Biz Türkler dünyada en çok küfür eden millet olarak bu alanda da liderliğimizi sürdürüyoruz ne yazık ki, neden küfür ediyoruz ? bu sorunun cevabını biraz irdelemek gerekli ki bu soruna bir çözüm bulmaya çalışalım...
Küfür eden bir kişiye şu soruyu sorsak "Neden küfür ettin şimdi ?" alacağımız cevap bellidir ve şu şekildedir: "Kendimi rahatlatıyorum" benzeri cevaplar olacaktır..
Küfür 7'den 70'e tüm insanımızda mevcut olan bir toplumsal sorunumuzdur küfür sorununun birkaç sebebi bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de iletişim kurma becerimiz deki eksikliktir ve bu becerinin eksikliğinin kötü sonuçları küfür etmek değildir sadece iletişim kuramayan insanlar arasında daha farklı problemler olur ve bu problemler genellikle cahilce ve kendilerince çözümlerle sonuca ulaşır ve bu çözüm sonucunda genellikle iletişimi kurulacak 2 kişi veya 2 toplum zarar görmektedir yani zarar çift taraflıdır genelde bu işe ortak olmayan bir çok kişiyi de dolaylı olarak kelebek etkisi yaparak etkiler...
Küfür etmemizin bir başka sebebi ise o olayı olağan olarak görmemizdir ki bu toplumsal çöküşü hazırlayan etkenlerden bir tanesidir... Eskiden özür dileyerek yazıyorum "salak,manyak" gibi şimdi normal görülen argo kelimeler ayıplanan kelimelerdi ama şimdi daha kötü kelimeleri küçük çocukların ağızlarından bile duymak ne yazık ki mümkün...
Anlatılmak istenilen konunu özü şudur ki: Küfür bir çözüm değildir arkadaşlar, tekrar özür dileyerek yazıyorum küfür etmek acizlik ve cahillik belirtileridir ağzımızdan bu kelimeleri söker atarsak daha iyi bir toplumda yaşayabiliriz ki gelecek neslimizin daha kaliteli bir yaşam sürmesinin temelini atabiliriz... Unutmayalım ki gelecek nesil sizin nesliniz en büyük miras davranıştır...
Kaynak