lostyazilim

Godaddy den İsimtescile Domain Taşıyınca Whois Gizleniyor

8 Mesajlar 788 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

KralFx KralFx WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 02.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tasarımcı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 2408
  • Beğeniler 815 / 525
  • Ticaret 105, (%100)
Arkadaşlar s,a;

bugün bişey farkettim godaddy den isimtescile taşımış olduğum domainlerde whois bilgileri gizli olarak çıkıyor. Yani ad soyad telefon falan çıkmıyor normalde bunu gızlemek ıcın ayrıca para odenıyor galıba güzel bişeymiş :)

wmaraci
reklam

Ziya Ziya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Elektrik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 104
  • Beğeniler 25 / 11
  • Ticaret 6, (%100)
Çogu Yerli Firmada Whois bilgilerini ücretsiz gizliyorsunuz zaten:) Extra satım tekniği whois gizleme. İsimtescil yada herhangi bir firmanın domain yönetim paneline bakarsanız whois gizlemenin ücretsiz hizmet olduğunu görürsünüz. Ayrıca bu uygulamayı godaddy başlattı whois gizlemek için para alma mevzusunu diye biliyorum. ( İsimtescil kullanmıyorum)

• Üyelik 02.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tasarımcı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 2408
  • Beğeniler 815 / 525
  • Ticaret 105, (%100)
Ziya bilmiyordum valla hocam zamanında ligtvdmsart.com dan başımıza ne işler açılmıştı. adamlar eve mahkeme kararıyla geldiler pc ye el koydular cdlerı falan aldılar. Dedim hayırdır ergenekoncu muyuz suçumuz nedir ? Digiturkun sifresini kırıp umuma açık alanda yayın, yüz kızartıcı suç, **************lık bılmem ne saydı da saydılar. Halbuki tek yaptıgım sıteye justındekı yayınları cekmekti. 6 duruşma sonunda beraat ettık şükür şimdi illegal işimiz yok ama whoislerin gizli olması iyidir. Hangi, firmalarda ucretsız gızleme oluyor acaba ?

rootyetkiliadam rootyetkiliadam WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 16.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek IT Staff, Jr. Sysadmin
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 407
  • Beğeniler 1 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Whois gizliliği bazı registrar firmaları üzerinde artık ücretli ve opsiyonel olarak sunuluyor...

İsimtescil Resellerclub API'sini kullanıyor. Resellerclub'da Whois gizliliğini ücretli olarak sunan firmalardan bir tanesi.

Ancak İsimtescil Whois gizliliğini ücretsiz olarak sunmak için default bir whois profili oluşturmuş durumdaydı ve kullanıcılar bu profili seçerek alan adlarının Whois bilgilerini ücretsiz olarak gizleyebiliyorlardı. Ancak şu anda durum nasıl bilemiyorum...
KralFx Ziya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Elektrik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 104
  • Beğeniler 25 / 11
  • Ticaret 6, (%100)
rootyetkiliadam
Yerli firmalardan en son ihs ve daha.net kullandım .ihs ile daha.nette ücretsiz iken godaddy ücretli satıyordu bu uygulamayı. whois bilgilerini gizli tutma ücretsizdi yani . Bende film siteleri ile uğraşıyordum o dönem şimdi domain al sat yaptığım için mecbur açık tutuyorum bilgileri zaten. Sanırım Arkadaşta bilgi bu konuda daha günceldir.ihs de hala ücretsiz mesala.Ayrıca; isimtescil 'de de ücretsiz.

rootyetkiliadam rootyetkiliadam WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 16.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek IT Staff, Jr. Sysadmin
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 407
  • Beğeniler 1 / 104
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba Ziya Bey,

Haklısınız...

Aslında bakarsanız IHS'de Whois gizliliğinin ücretli olmaya başladığı ilk dönemlerde biraz sıkıntı yaşadı ve bir süre ücretli olarak sundu ancak artık o da bu hizmeti ücretsiz olarak sunuyor...

• Üyelik 25.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Elektrik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 104
  • Beğeniler 25 / 11
  • Ticaret 6, (%100)
rootyetkiliadam ForexleKazan Whois Gizliyecek Duruma Düşmemenizi Temenni Ediyorum . Whois gizleyeceğiniz domainlerde yerli firmalar gerçekten çok cazip.

• Üyelik 02.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tasarımcı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 2408
  • Beğeniler 815 / 525
  • Ticaret 105, (%100)
Ziya amin hocam da oldu ki yerli firmalardan mahkeme vs talepo etti anında verirler whois bilgisini ama godaddy den kolay koplay bu sekılde bılgı alamazlar sanırım değil mi

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al