NELER YAPTIK?
Temamda css ve phpyi en iyi şekilde kullanmaya çalıştım. Yazarken tek amacım güzel, kolay ve işlevsel olmasıydı.
Kullandığım sosyal ağları yazımda göstermeli ve ayrı bir eklenti kullanmadan bunu yapmam gerektiğini düşündüm. Bu nedenle tekil yazılara ve konu içlerine beğen tweetle +1 gibi butonlar ekledim.
Temada tarih belirteçlerinin kalabalık yapması beni sinirlendirdi ve bu nedenle onları sola sabitledim. Ben onlara sitenin kulakları diyorum (:
Twitterda belirli bir ziyaretçi kitlem olduğundan siteme twitter eklentisi ekledim. (Sağ üst)
Aynı zamanda twitter’dan sıkıldığımda sağ üste reklam eklemek için panelden ayarlanabilir bir değişken tanımladım. Sağ üstte ister twitter ister 468*60 reklam yayınlayabiliyorum (:
Temayı yazarken gri beyaz siyah ve maviyi kullandım. grinin çeşitli tonlarını da temama kattım.
Bir websitesinde gördüğüm ve mikrofonla arama yapılan bir komutun olduğunu öğrendim ve sağ üstteki arama çubuğuna “ses ile ara” özelliğini ekledim. (Chrome ve firefox’ta çalışır)
Temamda css3ün nimetlerinden fazla fazla faydalandım. Bu yüzden css valid olmuyor (: çok miktarda tablo yuvarlama ve gölgelendirme mevcut.
Sidebarı işlevsel yapmak için yoğun çaba harcadım. Reklam, sponsor , abone olma, kategorileri sidebarda sabitledim. Ayrıca bir de sidebar bileşeni desteği ekledim ve tadından yenmez oldu.
Panelden açıp kapatılan küçük resimler ekledim.
footera alexa kutusunu sabitledim. Hangi sitede kullanılırsa kullanılsın alexa otomatik olarak o sitenin alexa sıralamasını bize söylüyor.
footera seo açısından önem arzeden 4 temel öğeyi de ekledim. (Google, sitemap, google araması ve site urlsi)
Footera hakkımızda bölümü ekledim. ve bu bölüm panelden kontrol ediliyor. footer logosunun urlsini, başlığını ve yazısını buradan istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Google adsenseyi de düşündüm ve siteye ayarlanabilir 3 reklam bölümü ekledim. 468*60 reklamları ve 250*250 reklamlarını ayarlayabiliyorsunuz panelden.
Temada son günlerde sinir bozan admin bar özelliği de problemsiz çalışıyor.
temada gördüğünüz tüm alanlar yönetim panelinden kontrol edilebiliyor.
Seo açısından önemli olduğundan
etiketlerini sıkça kullandım.
Anahtar kelimelerinizi title olarak gösteren bir özellik de mevcut. Seo açısından iyi sayılabilecek bir tema oldu.
Temanın eksileri yok mu?
Her tema mükemmel değil. Bu temada internet explorer kullanıcıları footer bölümünü tam olarak göremeyecekler. Çünkü nedense footer’ı sürekli ortalıyor.
Temada resimler oldukça az boyutlu. Fakat kullandığım sosyal medya javaları biraz siteyi ağırlaştırdı. Fakat normal bir internet hızında rahat gezilecek bir site.
Tema hakkında görüşlerinizi yorum olarak bana bildirmenizi belirtmek isterim.
TEMA DEMO: tema.makaleyazari.com
İndirme Linki: MakaleYazariV1
…Bu Yazıyı ve temayı kaynak göstermeden paylaşmak kesinlikle Yasaktır…
Paylaşımda Belirtilmesi gereken kısım aşağıda yazılıdır.
Kaynak