Öncelikle merhaba herkese, elimde doktorsam.com domaini var. Bu domaini aldığımdan beri aklıma ne yapabilirim diye günlerce kendime sordum ve güzel bir fikir bugün otobüste işe gelirken trafikte aklıma geldi. (Trafiğin faydalarına sayabilir miyim bilemiyorum :) )
Proje ismi: Doktorsam - Yardım Ederim
Sosyal sorumluluk projesi yapabilirim diye düşündüm. Sloganda uydu diye düşünmekteyim. Ya da siz farklı bi slogan düşünüyorsanız yazabilirsiniz değerlendireceğim.
Projenin mantığı şöyle olacak; ilk önce hergün çeşitli tıbbi konularda makaleler yazılıp yayınlanacak, ikincisi gündemde olan doktor ve sağlıkla ilgili haberler yazılacak, üçüncüsü soru cevap bölümü olacak.
Başka Gönüllü Ol diye bir bölümden siteye yardım edebilecek doktorlar ve doktor adaylarının makale yazıp yayınlayacak, haberleri girecek editörler başvurusu, ve soru cevap kısmında cevaplayacak gönüllü doktorların başvurusu kabul edilecek. Yardımda Bulun kısmında ise projenin gelişmesi için makale, bilgi, para veya herhangi bir maddi manevi yardımda bulunabilinecek insanların iletişime geçebileceği bir sayfası olacak. Yardım İste kısmında ise, ilk önce sağlık durumu kötü olupta, maddi manevi eksik yönleri olan insanlar ve çocukların yardım talep edebileceği sayfa olacak.
Projede bazı kriterlerin olması gerektiğini düşünmekteyim. Yardım isteyenin gerçekten durumu kötü olması gerek, bunu çeşitli şekillerde doğrulanması talep edilecek ve kontrol edilecek. İkincisi herhangi bir görüş, düşünce ve milletin ayrımına gidilmeyecek (Özellikle çoluk çocuk konusunda), tamamen insanlık üzerine olacak.
En önemlisi ise, site üzerinden toplanan gelir ve maddi manevi herhangi bir şey zimmete geçirilmeyecek, tek kuruşuna kadar sitenin gelişmesi ve yardım isteyenlerin yardımına koşmak için kullanılacak
Sizler ne diyorsunuz bu sosyal sorumluluk projesi tutar mı? Nasıl geliştirilebilinir? Başka ne tür şeyler yapılabilinir? Nasıl kriterler olması gerek? Her türlü fikirinizi yazarsanız çok sevineceğim.
Not: Özellikle belirtmek isterim ki YazilimDahisi arkadaşın projesinin katkısı olmuş olabilir. Kendisine de teşekkür ederim.