Herkesin bildiği gibi bu gece 4.5G teknolojisi ile nihayet tanışıyoruz. Ülkemiz için gerçekten bu çok güzel bir durum hemen hemen internet hızı 10 katına çıkmış olacak. Bunu kullandığınız zaman daha da net anlayacaksınız. Örnek verecek olursak eğer 8 GB büyüklüğündeki bir filmi 5 saat gibi bir saatte inerken bu 8 GB filmi 4.5G teknolojisi ile 45 dakikada indirebiliriz.
Evet dediğimiz gibi bu gerçekten ülkemiz için çok güzel ve gerekli bir gelişme fakat şimdi gelin beraber bu işin diğer yüzüne bakalım. 4.5G‘nin kullanıcılar için zararları nelerdir? İlk olarak cebinizde bir yedek batarya taşımayı unutmayın fakat çoğusu akıllı telefon kullandığı için ve çoğu akıllı telefonun bataryası çıkmadığı için yanınızda taşınabilir batarya taşımayı unutmayın. Çünkü 4.5G demek hız demek. Bu hızı da enerji şarj gerek. Yani anlayacağınız 4.5G teknolojisi ile akıllı telefonlarımız daha çok şarj tüketecek ilk olumsuz tarafı bu olarak söyleyebiliriz.
Diğer bir olumsuz tarafı ise faturalar artık yüksek gelecek. Şimdilerde olduğu gibi 25-30 TL civarındaki paketleri unutun artık. Bu kadar yüksek performansı sunan operatör şirketleri bu fiyatlardan size bu hızlı teknolojiyi vermezler. Artık faturalar yüksek bir şekilde gelecek, internet-sms-dakika paketleri artık yüksek fiyatlarda olacak. Herkes bu 4.5G teknolojisinin ne kadar güzel olduğunu söylüyor fakat kimse işin diğer yüzüne bakmıyor. Şimdi operatörlerin açıkladığı bazı rakamlar var fakat bu rakamlara pek inanmayın lütfen çünkü bunlar bir süreliğine daha sonra bu fiyatlar yükselecektir. Halihazırda açıklanan rakamlarda yüksek zaten.
Son olarak internet kotası durumuna değinelim. Şimdi bir kullanıcı 2 GB internet ile 1 ay idare ettiğini söylüyor bu herkes için geçerli değil tabi genel anlamda düşününce durum bu şekilde. 4.5G teknolojisi ile artık kimseye 2 GB internet 1 ay boyunca yetmeyecek. Çünkü internet hızlı olunca kotadan da çok gitmesi doğaldır. Bu yüzden 4.5G teknolojisine geçenler internet kotalarınıza dikkat edin lütfen özellikle de faturalı hat kullanan kullanıcıların daha da dikkat etmesi gerekir ki ay sonu fatura geldiği zaman şoka uğramasınlar.
Kaynak