-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar wordpress sitemde anlık 100 online oluyor ortalama ve site hosting üzerinde fakat işlemci kullanımı 1 core %100 kullanımda fakat sitede yavaşlama çok oluyor. Sunucu alacak durumum da yok şu an ve bu nedenle CDN olayını araştırıyordum ücretsiz olarak bu hizmeti veren Azadify CDN diye bir şey buldum siz bu siteyi biliyormusunuz sizce bir işe yarar mı. Ve bu cdn tam olarak ne işe yarıyor sitemdeki resimler vs. o sunucu üzerine mi depolanıyor ve o sunucu üzerinden mi açılıyor. İki gün sonra bu cdn hizmete son verirse sitemde sıkıntı yaşarmıyım? Biraz bilgi verirseniz sevinirim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bu konuda bende muzdaribim
ve takipteyim
https://sosyalloca.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Mobil ve Web Geliştirme
-
-
Ad Soyad
F** M**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Yoğun hitiniz varsa ücretli CDN hizmetinden yararlanma vaktiniz gelmiş, bence. Kısaca, sunucunuzun trafiğini azaltmaya yarar. Özellikle, video ve resim içeriği bol olan web siteleri kullanır. Size ait verileri kendi veri tabanınızda da tutabilirsiniz. Bu tercih vardı, sanırım.
ヅ
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Benim sitede resim bol miktarda var. Peki ücretli olanlardan hem iyi hem ucuz :) olan önereceğiniz hangisi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Eğitmen
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba, WP Fastest Cache eklentisinde CDN sekmesi var. Siteyi hızlandırıyor ama tam olarak ben de çalışma mantığını bilmiyordum. dogandeniz arkadaşımızın paylaşımı çok iyi oldu.TEşekkür ederim.
WP Fastest Cache eklentisini kullanıyorum. gtmetrix.com 'da before after yaptım harika sonuçlar aldım. Wordpress Sitelerimin hepsine kurdum ve hızlandırdım. Fotoğraflar için de WP Smush eklentisinin çok faydası oldu.
CDN için de dediğiniz gibi ücretsiz ve kaliteli servis bulmak lazım.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Evinkur Nakliyat - İstanbul Evden Eve Nakliyat, Eşya Depolama ve Ofis Taşıma
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ücretli ve kaliteli cdn için max cdn önerebilirim size. cdn hizmetine gelince sitenize ait resim css js dosyları o sunucuda tutulur. Seo ya çok faydası var ve site açılış hızınıda çok yüksek derecede etkiliyor. Bazı arkadaşlar şu soruyu sorabilir resimler orada tutuluyorsa google kopya içerik muamelesi yapar mı diye cevap hayır cdn sizin olduğu için google resminde size ait olduğunu anlayacaktır. ücretsiz cdn derseniz pek bilmiyorum ama sonuçta ücretsiz olan herşeyde ileriye dönük sıkıntı var (benim gördüklerim kadarıyla) çalışma zamanı felan sıkıntılı olabilir. Ama zaten 100 online hiti olan site sahibi için cdn ücreti çok birşey değildir diye düşünüyorum.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Yapım aşamasında..
semih1998
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci-Bilişim
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%50)
cdn bildiğim kadarıyla bir nevi bulut sistemi ama şu şekilde resimleri video vs. yüklediğiniz içeriği gelen hitin bölgesine göre açıyor yani amerikadan gelen adam senin sunucun üzerinden değilde onun bölgesindeki sunucu üzerinden açıyor bu da sitenin daha verimli olmasını sağlıyor