Youtube gelişen bir sektör ama herkesin yaptığı konularda video çekmek sadece zamanınızı harcar.
Televizyon ünlüleri dahi youtube'ye geçiyor çünkü para olduğunu biliyorlar, bununla birlikte reklam sektörü de youtube'ye kayacaktır. Ancak dediğim gibi, onlar ünlü, onların bir nevi torpili var, yanında reklam bütçesine de sahipler, yani tutmamaları zor.
Şuan açık olan kanallardan örnek veriyorum : ndng, oha diyorum ve türevleri, oyunbros, oyunportal, afgan rasulov, ruhi çenet vb.
Bu kanallar yıllarını verdikleri için veya emek verdikleri için yüksek durumdalar, şöyle ki sırayla gidersek enes batur ve diğer oyun kanalları çocuk denilebilecek yaştan sakalları çıkana kadar video çekmişler ve şuanda bulundukları yeri hak ettiler, afgan rasulov kendisi de açıklıyor dandik bir bilgisayarla başladık yavaş yavaş buralara geldik diyor, bir sürü de videoları var, ruhi çenet alanında ilk, eski zamanlarını hatırlıyorum güzel şeyler paylaşılıyordu ama çok tutmuş değildi sonra orkun ışıtmak, oha diyorum falan fistan derken iyice tanındı 1 milyona ulaştı diye biliyorum.
Kısacası işin ucunda emek var, 0.3 kuruş için girmenin bir anlamı yok, bu kanallar yaşam biçimi olarak yapıyor bunu, nasıl bir memur sabah akşam çalışıyorsa onlar da öyle, bazılarının eğitimi devam ediyor ama örnek olarak oha diyorum tam zamanlı çalışıyor diye biliyorum, yanında ek iş yapıyor olabilirler ama direkt olarak işleri bu, yani eğer temiz para kazanmak istiyorsanız youtube'ye hobi olarak bakmamalısınız, youtube'yi günlük hayatımızdaki TV olarak görmeli ve sanki oyuncuymuşcasına porfesyonel videolar çekmeli, düzenli paylaşmalı ve kanalı aktif tutmalısınız, bu gün sallamayım bu işi demek gibi şeyler kanalın potansiyelini düşürür.
Ha derseniz 2-3 lira bir şey alayım, o zaman arada videolar atıp kumbara mantığı yapabilirsiniz.
Var sayalım Amerika'da olsak kumbara mantığı dediğim bu olayla bir kaç ayda baya para kaldırabilirdik ama Türkiye'de pek mümkün değil bu, reklam sektörü cimri.
Şurada da kanalınıza nasıl başarı kazandırabileceğinizle ilgili bir yazı var :
http://nasilbasarikazanilir.blogspot.com/2016/03/youtube-kanalinda-nasil-basarili-olunur.html