Çalıştığım Yerde Sürekli Müzik Dinleniyor
Bir odada ikiye ayrılmış bölümde 4 kişi çalışıyoruz. Yanıma şirket elemanı kız verdiler. Hiç umursamıyor insanı. Sadece bana karşı böyle. Yaw ne yaptım sanki sana? Geldi işi, gücü, durumu öğrettim. Bu kadar. Onun oturduğu masada hoparlör var ve İnternet yaşağı yok. Sabahta akşama kadar damar, pop dinliyor, arada bir dizi izliyor. Ne dediysem dinlemiyor. Kulaklık tak diyorum. Yok. Sadece müzik dinlerken tak diyorum. Ona da yok. Müdür yardımcısına şikayet ettim. Dün yarım gün bir kesti. Bu sabah yine başladı. Yine söyledim. "Bitti" diyor. Bitmeden önce neden açıktı ki? Sonra yine açtı. Yaw kitap okuyorum, iş yapıyorum anlamıyor. Kulaklarımda duyma sorunu ve sinirlerde hasar var. O sesten dolayı başkasının dediğini anlamıyorum. Kes dedikçe açıyor. Hem sana ait bir odada olsan tamam da, genel, birçok kişinin çalıştığı bir yerde kulaklık takmak zorundasın. Bir kamu binası sonuçta. Aylardır böyle. 4 - 5 yaş filan küçük benden. Yanlış bir hareketim de yok. Namaz, niyaz, düzgün biriyim şükür. Bizim gibi sakin, düzgün insanların karşısına, hep bu tür insanlar çıkar karşımıza zaten. Edep, saygı denen bir şey var. Kimsenin, kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok ki. Müdüre mi gitsem bilemedim. Hem şirket elemanı, diğer kamu çalışanlarına ayrı bir tavır alıyorlar. O da ayrı bir mesele. Ne yapım. Akıl verin bana.