-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Son patlama olaylarından sonra kardeşimden ilginç bir soru duydum. Yine televizyonun karşısındaydı ve ders çalışması gerektiğini ifade ettiğimde bana:
''Geleceğim hakkında şüpheliyim, ya savaş çıkarda çalıştıklarım boşuna giderse'' diye sitemde bulundu. Bende tabii ki bu duruma verecek cevabım olmadığı için cevap veremedim. Sen yine de çalış gibi bir cümle kursam onun motive olmayacağını biliyorum. Sizce nasıl düşünmesini sağlamalıyım ki bu konular hakkında geleceğe daha olumlu bakabilsin?
Herkesin görüşlerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)
tayfur
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
bariş icin çalısmalısın vs hocam :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Geleceğim hakkında şüpheliyim, ya yarın ölürsem ve şimdiki yazdığım kodlar boşa giderse.
Tabi ki yukarıda düşünce yanlış. Siz de kardeşinize şu soruyu sorun; ya savaş çıkmazsa ve çalışmadığı için bir baltaya sap olamazsa? Tabi burada karşımızda bir çocuk olduğu için biz ne cevap versek de aksini iddia etme potansiyeli yüksek. :) (Lise öğrencisiymiş, pek de çocuk sayılmaz. :D )
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnşaat Teknikeri
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
o da diyecekki ya savaş çıkarsa. Çocukluğunu yaşa de boşversin. Orasını ben düşünürüm de
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
EmpowerSP
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Günümüz savaşları zaten ilim ve bilimle olmakta. Bir savaştan galip gelebilmek için ilime ve bilime sahip olmak gerektiğini vurgulayın.
Savaş çıkabilir, savaş her zaman çıkabilir, kimse yarınından emin değil. Ben sen o ya da ötekiler, hiç birimiz emin değiliz fakat bu bizi amaçsız ve gayesiz yapamaz.
Bu onlarca yıl öncede aynıydı. Geçmiş zamanda kardeşin gibi düşünenler şuan o savaşı kaybedenler.
Bunu ona göster, olası bir savaşta kazanmak mı kaybetmek mi sorusunu sor verdiği cevabın üzerine ona karşı herhangi bir yorumda bulunma.
3 kişi bu mesajı beğendi.
EmpowerSP.Com | Ahrefs & SemRush & Moz & Majestic ve daha fazla araç TEK FİYATA: 120TL
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
WM
-
-
Ad Soyad
O** P**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
TRomantik adlı üyeden alıntı
Günümüz savaşları zaten ilim ve bilimle olmakta. Bir savaştan galip gelebilmek için ilime ve bilime sahip olmak gerektiğini vurgulayın.
Savaş çıkabilir, savaş her zaman çıkabilir, kimse yarınından emin değil. Ben sen o ya da ötekiler, hiç birimiz emin değiliz fakat bu bizi amaçsız ve gayesiz yapamaz.
Bu onlarca yıl öncede aynıydı. Geçmiş zamanda kardeşin gibi düşünenler şuan o savaşı kaybedenler.
Bunu ona göster, olası bir savaşta kazanmak mı kaybetmek mi sorusunu sor verdiği cevabın üzerine ona karşı herhangi bir yorumda bulunma.
Kesinlikle imzamı atarım altına. İlave de yapmak isterim. Mustafa Kemal'in tüm öğrencilik yıllarında savaşlar vardı Osmanlı'nın birçok yerinde. Mustafa Kemal, "Ya savaşta ölürsem?" diyerek çalışmayı-okumayı bırakmadı. Aksine "yurtta sulh, cihanda sulh" sağlamak için çalıştı. Ve çalışmaları, boşa gitmedi. Kardeşinize Mustafa Kemal örneğini de verebilirsiniz. :)
ingilizceogrenmeliyim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Eğer lise öğrencisiyse, bu tür şeylerin, hatta daha kötü durumların hemen hemen her dönemde her zaman yaşandığını söyleyin. Tarihten örnekler gösterin ki örnekleri, insanların korkudan sokağa çıkamadıkları zamanlar olmuştur.
Ha birde en önemlisi, bu ülkede savaş çıkarsa tam olarak her şeyimizi kaybetmemiz(dünya çapında olursa) 50 yıl kadar sürer. Ha sonra kaybedersek şayet, bizim mağlup olduğumuz ülke veya ülkelerin kendilerini toplamalası da bir 50 yıl sürer. Yani o zamana kadar büyük adam olmak gerekir:)
Son olarak şu güzel söz var: "Yarın ölecekmiş gibi yaşayın, hiç ölmeyecekmiş gibi öğrenin, çalışın" Bu sözü biliyorum yabancı bir isim söylemiş ama hatırlayamadım.
Birde buna çok yakın bir söz biliyorum şuanda baktım tam olarak o ise aşağıdaki gibi.
“Kendini hiç ölmeyecek zanneden kişinin çalışması gibi (dünya için) çalış, yarın öleceğini zanneden kişinin korkması gibi (günahlardan) kork." (Münavi. Feyzü’l-Kadir, II/12; Kenzü’l-Ummal, III/40, hn: 5379)
voltnar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
insan eğer ahiret için çalışırsa farketmez sevaplar kaybolmaz bu dünya zaten bitecek milyarlarında olsa
2 kişi bu mesajı beğendi.