lostyazilim
tr.link

Doktorsam Sosyal Sorumluluk Proje Fikri

7 Mesajlar 1.158 Okunma
acebozum
tr.link

Khan Khan no pain no gain Kullanıcı
  • Üyelik 27.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 271 / 173
  • Ticaret 53, (%100)
Öncelikle merhaba herkese, elimde doktorsam.com domaini var. Bu domaini aldığımdan beri aklıma ne yapabilirim diye günlerce kendime sordum ve güzel bir fikir bugün otobüste işe gelirken trafikte aklıma geldi. (Trafiğin faydalarına sayabilir miyim bilemiyorum :) )

Proje ismi: Doktorsam - Yardım Ederim

Sosyal sorumluluk projesi yapabilirim diye düşündüm. Sloganda uydu diye düşünmekteyim. Ya da siz farklı bi slogan düşünüyorsanız yazabilirsiniz değerlendireceğim.
Projenin mantığı şöyle olacak; ilk önce hergün çeşitli tıbbi konularda makaleler yazılıp yayınlanacak, ikincisi gündemde olan doktor ve sağlıkla ilgili haberler yazılacak, üçüncüsü soru cevap bölümü olacak.

Başka Gönüllü Ol diye bir bölümden siteye yardım edebilecek doktorlar ve doktor adaylarının makale yazıp yayınlayacak, haberleri girecek editörler başvurusu, ve soru cevap kısmında cevaplayacak gönüllü doktorların başvurusu kabul edilecek. Yardımda Bulun kısmında ise projenin gelişmesi için makale, bilgi, para veya herhangi bir maddi manevi yardımda bulunabilinecek insanların iletişime geçebileceği bir sayfası olacak. Yardım İste kısmında ise, ilk önce sağlık durumu kötü olupta, maddi manevi eksik yönleri olan insanlar ve çocukların yardım talep edebileceği sayfa olacak.

Projede bazı kriterlerin olması gerektiğini düşünmekteyim. Yardım isteyenin gerçekten durumu kötü olması gerek, bunu çeşitli şekillerde doğrulanması talep edilecek ve kontrol edilecek. İkincisi herhangi bir görüş, düşünce ve milletin ayrımına gidilmeyecek (Özellikle çoluk çocuk konusunda), tamamen insanlık üzerine olacak.

En önemlisi ise, site üzerinden toplanan gelir ve maddi manevi herhangi bir şey zimmete geçirilmeyecek, tek kuruşuna kadar sitenin gelişmesi ve yardım isteyenlerin yardımına koşmak için kullanılacak

Sizler ne diyorsunuz bu sosyal sorumluluk projesi tutar mı? Nasıl geliştirilebilinir? Başka ne tür şeyler yapılabilinir? Nasıl kriterler olması gerek? Her türlü fikirinizi yazarsanız çok sevineceğim.

Not: Özellikle belirtmek isterim ki YazilimDahisi arkadaşın projesinin katkısı olmuş olabilir. Kendisine de teşekkür ederim.

wmaraci
reklam

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Toplanan gelir site gelişimi ve yardim isteyenlere gidecek kismi samimi gelmedi, onun disinda sosyal her proje destek görmeye layıktır diye dusunuyorum.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

• Üyelik 27.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 271 / 173
  • Ticaret 53, (%100)
CenkOnsoy site gelişimi derken hocam, her kesim bu tarz projelerin reklam, yazılım vs yardımında bulunmayabilir. Sitede yoğun talep üzerine birşey yapılması gerektiğinde ve gönüllüler arasında bunu yapacak kimse olmazsa yada gönüllü bulunmazsa, veya sunucu host gazete tanıtım vs işlerinde para gerekiyor hocam, site gelişiminden kastım bu. Yardım isteyenlere gidecek kısmı da löseve yakalanmış veya kansere yakalanmış bir çocuk olabilir maddi gücü yoktur, bize başvurulduğunda araştırıp durumunu onayladıktan sonra tüm gelen para o çocuğun iyileşmesine harcanacak.

Siz nasıl önerirdiniz peki hocam ;)

Economist Economist Bla, bla, bla.. Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1945
  • Beğeniler 1098 / 1106
  • Ticaret 312, (%100)
Sürekli ticaret yaptığım, zeki ve geleceği parlak bir arkadaşımız. Domaini de ben sattığım için mutluyum. Proje güzel, umarım proje tutar ve ileride iyi seviyelere gelirsin dostum. :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 27.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 271 / 173
  • Ticaret 53, (%100)
Economist teşekkürler dostum güzel ve iltifatlı sözlerin için ama ben o kadar zeki olduğumu düşünmüyorum da inş geleceğim parlak olur ve proje tutup insanlığa bir faydam dokunsa ne mutlu bana :)

YazilimDahisi YazilimDahisi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yazilim
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 38 / 45
  • Ticaret 4, (%75)
Merhaba, proje nerde ise benimki ile aynı diye biliriz:) tutma ihtimali ise asikar. Çok emek ve sağlam bir yazılım gerekli. Umarım başarılı olursun. Kolay gelsin

• Üyelik 27.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 271 / 173
  • Ticaret 53, (%100)
YazilimDahisi evet hocam sizinkiyle aynı diyebiliriz, ki farklı yönleri de var hocam, benimki doktor arama, bulma gibi hizmet vermeyecek hocam, ana şablonu sosyal yardım üzerine olacak ve hiç bir gelir düşünmüyorum birisi yardımda bulunur ise de o şahısa tüm belgeleri gösterilecek. Tekrar teşekkür ederim hocam sadece olaya farklı açıdan yaklaşmaya çalıştım

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al