Merhabalar, bir telefon inceleme makalemiz ile birlikteyiz. İnceleyeceğimiz akıllı cihaz ise HTC 10! Şu an Nisan ayındayız ve HTC 10’un çıkış tarihi mayıs ayında olarak açıklanmıştı, tamam bunlar iyi hoş peki HTC 10’un teknik özellikleri ve fiyatı ne? Bütün ilgili detayları yazımızın devamını okuyarak elde edebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi telefonların bilgisayarların vs. beynine yani çalışmasını, isteklerimizi yerine getiren parça işlemcidir. HTC 10’da işlemci olarak Snapdragon 820 kullanılmış bulunmakta. İşlemcinin hızıda gayet tatmin edici 2.2 GHz hızında. Android 6.0.1 işletim sistemi kullanılan amiral geminin ram gb’da önemli bir yer taşıyor toplam 4 GB bir ram kullanılmış olmakla beraber Adreno 530 grafik işlemcisi ile birlikte kullanıcılarına sunulacak.

Cihazda en beğendiğim ve hoşuma giden bir özelliği soracak olursanız Quick Charge 3.0 teknolojisi sayesinde çok çok daha hızlı şarz olabilecek, bir diğer önemli ve merak edilen özellik ise HTC 10’un hafızası ne kadar? Bu sorunun cevabı da bizde toplam 32 GB hafızası olan akıllı telefonun sd kart desteği sayesinde toplam 2 TB hafızaya kadar çıkabiliyor.

Selfie akımından sonra telefon satın alınırken en çok dikkat edilen bir diğer özellik ise kamera özellikleridir, Ultrapixel 2 teknoljisi kullanılan telefonda 12 Megapiksellik bir kamera bulunuyor. Ayrıca unutulmaması gerek kamera özelliklerinden biriside 4K video çekilebilecek olması. Ön kamerayı soracak olursanız 5 megapiksellik kullanılmış bulunmakta.

Sıra geldi HTC 10’un ekran özelliklerine 5.2 inç Quad HD çözünürlükte, Super LCD 5 ekran bulunmakta.

Değinilmesi gereken bir diğer özellik ise batarya yani pilin olduğunu düşünmekteyim. Hepimizin çok çektiği konulardan biri bataryadır, akıllı cihazların bataryaları neredeyse bir gün bile zar zor dayanıyor. Bu da kullanıcıların canını sıkan en büyük sıkıntılardan biri. Gelelim HTC 10’un batarya özelliğine, edinilen bilgilere göre HTC’nin yeni amiral gemisi olan 10 modelinde batarya konusunda çok iddialı oldukları apaçık ortada diyebiliriz, toplam 2 gün dayanabilecek batarya ile karşımıza çıkacaklar. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere çok hızlı şarj olacağı belirtilmekte, batarya Quick Charge 3.0 desteği ile geleceği için yarım saatlik bir sürede yüzde 50 şarj olacağını belirttiler.

KAYNAK