lostyazilim
tr.link

MyBB URL Yapısı

27 Mesajlar 5.562 Okunma
acebozum
tr.link

SafakCALiSKAN SafakCALiSKAN lafliyorum.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Amele V.2
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** Ç**
  • Mesajlar 4641
  • Beğeniler 1124 / 1125
  • Ticaret 7, (%100)
Melih halleder

wmaraci
reklam

MelihAtasever MelihAtasever ☆☆ Atasever Media ☆☆ Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci-Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 853
  • Beğeniler 239 / 239
  • Ticaret 140, (%100)
Merhabalar ; bu aralar pek giremiyorum. Hemen yardımcı olayım :)

İllaki başında ek olması lazım deniyor ama çakışma olmaması için deniyor bu. Örneğin bir başkası ile siz aynı konu başlığı atarsanız aynı url olacağından çakışabilir gibisinden. Sizin istediğiniz gibi ancak forum-{url} yerine, forum yazısını silerek konu-{url}.html yerinede konu yazısını silerek olabilir. Şahsen bende bunu tercih etmem pek ancak forum klasörünüz olduğundan sorun olacağını sanmam birde daha önce başka birkaç müşterime yapmıştık herhangi bir sorun olmadı. İllaki ek olacak diye bir kuralda hatırlamıyorum, hatasız bu ayarları kaydedebiliyorduk diye hatırlıyorum. Bayadır sektörde yokuzda :)

Bu arada fenomeno ve ŞafakÇALIŞKAN ilginiz-öneriniz için çok teşekkür ederim, Saygılar herkese iyi çalışmalar.

prodoviz.com

ZagorCan ZagorCan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
Ama şöyle bir sıkıntı oluşabilir, örneğin "Zagor" adında bir üyeniz var bu kişinin profili www.siteadı.com/zagor.html şeklinde olacak, ve diyelim ki biriside forumda "zagor" adında bir konu açtı, işte tam bu noktada url çakışması yaşıyacaksınız. Söz konusu olan bu şey sizin konu ve kategori yapınız içinde geçerli. Bu çakışmalar olmaması için .htaccess'de birkaç ek düzenleme yapmanız gerekiyor. .Htaccess konusunda başarılı olan arkadaşlardan bu konuda yardım isteyebilirsiniz. İyi çalışmalar..

MelihAtasever MelihAtasever ☆☆ Atasever Media ☆☆ Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci-Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 853
  • Beğeniler 239 / 239
  • Ticaret 140, (%100)
ZagorCan haklısınız ancak 40 bin üyeli forumumda zamanında url yapım böyleydi ve 1-2 istisna dışında pek denk gelmedik :) Bilginize.

prodoviz.com
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
MelihAtasever forum büyüdüğünde sırf gıcıklığına bile bu tarz işler yapan insanlar çıkabilir. Bu yüzden konu url'lerinin sonuna pid numaralarını eklemek mantıklı olacaktır. Örnek vermek gerekirse www.siteadı.com/mybb-url-yapisi-338985.html burada ki "338985" bu konunun id'sidir. Bunu tanımlamak seo ve güvenlik açısından mantıklı olacaktır. Bu değeri .htaccess'e "pid=$2" gibi bir değer kullanarak her konu sonuna kendi pid numarasını ekleyebilirsiniz. Tekrardan iyi çalışmalar..

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
MelihAtasever İlginiz için bende size teşekkür ederim hocam. Ancak ZagorCan arkadaşımızın dediği gibi her konunun sonuna id numarası vermek daha mantıklı olur düşüncesindeyim. Ancak, bunu nasıl ayarlayabiliriz bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Şuan okuduğumuz konunun kalıcı bağlantısı gibi "https://wmaraci.com/forum/mybb/mybb-url-yapisi-338985.html" yani :)

Şimdi myBB destek ekibinden gelen cevabı gördüm. Malesef MyBB'de URL Yapısı Wordpress veya Script gibi "site.com/bize-ulasin/" tarzında izin verilmiyormuş. MyBB 2.0 sürümü için bu özelliği ekleyeceğini belirtmiş yapımcılar.

• Üyelik 18.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 391
  • Beğeniler 16 / 55
  • Ticaret 10, (%100)
Roycolt zamanında birisi yapmıştı sanırım, ama kimdi veya nasıl yapmıştı hiç hatırlamıyorum. Önce google seonun url yapısını anlamak gerekiyor sanırım. Umarım bu konuda bilgili birisi çıkar birçok insan yararlanır :)

HeroTurk HeroTurk Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Kimlik Onayı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Cnc programcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 3963
  • Beğeniler 315 / 705
  • Ticaret 47, (%100)
ben örn sitesimi.com/ornek-konu.html yada sitesimi.com/ornek-konu şeklinde yapmıştım denem yanılma ile yaomıştım çokta iyi olmuştu http://clashofroyale.net/renkli-isim-ve-yazi-yazma-kodlari/ örnek kod bu şekilde mi istiyorsunuz?

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
HeroTürk Merhabalar hocam, şuan bu konunun linki gibi olsun istiyorum.

wmaraci.com/forum/kategoriadi/mybb-url-yapisi-338985.html aynen bu şekilde :)

HeroTurk HeroTurk Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Kimlik Onayı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Cnc programcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 3963
  • Beğeniler 315 / 705
  • Ticaret 47, (%100)
konu-{konu}.html link çakışmasını önlemek için kısmını seçin muhtemelen
abc.com/forum/sdadad-asdasda.3535352.html olacaktır.

Ek Olarak: şu anda mybb kurulu değil olsa net cevap verirdim .html kısmını sağına soluna deneyerek yapabilirsiniz. htcasses kısmını ayarlamayıda unutmayınız

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al