lostyazilim

Post admin-ajax.php sorunu

6 Mesajlar 2.002 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

gorkem3417 gorkem3417 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 25 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
merhaba internette araştırmadığım yer kalmadı post admin-ajax.php dosyası cpu ve ram e çok yükleniyor mysql duruyor sitenin veritabanına ulaşılamıyor ram ve cpu kullanımı %100 oluyor. gtmetrix den bakıyorum oda post admin ajax php dosyasını geç yüklendiğini gösteriyor tema değiştim sorun düzelmedi ne yapmalıyız. Heartbeat eklentisini kurdum allow only post edit pages ve 60 seconds seçtim oda olmadı yardımlarınızı rica ediyorum bu sorun bizi baya zora sokuyor..

wmaraci
reklam

Ergin Ergin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen/webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
Heartbeat api denen sitem yol açıyor admin sayfasını browserda sürekli açık bırakıyorsanız bu api sürekli çalışıyor ve sistemi yoruyor. İşiniz bittiğinde admin bölümünü kapatmalısınız.

Woocommerce gibi bir eklenti kullanıyosanız admin kapalı olsa da aynı sistem çalışacağı için sürekli sorun yaşarsınız.

Bu konu beni de çok sinir etmişti o zamandan beri wordpress kullanmıyorum. Wordpress'i sadece blog olarak kullanmak lazım eklentilerle amacı dışında kullanırsanız böyle sorunlara yol açıyor.
gorkem3417

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 27.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 25 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
admin paneli kapalıykende oluyor ancak site hit almıcak hocam hit alınca patlıyor

Ek Olarak: Şu kod var işe yarıyor fakat bunu ekleyincede wp bileşenler eklentilerde sorun oluyor

Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from x.x.x.x

• Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
gorkem3417 Muhtemelen ajax kullanan bir eklenti yol açıyordur dediğim gibi bende woocommerce idi sorunun kaynağı.

Sizin kullandığınız heartbeat eklentisi admin kısmındaki heartbeat kullanımını azaltmak içindir ancak başka bir eklenti doğrudan bu ajax dosyasını ön yüzdeki bir işlem için kullanıyorsa buna etki etmeyecektir ve site hit aldıkça aşırı yüklenme oluşacaktır.

Eklentileri tek tek devre dışı bırakarak hangisinin yol açtığını bulmaya çalışabilirsiniz.
gorkem3417

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 27.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilişim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 25 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Daha öncede denedim şuanda denedim senin için bütün eklentiler devre dışı şuan ama gene cpu yükleniyorlar woocommerce yok temada

• Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
gorkem3417 gtmetrix ile baktığında admin-ajax.php görünüyorsa bir eklenti veya temanın bir özelliği bunu kullanıyordur standart wordpress'te gtmetrix ile bakıldığında bu dosyanın görünmemesi gerekir benim bildiğim.

Mesela şu temaya bak burada admin-ajax.php ön yüzde kullanılmıyor gtmetrix veya pingdom ile test ettiğinde de böyle bir dosya çıkmaz:

https://catchthemes.com/demo/clean-box/

Eklenti yoksa sende bu dosya neden görünüyor?

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al