Merhaba Arkadaşlar, 2013 Haziran ayında işyerimi su bastı..
Buradan. Netice sonucu işyerimde bulunan bazı makinalar tekstil ürünleri zarar gördü. bunun üzerine solugu mahkemede aldım
olay söyle gelişiyor. işyerimizin önünde temel kazılıyor ve bu temelden çıkan molozlar az ileride kanalizasyon kenarına döküyorlar, tabi kanalizasyon içinede taş gidiyor.. neyse.. belediye gelip dözerle molozu saga sola çekiyor yol yapıyor vs. ben mahkemeye vermeden bunlarda yani belediiye ve inşaat şirketinden zararımın karşılanmasını istedim, bizi kapıdan kovdular.
bende mahkemeye gittim. Tabi maddi açıdan çökünce avukat tutamadık, baro avukat vermedi arabanızı satın dediler.. :S neyse biz kolları sıvadık davanın kabulu için videolarımızı Cd ye çekip Diekcemizi verdik, daha sonra videoları hakim istedi davamızı kabul etti. 4 tane avukat ve karşılarında ben,, bana gülüyorlardı,, Ezik dercesine, 1 ci davada mahkeme günü verildi 3 ay sonra..
2. davada davacıya soruldu , yani bana.. bende amerikan filmlerindeki gibi olacak zannedip detaylı anlatmaya başladım, Hakim oakdar zamanımız yok dedi, sen ne istiyorsun dedi.. bende hakkımı versinler gidelim dedim =)
onlar itiraz ettiler vs . duruşmada hakim o gün yagmur yagdımı yagmadımı nekadar yagmur düştü metorolajiden rapor istedi, 3 ay sonra gün aldık..
3. mahkeme geldi. yine aynı muhabbet, kadasrodan belgeler istediler vs...
4. mahkeme- sel günü öncesi yol çalışması yapıldımı diye belediyeye yazı gönderdiler.
5. mahkeme büyükşehire soruldu, o yol kimn sorumlulugunda...
mahkelemer 3 ay ara ile taa bugüne geldiiii.
sonuç olarak yasal faizi ile kazandık .. 2 yıl geçti..
bana ilk gün gülen avukatlara bugün hakime karşı sesli güldüm...
Para çok yüksek mebla degil ama o benim sermayem... bugün adaleti gördüm..
bugün çok mutluyum... çok detaya girmeedim beyler.. bunu haber yapabilirsiniz. hatta daha detayda verebilirim. emsal olacak bir karar bu..
şunuda anladımki Avukatsız Veya yardımsız bu iş oldu, acaba daha neler yapabiliriz.
Yazım hatalarım için özür diliyorum..
dip not
Bu firmalarla ugraşamassın seni Gömerler dediler...