-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba bir işyerinde çalışıyorum ve ateist olduğumu herkes biliyor. Yanımda bir abi var. Sürekli namaz kılar ve sürekli bana islamı seçmem konusunda diretiyor.
Şimdi bugün kullandığımız çizim programını kendi leptobuna Kırık olarak bana kurulumunu yaptırdı.
Bende kul hakkına girdiğini söyledim. Bana ticaret yapmadığım süree sıkıntı yok diyor.
Şöyle bir durum var.
Programın lisanaları FULL 100 Bin $ geçebiliyor.
Programı satanların ticari kullanımlar dışında sunduğu bir lisansda yok.
Bu programın sadece ticaret için kullanıla bilceği ve bunun dışında zaten satılmadığıda aşikar.
Peki gidipte bu programı PC kurup kırmak adamların emeğine girmiyormu.
İster ticari olsun olmasın. Bir emek var ve adamlar bunu ücretsiz satmıyor sonuçta.
Ücretsiz verilen demo var ancak sınırılı ve kısıtlı. Sen ne öğreneceksen bunla öğren demiş adamlar zaten.
Ben izah edemedim. Sonra neden ateistsin diye soruyorlar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
cagdaskorkmaz.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Bu durumda ateist sen mi oluyorsun? :)
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / K
-
Meslek
Ev Hanımı
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
:) Kaç yıldır anlatmak istediğimi tek kelimede anlatmış
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Reklam Ve Pazarlama
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
1 soru: Müslümanken ateistliği mi seçtin?
1 cevap: O programı satın alacak maddi güc yoksa ve kullanmak kati suretle şart ise cevaz verilebilir benim fikrim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
Başkasının günahı sana sevap olarak dönmez hocam. Herkes mükemmel olacak, her şeyi doğru yapacak diye bir şey yok hocam. Herkes ister istemez günah işler ve bunun da cezasını çeker. Hiç olmazsa tövbe edebilmek, kendini düzeltebilmek için bir istek lazım. Rabbimiz affedicidir, belki başka iyiliklerden elde edilen sevaplar, zaman zaman işlediğimiz günahlara kafi gelir. Ama en azından bir istek, bir mücadele lazım iyi bir kul olmak için. Adem aleyhisselam hata yaptı tövbe etti, şeytan ise hata etti ve tövbe etmedi. Herkes istediği yolu seçer, dinde zorlama yoktur.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Şimdi tövbe zamanı..
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik - Elektronik Tekniker
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ücretli bir malı eşyayı veya herhangi bir şeyi izinsiz kullanman gasp'a girer ki buda kul hakkına girmene sebeb oluyor .
Hırsızlık, gasp, aldatarak, yalan söyleyerek mal satmak, sahte para vermek, başkasının malına zarar vermek, yalancı şahitlik, rüşvet almak gibi.
Bu haklar için sahibi ile helalleşmek gerekir. Dünyada helalleşmezse, ahirette sevapları ona verilerek helalleştirilecektir. Mal sahibi ölmüş ise, vârisine ödenir. Vârisi yoksa veya mal sahibi bilinmiyorsa, salih bir fakire hediye olarak verilip, sevabı sahibine gönderilir. Salih fakir yoksa, İslamiyet'e hizmet eden hayır kurumlarına, vakıflara verilir. Kendi salih akrabasına, fakir olan ana babalarına, çocuklarına hediye olarak vermesi de, caiz olur. Bunları yapmak imkanını bulamazsa, mal sahibinin ve kendisinin af olunmaları için dua eder. Kâfirin hakkı için de, onunla helalleşmek gerekir. Gönlü alınmazsa, ahirette af olunması, çok güç olur.