarında görebilirsiniz.

24448416786_cac1e494a6_z asus_zenfone_max_camerashot1_ndtv-thumb-800x600-273095 asus_zenfone_max_camerashot2_ndtv-thumb-800x600-273098



Sonuç: Fiyat tarafında da uygun fiyatlı bir Asus modeli olarak görebileceğimiz Asus Zenfone Max, 5.5 inç HD IPS LCD ekran, 267 ppi piksel yoğunluğu, Corning Gorilla Glass 4, Asus ZenUIarayüz, Android 5.0 Lollipop işletim sistemi, Qualcomm Snapdragon 410MSM8916 işlemci, 8 GB ve 16 GB depolama seçenekleri, 2 GB RAM, 13 Megapiksel çift LED flaş ve laser autofocus özellikli arka kamera, 5 Megapiksel ön kamera ve 5000 mAh batarya özellikleri ile piyasa üzerinde hem uygun fiyatlı olsun hemde performans konusunda beni yarı yolda bırakmasın diyenler için alınabilecek bir ürün.
Kaynak: technosfer
 

 

elektronikssl
webimgo

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Asus Zenfone 2 32cb Modeli Hakkında Var olan bilgilerin biraz daha dışına çıkarak bir yazı yazabilirmisiniz detaylarını kullanımı ile dikkat edilmesi gerekenler önerilen uygulama eklentiler vss gibi yazarsanız beni konuda etiketleyin haberim olsun iyi çalışmalar.
 

 

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
SizinWeb hocam ne öğrenmek istiyorsun yardım edelyim bildiğim kadar
 

 

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)


buradaki reklam alanını kaldırabiliyormuyuz
 

 

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.
wmaraci
wmaraci

fyurdakulblog fyurdakulblog Codlio Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 98 / 48
  • Ticaret 12, (%100)
SizinWeb tam olarak anlamadım ?
 

 

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3625
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Hemen Ara karlı Çık yazan yer bir reklam slider idir ve interneti kullanıyor bunu nasıl kaldırırım
 

 

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.

fyurdakulblog fyurdakulblog Codlio Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Designer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 444
  • Beğeniler 98 / 48
  • Ticaret 12, (%100)
kilit için bir uygulama mı kullanıyorsunuz ? Eğer orjinal ise fabrika ayarlarına gönderin virüs kapmış olabilirsiniz.
 

 

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al