lostyazilim

Hangi Marka Fotograf Makinası almalıyım?

31 Mesajlar 7.700 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Nikon D5200 kullanıyorum, merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Acele etmemeni tavsiye ederim. Sakin ol ve paranı heba etme, bol bol öneri al ve araştır.

wmaraci
reklam

tdilek007 tdilek007 DOT Medya Kullanıcı
  • Üyelik 17.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 133 / 46
  • Ticaret 7, (%71)
Bir Canon kullanıcısı olarak Canon öneriyorum. yazanlar da olmuş 600D-650D ile başla gibisinden, bende onlara kattılıyorum başlangıç olarak 650D alabilirsiniz yanına portre için 50 mm lens alın portre çekimlerinde işinizi görecektir. Manzara için de 18-135 iş görebilir. 650D yeterli gelecektir, lens fotoğraf makinesinden daha önemli ve daha pahalı zaten. Lens önerileri konusunda daha detaylı bilgi verebilirim istersen. Ofisim Canon servisinin yanında ara sıra gidip farklı modelleri ve lensleri test etme fırsatım oluyor ve araştırmalarım sonucu bir çok lens hakkında bilgim var her konuda mesaj atabilirsiniz..
**Eklmee yapmak isterim, Canon önermemin sebebi de Canon servisindeki arkadaşımın söylediği "Canon olduğu gibi çeker, Nikon ise rengi biraz canlandırır veya soldurur olduğu gibi göstermez" demişti ben nikon kullanmadım bilmiyorum.

DOT Medya

Defacerkam Defacerkam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 128 / 54
  • Ticaret 1, (%100)
hocam kaç gündür araştırıyorum Sony α6300 hastası oldum 4K video çekimi en hızlı odaklanma ve focus lamaya sahip makina. Ayrıca temiz kullanımda 1 milyon shotter a kadar çıkıyormuş bütün fotografçılar sony e döndü. Baktım ikinci el piyasasında da sony bu sektörün iphone u gibi piyasası pek düşmüyor diğer makinalara göre daha dayanıklı.

Tabii yen başlayan için çok üst bir makina ve pahalı. Bu yüzden lens ve tripot gibi ekipmanlardan feragat etmem gerekecek.

Haruun Haruun WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Advertiser
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 351
  • Beğeniler 0 / 46
  • Ticaret 82, (%100)
Defacerkam Canon 100D ve ekipman

Giriş seviyesi DSLR seçimi hakkında şu yazıyı okuyabilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 128 / 54
  • Ticaret 1, (%100)
hocam ben üye etiketlemeyi bilmiyorum alıntı butonu da sizde yok dümdüz yazıyorum. Sonya6300 diye bir cihaz var. Ateş ediyor resmen ben o cihazı alabilirim ama kılık kıyafet harcamalarım ve bir iki ufak borcum için ayırdığım bütçe de gider. Sıfır tüketip alabiliyorum. Onun haricinde Nikon D5200 ve CANON 750D ile ilgileniyorum. Kafam hafif karışık.

eYuKa eYuKa Hodri Meydan Gümüş Üye
  • Üyelik 12.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Fotoğrafçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 835
  • Beğeniler 16 / 140
  • Ticaret 64, (%100)
Defacerkam hocam kalite bakımından Canon u öneririm , Sony biraz geri kalmış bir cihaz lensini vs bulmakta biraz sıkıntı çekersin bulsanda pahalı olur. 2 Bin tl bakiye ayır al bi Canon 650D bide 50mm 1.8 lens bak yoluna emin ol pişman olmassın bak yorum yapanların geneli önermiş.
Defacerkam

kişi bu mesajı beğendi.

REDSOSYAL.COM - Türkiyenin EN UCUZ SMM PANELİ

• Üyelik 17.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 133 / 46
  • Ticaret 7, (%71)
hocam byhell in de söylediği gibi 650D al 50 mm lens al portre için 50 mm kullan manzara için de test edersin bulundugun şehirde fotoğraf makinesi olan bir mağazaya git dene izin veriyorlar. Ben öyle yapmıştım. Sony güzel ama lens çeşitliliği az Canon'da lens çeşitliliği fazla ki sadece canon değil farklı lensleri de kullanırsınız tamron vs. vs. gibi canonda pahalı olan lensi almak yerine tamron gibi farklı lenslerden alır kullanırsınız o da olur zaten. Canon 650D ve 750D ikisi de cidden çok iyiler fiyatlarına göre.

DOT Medya

• Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Öğrenen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 128 / 54
  • Ticaret 1, (%100)
hocam sony'de lens eksikliği yok ki ama pahalı olduğu doğrudur http://www.btsony.com/fotograf-makinasi/alpha-objektifler

eYuKa eYuKa Hodri Meydan Gümüş Üye
  • Üyelik 12.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Fotoğrafçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 835
  • Beğeniler 16 / 140
  • Ticaret 64, (%100)
Defacerkam hocam fotoğrafçılar olarak sana tavsiyelerimizi verdik. Kararı sana bırakıyoruz ama sony alırsan emin ol lens konusunda pişman olursun.

REDSOSYAL.COM - Türkiyenin EN UCUZ SMM PANELİ

• Üyelik 17.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 133 / 46
  • Ticaret 7, (%71)
Defacerkam hocam sony video konusunda güzel o konuda bir şey demiyorum, ama fotoğraf konusunda Canon kadar olamaz diye düşünüyorum. Canon 650D alın siz video çekimi olarak da iyi Canon ve Nikon varken fotoğraf makinesi olarak sony alınmaz diye düşünüyorum. yine kadar size kalmış

DOT Medya
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al