-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Sizin de dikkatinizi çektiniz mi bilmiyorum, özellikle bizim forumda da görebileceğiniz bir durum. Adam diyelim ki iş veriyor başlık açmış, karşılığında ücret ödeyecek ya, öyle bir havalara giriyor ki bunu üslubundan çok net görebiliyoruz. Bol bol da ünlem koymuş sonuna :)
Benim merak ettiğim, insanlar kendiliğinden mi böyle gelişiyor, yoksa "bu iş böyle yapılır" gibi bir bilgi ekseninde mi hizmet ediyorlar? Ben özellikle forumlarda böyle kibar ve nazik bir iş veren görmedim ya da çok az gördüm. Çoğu, yazılarında bol bol ünlem kullanıyor, zannedersiniz ki askerlik celp kağıdı falan okuyorsunuz. Yok abi, TSK bile daha kibar yemin ediyorum.
neyse, hafiften bu üslup sorununa uyuz oldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Türkiye'de iş sektörünün bu tip uslubu kaba, işveren oldukları için kendilerini üstün gören insanların psikozlarından ötürü gelişemediğini düşünüyorum. Soruyorum havanız kime?
Ben yabancı freelance bazlı internet sitelerinde de iş ilanları gördüm. Hiçbiri böyle bol ünlemli, kibirli ilanlar değildi. Adamlar güzelce istedikleri işin ayrıntısını anlatmış, referans talep etmiş, sorulan sorulara da efendi efendi cevap vermiş. Ama burada bazı iş ilanlarını görüyorum, çıldırıyorum. Adam resmen kendisini Lord zannetmiş.
Not: Düzgün işverenlere değil lafımız, lütfen siz üzerinize alınmayın. Saygılar & Sevgiler.
Regex
SEO & Law Consultant
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
106, (%100)
Tek ünlemli bir karşılık ile yol vermek hakkıdır. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Makaleci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Haklısınız. Ben kendi adıma öyle yazan tiplemelere teklifte dahi bulunmuyorum. Konu açarken kendini lord zannediyorsa, ben mesaj yazınca kral olur alimallah.
Bedava peynir sadece fare kapanında var.. No Pain No Gain .....
DG34
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafiker - Webmaster
-
-
Ad Soyad
D** G**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bende tasarım yapıyorum mesela. Öyle insanlar geliyor ki; İşi alırken adam melek gibi konuşuyor. Tamam diyorum eyvallah yapayım teslim edeyim. İşi aldıktan sonra bir kibarlık yok oluyor, patron gibi tavırlar vesaire. Bende bundan dolayı artık iş seçiyorum burada..
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Bu forumda zaten herkes programcı/yazılımcı. Gerçekten müşteri çok ama çok az:) Sanırım bundan kaynaklanıyor. Yani herkes bir şeyler bildiğini düşünerek her şeyden para kazanmaya çalışan geliştirici gibi davranıyor. Tabi zaman zaman yapamadıklarını yaptırmak istediklerinde sert üslupla konuşuyorlar. Bilmem anlatabildim mi...