-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Bu forumda birisi ile bir iş için anlaştık. İçerik girecekti. İlk başta paranın yarısını gönderdim, iş bitince dieğr yarısını da göndereceğim dedim. Anlaştık. Sonra kendisi zor geliyor siz başkasını bulun dedi, ben de para iadesi istedim, yaklaşık iki aydır oyalıyor beni.
Bu kişiyi savcılığa nasıl şikayet edebilirim ? / Nereye başvurmam lazım / Bu süreçte ekstra ücret ödemem gerekir mi ?
Temel Analiz ve Teknik Analiz Eğitimleri:
https://www.borsaci.org/udemy-egitimlerinde-dev-indirim/
Phantaso
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Metin Yazarı & Editörü
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
YALAZLAR Tahattüt şirketi var ora ile bir görüşmenizi öneririm
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Var.
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
O kişinin ismini yönetime ver. İp adresi gibi gerekli bilgileri versinler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
Ş** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kardeş bu konuya savcılık bakmaz. Alacak verecek ilişkisi olduğundan Takipsizlik kararı verir. Bu tür anlaşmazlıkları savcılık değil Hukuk Mahkemeleri'ne açılacak alacak davaları ya da tüketici hakem heyetleri çözer. Haklı bulunup gerekli karar örneğini aldıktan sonra da icra işlemi başlatman gerekir. Yani özetle savcılığa şikayette bulunup alacağını tahsil etmek diye bir şey yok. Savcılığa dilekçe ile başvurabilirsin. Ve bu dilekçe neticesinde de yalnızca Savcı takdir ederse **************lık ya da güveni kötüye kullanma suçlarından soruşturma yürütür, alacak işine ise bakmayıp vereceği karar ile seni hukuk mahkemesine dava açmaya yönlendirir.
Savcılığa ya da tüketici hakem heyetine yapacağın bireysel başvurular ücretsizdir ve dilekçe ile başvurulur. Dilekçeyi kendin de, hatta el yazısı ile bile yazabilirsin. Tüketici hakem heyetlerinde ise başvuru formu var onu dolduracaksın. Dışarıda dilekçe yazdırıp boşuna para harcamamanı şiddetle tavsiye ederim. Örnek olarak; "XXX Cumhuriyet Başsavcılığı'na" şeklinde başlık attıktan sonra altta olayı kısaca özetle, "Şikayetçiyim Gereğini Arz Ederim. Tarih." şeklinde bitir ve isim sosyisim yazıp imzala. Aşağıya da adres ve telefonunu yaz ve kimlik fotokopini ekle. Savcılıkta zaten ifaden alınacak.
Hukuk Mahkemelerinde ise dava ve alacağa göre bir harç ödersin. Geçmiş olsun...
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Alakası yok @sguneci; bu bir **************lıktır ve en yakın cumhuriyet başsavcılığına gitmelisiniz. Oraya gidip danışma masasına anlatın, onlar ücretsiz dilekçe yazıp sizi yönlendiriyorlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hocam polise filan gitmeyin direk savcılığa gidin.Biz polise gittik soğuk su için diyip geri gönderdiler.
quantum50 hocam espiride tam yerindeydi ama :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
Ş** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kardeş dene ve sonucunu paylaş. Yanılmadığımı, tam da anlattığım gibi olduğunu göreceksiniz... Ben de farklı bir şey yazmadım. Yürürse **************lıktan soruşturma yürür, alacak verecek işine savcılık bakmaz dedim. Bilerek yazıyorum. Karar sizin...