Merhaba
dogandeniz1.Reseller değilde Vps veya Vds ile başlamayı düşünüyorum. Sunucu öneriniz nedir ve nereden almalıyım, özellikleri ne olmalı. Hosting firmalarının ana sunucuları nasıldır?
(Hemen hemen çoğu firma aynı şekilde yapılandırıyor. Temelini nasıl atıyorlar)
- Başlangıç için VDS idealdir, kendi kaynaklarınızı kullanır ve kaynak sorunlarının tespitini daha rahat sağlayabilirsiniz. Ancak sanallaştırma yapmak ve vps de sağlamayı düşünüyor iseniz fiziksel sunucu öneririz. TR lokasyon adını duyurmuş herhangi bir firma ile başlamanızı önerebiliriz. wmaracında ve hostbulda bu konuda ticaret puanları / yorumlar öne çıkacaktır.
2. Örneğin bir pakete sunucu atadık ve sunucu adı "cpanel.beyazport.com" diyelim müşteriyi buna nasıl yönlendiririz alt alan adına gerek var mı? (denedim bu şekilde yönlendirmeyi ama ulaşılamadı sunucuya)
- sunucu adı yani hostname sanallaştırılan işletim sisteminin çözümlenmesi için girilen değeri ifade edecektir. yukarıdaki örnekte bir fiziksel sunucu veya fiziksel sunucu altında sanallaştırılan bir sanal sunucuya hostname belirleyerek belirlediğiniz hostname i alan adı üzerinden alt dns (cpanel.beyazport.com = sunucu ip adresi gibi) olarak atamalısınız.
3.Ana sunucuyu CDN ile bölgelere dağıtma imkanım var mı? Whmcs de mümkün müdür?
- CDN bilgi birikiminiz ve yatırımınız ile mümkündür.
4.Hangi özellikteki sunucuyu hangi pakete ve kaç kişilik olarak atamalıyım?
- VDS altında sanallaştırma yapamazsınız. Fiziksel sunucunuz olmalıdır sanal sunucu paketleri için. Ek olarak kişi limiti belirsizdir.
5.Domain kayıtları için standart whois kullanabilir miyim? Yoksa resellerclub üyeliği falan şart mı? Önerdiğiniz domain bayiliği var mı?
- başlangıç için resellerclub idealdir.