-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
Merhaba arkadaşlar. Bilen arkadaşlara bu soruyu bir danışayım dedim. Aksi halde seo açısından büyük zarar görebilirim.
Sorum şu ki ;
PHP olarak yazılmış sadece 1 sitemap 'i bulunan bir site var. sitemap adı da sitemap.xml
Bu siteyi komple wordpresse geçiriyorum. WP Yoast Seo eklentisi kurdum. Yoast eklentisi kendi başına sitemap'i dinamik olarak oluşturuyor. Ama oluşan sitemaplar birden fazla ve şu şekilde ;
Doğal olarak biraz kafam karıştı. Yeni yapıda sitemapleri tek tek google panelden tekrar eklemek mi gerekiyor ? Bu şekilde bir yapıda sitemap isimleri komple değiştiği için seo açısından bir problem yaşarmıyım acaba ?
Bilen arkadaşlardan bu konuda yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bir fikir alabilirmiyim lütfen ?
Zahmet edip okuyan ve görüş bildiren herkese teşekkürler.
Php Developer & Network Admin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Mobil ve Web Geliştirme
-
-
Ad Soyad
F** M**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Kullandığın eklenti sitemap linklerini gruplamış. Gruplanan linkler ile eski linklerin aynıysa sorun olmaması gerekir. Eklenti panelinde şuraya buraya bildir diye bir kısım yok mu? Eğer yoksa export edebiliyorsanız dosyayı dışarıp alıp web master tools'dan yüklersiniz.
ヅ
portal
https://portalciyiz.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
Y** Ö**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Çoğu eklenti bu yapıya geçti gruplandırıyor sorun olmaz siz ana sitemapi gönderin arama motorları alt sitemapleri anlayıp taramaya başlıyor
2 kişi bu mesajı beğendi.
BCanKARA
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Siz sadece resimdeki sayfanın adresi olan sitemap'i ekleyin. Bu resimde gözükenleri tarayacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
Öncelikle herkese görüşleri için teşekkürler arkadaşlar.
Özet olarak anladığım ; Resimde görünen 10 adet sitemap'i google webmaster toolstan tek tek eklemem yeterli olacak sanırım. Doğrumudur ?
Ek Olarak:
deeprock2 adlı üyeden alıntı
Kullandığın eklenti sitemap linklerini gruplamış. Gruplanan linkler ile eski linklerin aynıysa sorun olmaması gerekir. Eklenti panelinde şuraya buraya bildir diye bir kısım yok mu? Eğer yoksa export edebiliyorsanız dosyayı dışarıp alıp web master tools'dan yüklersiniz.
Zaten şu anki sitede tek 1 sitemap.xml dosyası var. Onu da google webmaster toolstan eklemiştim. Yoast Eklentisinde şuraya bildir şeklinde bişey yok. Benim korktuğum kısım 1 sitemap ekli iken siteyi wp'ye aktardıktan sonra 10 sitemap ekleyip linklerdeki sıra kaybı korkusu :confused:
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
PHP
-
-
Ad Soyad
A** E**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
portal anladım hocam. Şu an tam oturdu. :) Linkler zaten değişmediği için sitemap de değişmedi. Alt sitemapler sonraki makaleler için dinamik olacağı için onu da google indexleyecektir mantıken. Teşekkürler dostum :)