PavluS
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Tarih Akademisyeni, Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Evet belki az da olsa bu yöntem Google'ın dikkatini çekebilir. Çünkü Google hem Analytic ile hemde WebMasterTools Kelime trafiğinde sitenize gelen ziyaretçilerin anahtar kelimelerini takip etmektedir. Ama söylediğim gibi bu çok az bir etki olacaktır. Ben bu işlemden büyük boyutta seo beklemem. Önemli olan ziyaretçinin bir kelimeyi motor içerisinde aratarak gelen linke tıklaması sonucu sizin sitenize ulaşmasıdır. Organik trafik dediğimiz de budur zaten.
PavluS
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bence %1 den çok daha az olacaktır. Siz yine de deneyin. Denemekten zarar gelmez. Kolay gelsin ve Bol şanşlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İnşaat Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ben şahsen googlenin tüm araçlarını kullanmanın en sonunda adwords'u kullanmanın googleye siteyi sevdirme açısından bir avantaj olduğunu düşünüyorum tabi diğer tüm eksikleri tamamladıktan sonra bence sağlar azda olsa sağlar.
PavluS
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Ben şahsen googlenin tüm araçlarını kullanmanın en sonunda adwords'u kullanmanın googleye siteyi sevdirme açısından bir avantaj olduğunu düşünüyorum tabi diğer tüm eksikleri tamamladıktan sonra bence sağlar azda olsa sağlar.
Evet Google'ın araçları varken zaten başka araçlar kullanmak mantıklı değil. Zaten Google kendi araçları yerine farklı araçlar tercih edenlere kıllık yapıyor bazen. Mesela ben bazen görüyorum hala sayyac.com un sayacını Analytic sayacına tercih edenler var, bunlara ne demeli bilmiyorum.
Ayrıca bloggerda açtığınız bloglarda adsense yerine farklı reklam şirketlerinin reklamlarını veya popads kullanırsanız blogger sizin sayfanızı kapatıyor. Bu duruma çok defa rastlandı. Google'ın bu konuda açıklamasıda şudur : Bloğunuzu para kazanma maksatlı kullandığınız için bloğunuz kapatılmıştır. Bu ne demek şimdi? Yani benden başkasıyla iş yaparsan bende seni böyle yaparım diyor, açıkçası...
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress Tema Yapımcısı
-
-
Ad Soyad
B** i**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
SEO'ya katkı sağlamasına gerek var mı?
SEO yapmamızda ki amaç o kelimede ilk sıralarda çıkmaktır, Adwords kullanınca zaten ilk başlarda reklam bölümünde çıkacağız. Bundan sonra SEO'ya katkı etse ne etmese ne, tabi uzun soluklu bir Adwords serüveni yaşayacaksanız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Profesyonel Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
90, (%98)
Literatürde dediğiniz olayın adı semdir. Yani google, seo haricinde googleda üst sırada olmak isteyenleri adwords (sem=ücretli reklam) olayı adı altında tık başı maliyete dayalı olarak en üst sıralarda gösterir. Sem seoyla bütünleştiğinde katkı daha fazla olmaktadır. Fakat sadece semin, seoya katkısı neredeyse hiç yoktur.