lostyazilim
tr.link

Hosting Firması İçeriğimi Sildi Yada Sitem Hacklendi Nasıl Anlaşılır?

13 Mesajlar 2.077 Okunma
lstbozum
tr.link

serkandinc serkandinc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 30 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,

Yöncü Hosting firması ile ilgili yaşadığım sıkıntıları dile getiren bir kaç blog yazısı yayınladım. İlgili firma mail yoluyla beni tehdit edecek şekilde bana ulaştı. göz korkutmalarına boyun eğmedim. Fakat suç itibarı oluşturacak içerikleri değiştirerek tekrar yayınladım. Uzun bir süre ses seda çıkmadı.

Bugün gelen bir yorum üzerine bu firma ile ile ilgili tüm içeriklerin web sitemden silindiğini fark ettim. Bu silme işlemini ben yapmadım. Bu durumda iki seçenek var. Ya hacklendim yada şuan çalıştığım hosting firması bu verileri veritabanından sildi. Bu durumu nasıl açıklığa kavuşturabilirim yardımcı olabilecek var mı?

Aksi takdirde bilgi işlem suçlarına başvursam bilir kişi acaba bu olayı çözebilir mi log kayıtları vs. varmıdır?:confused:

wmaraci
reklam

sagocu44 sagocu44 echo $sagocu44; Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ev Erkeği
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 21 / 23
  • Ticaret 11, (%100)
Parasını verip kullandığınız sponsor hosting , ücretsiz hosting vs harici paket silindiyse hukuki olarak sonuna kadar hakkınız vardır . Yapılacak hukuki adımlar ile ilgili bilgim yok ne yazıkki forumda vardır cevap verecek birileri ..
serkandinc

kişi bu mesajı beğendi.

SosyalAbi SosyalAbi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** G**
  • Mesajlar 571
  • Beğeniler 193 / 143
  • Ticaret 46, (%100)
Bunu okuduğum iyi oldu, bundan sonra yöncü firmasını kullanmayacağım.
serkandinc

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 30 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Şuan ben neler yaşadığımı çözmüş bulunuyorum fakat bunları nasıl ispatlayacağım konusunda sorunlarım var. Siber suçlara konu hakkında mail attım geri dönüş olmazsa emniyete gidip dilekçe vereceğim.

Buradan edindiğim bir ders var. Siz siz olun sakın bir yerde kullandığınız şifrenizi başka bir yerde de kullanmayın. Çünkü adamların internet sitesine üye olduğunuz şifreleriniz belki başka yerlerde kullanılabiliyor olabilir.

wmaraci
wmaraci

TRomantik TRomantik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek EmpowerSP
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 392
  • Beğeniler 119 / 188
  • Ticaret 21, (%100)
Hack vb. gibi durum olsa sadece firma ismi geçen konularınız silinmez, hepsi giderdi.
Yoncu neden böyle bişey yaptı acaba.
serkandinc

kişi bu mesajı beğendi.

EmpowerSP.Com | Ahrefs & SemRush & Moz & Majestic ve daha fazla araç TEK FİYATA: 120TL

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 30 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Tam olarak Yöncü demeyelim. Çünkü kantılanmış bir şey değil. Fakat bu firmayı daha önce kendi sitemden ağır bir dil ile eleştirdim. Ardından yazıyı kaldırmam konusunda bana bildiri maili attılar. İnceledim baktım marka ihlali var mı diye. Bilmeden bir kaç tane yapmışım. Ardından bu yazıyı düzenledim ve tekrar paylaştım. Bunun üzerine yine mail attılar. Bende gittim bu tehdit vari maillerin ekran görüntüsünü alıp tekrar paylaştım.

Adamlar bu durumdan sonra telefonlada aradılar. Fakat yaptıkları kabadayılığa karşı hiç bir şey yapmadım. Ardından biraz zaman geçtikten sonra (yaklaşık 1 hafta falan) Linkedin üzerinden gelen bir yorumla farkına vardım. Kendileri ile alakalı tüm yazılar, etiketler ve mail fotoğrafları sunucumdan silinmiş.

TRomantik TRomantik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek EmpowerSP
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 392
  • Beğeniler 119 / 188
  • Ticaret 21, (%100)
Yazınızda hakaret vb. suç unsuru barındıran şeyler yoksa, tekrar yayınlayın. Kanıtlamak için bekleyin.
Siteyi hackleyen birisi sadece belirli konuları kaldırmaz sonuçta.
Hele hele ki ülkemizde hala açık bulunca anında Türk Bayrağını ve Kurtlar Vadisi jeneriğini içeren indexler atılmaktayken.

EmpowerSP.Com | Ahrefs & SemRush & Moz & Majestic ve daha fazla araç TEK FİYATA: 120TL

Myiso Myiso Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı +Seo+ Adwords
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 605
  • Beğeniler 18 / 153
  • Ticaret 12, (%92)
Araştırmanızı yaparken şunu da araştırırsanız iyi olur. Karşı taraf yani Marka Sahibi avukatı varsa mahkeme aracılığı ile hosting firmasına yazı gönderdi ise size sormadan kaldırabiliyor. Yani dikkatli olun derim. Bunu size karşı kullanabilirler. Ben bunu 3 firma ile yaşamıştım daha önceden adamlar senden para koparmak için saklıyorlar.

• Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 30 / 55
  • Ticaret 0, (%0)
Suç unsuru olan şeyleri kaldırıp tekrar yayınlamıştım zaten. Ondan sonra böyle bir şeyle karşılaştım. Şimdi tekrardan 3 başlık ile bu konu hakkında şikayetimi ve olanları anlatan yazılar yazacağım.

demircanuzer demircanuzer Yazılım Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 29.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama & SEO Uzmanı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad D** U**
  • Mesajlar 1320
  • Beğeniler 270 / 414
  • Ticaret 24, (%100)
Yıllardır öncüyle çalışmaktayım hosting olarak iş yapmadım ama alan adı olarak 1. tercihim olmuştur şaşırdım doğrusu bence olmaz diye düşünüyorum derin araştırın ve yoncuyle ayrıntılı görüşün derim hocam.
Geçmiş Olsun.

Dijital Pazarlama ve SEO Uzmanı: Demircan Uzer - demircanuzer.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al